لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۲

چین فعالترین منبع جاسوسی سایبری است


ورایزن، شرکت معظم خدمات ارتباطی آمریکا، گزارشی تازه پیرامون تهدیدهای سایبری در جهان در سال جاری منتشر کرده است. طبق این گزارش که بر مبنای تحقیقات گسترده شرکت ورایزن با تکیه بر منابع متعدد و گوناگون تدوین شده، چین منشأ ۹۶ درصد از تهدیدهای سایبری است و ناروشن است که ۴ درصد دیگر این دست تهدیدها از کجا ناشی می شود. در این گزارش آمده که چین فعال ترین منبع جاسوسی ملی و صنعتی در دنیای امروز است.

برخی تحلیلگران امور امنیتی اما، معتقدند که نمی توان بر مبنای این گزارش، در خصوص شرایط جاری تهدیدهای سایبری به نتیجه ای قاطع و جامع رسید.

جفری کار، کارشناس امنیتی و مدیر یک شرکت آمریکایی امنیت سایبری، سبب این تحلیل را این گونه عنوان می کند: «به رغم روشن بودن اعداد و ارقامی که در گزارش شرکت ورایزن آمده، این گزارش تبیین نکرده که منبع تهدیدهای سایبری، دولت چین است یا نه. از این روی، نمی توان پیرامون عملکرد دولت چین در این زمینه نتیجه ای قطعی گرفت.»

آقای کار می گوید ممکن است بخش عمده ای از جاسوسی سایبری که از چین انجام می شود، کار عاملانی باشد که از فضای سایبری چین استفاده می کنند، اما نمی توان با قطعیت گفت که همه آنها مستقیما عضو دولت آن کشور نیستند.

مارتین دمپسی، عضو هیأت مدیره کمیته مشترک آمریکا و چین که در راستای همکاری واشنگتن و پکن با هدف بررسی و مقابله با تهدیدهای سایبری تشکیل شده، این هفته به پکن سفر کرد و با همتای چینی اش در این خصوص دیدار کرد.

اوایل ماه جاری میلادی نیز جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا طی سفر خود به چین به این مشکل تهدیدها و حمله های سایبری پرداخت و پیرامون آنها با مقام های دولت چین گفت و گو کرد.

در گزارش شرکت ورایزن آمده که به رغم آنکه بانک ها و مؤسسات مالی آمریکایی بیش از همه هدف حمله های سایبری و هک شدن واقع می شوند، شرکت ها و کارخانجات دیگری از جمله شرکت های حمل و نقل و کارخانجات تولیدی نیز هدف این دست حملات قرار می گیرند.
XS
SM
MD
LG