کارشناسان مالی می گويند در پی انتشار گزارشی در روزنامه فايننشال تايمز، داير بر علاقمندی چين به خريد اوراق قرضه مشارکت در ايتاليا، انتظار می رود بازار سهام کشورهای اروپايی تقويت شود.
رابرت هالور که يک تاجر بازار سهام از بانک «بادر ای جی» در آلمان است علت علاقمندی چين به خريد اوراق قرضه مشارکت در ايتاليا را عضويت آن کشور در حوزه يورو می داند و می گويد: چين علاقمند است اوراق قرضه مشارکت ايتاليا را بخرد. اين يک پيام روشن به برلين و بروکسل است، زيرا چين، ايتاليا را عضوی از حوزه يورو می داند. چين علاقه ای به خريد اوراق قرضه يونان ندارد. يونان عضوی از حوزه يورو نيست، و نخواهد بود.
انتشار گزارش روزنامه فايننشيال تايمز به افزايش بهای سهام کمک کرد و موجب تقويت بازار سهام کشورهای آسيايی شد.
اين گزارش می گويد که ايتاليا از چند صندوق ذخيره ملی و سرمايه گذار چينی کمک های قابل توجهی خواسته است.
اواخر روز دوشنبه خبر سفر آينده تيموتی گايتنر، وزير دارايی آمريکا، به لهستان برای شرکت در جلسه وزرای دارايی کشورهای اروپايی منتشر شد. اين که آقای گايتنر مدت کوتاهی پس از بازگشت از جلسه گروه ۷ در مارسی، سفر ديگری به اروپا خواهد داشت، نشان می دهد، آمريکا تا چه حد بحران بدهی های حوزه يورو را جدی تلقی کرده است.
اما اخبار اميدوارکننده در بازار سهام، برای شاخص سهام آلمان - دکس - دوام زيادی نياورد. بحران بدهی های يونان ، تاثير خود را بر اين شاخص گذاشت. دکس پس از يک روز با ثبات، روز سه شنبه به زير ۵ هزار واحد کاهش يافت.
هالور، خروج يونان از حوزه يورو را حياتی می داند و می گويد: به نظرم برلين واقعيت را درک کرده است، حتی در ميان ائتلاف حکومتی نيز اين واقعيت روشن شده است که يونان ديگر نمی تواند عضوی از حوزه يورو باشد. برای همين بايد يونان را از حوزه يورو خارج کرد. هم برای يونان خوب است هم برای ما.
خطر ورشکستگی يونان به اين نگرانی دامن زده است که بحران بدهی های کشورهای اروپايی عميق تر خواهد شد. کاهش نرخ برابری يورو نشانگر اين نگرانی است.