چين ميگويد تجارت و مناسبات اقتصادی اش با آمريکا، به رغم تهديد شرکت عظيم اينترنتی گوگل به خروج از آن کشور در واکنش به يک حمله اينترنتی، تغييری نخواهد کرد.
Yao Jian سخنگوی وزارت بازرگانی چين امروز اين عهد را در يک کنفرانس خبری در پکن مطرح ساخت. گوگل هفته گذشته گفته بود در واکنش به کشف حمله ای به ای ميل های فعالان حقوق بشر در چين از اين پس سانسورهای چين را در موتور حستجوی خود اعمال نخواهد کرد.
مقامات چين ميگويند قوانين کشور حملات اينترنتی را منع کرده است وفضای اينترنتی چين باز است. اما در عين حال می افزايند که شرکت های خارجی بايد کنترل های دولت بر اينترنت را مراعات کنند.
Jon Huntsman سفير آمريکا در چين در مصاحبه ای با صدای آمريکا گفت واشنگتن در بحث های ميان گوگل و پکن دخالت نميکند و آن ها را موضوعی تجاری ميداند. با اينحال وی افزود که اين بحث ها بايد به مذاکراتی گسترده تر در باره آزادی ابراز عقيده و آزادی اينترنت منجر شود.
شمارفزاينده ای ازشرکت های آمريکائی مستقر درچين ميگويند هدف حملاتی اينترنتی قرارگرفته اند که منشاء آنها چين بوده است.
واشنگتن پست روز پنجشنبه گزارش داد دست کم ۳۴ شرکت، از جمله ياهو، با اين حملات مواجه شده اند.
يک شرکت حقوقی مقيم کاليفرنيا که وکالت يک شرکت نرم افزاری را برعهده دارد وعليه چين اعلام جرم کرده است ميگويداين شرکت نيزهدف حملات اينترنتی قرارگرفته است.
رابرت گيبس سخنگوی کاخ سفيد ميگويد دولت اوباما از تصميم گوگل برای احتناب از سانسور موضوع های مورد نظرچين جانبداری ميکند.
آقای گيبس گفت پرزيدنت اوباما حامی حقوق جهانی مردان و زنان در سراسر جهان است.
چين بيشترين شماراستفاده کنندگان اينترنت را در جهان دارد. يک آژانس تحقيقاتی چين ميگويد شمار استفاده کنندگان اينترنت در چين سال گذشته به ۳۸۴ ميليون افزايش يافت که معرف افزايشی ۳۰ درصدی است. آژانس، اين افزايش را ناشی از دسترسی بيشتر به اينترنت از طريق تلفن های دستی ميداند.
گوگل تهديد به خروج از چين کرده است