هو جیانتائو رییس جمهوری چین روز پنجشنبه با برخی از سرسخت ترین منتقدین آمریکایی خود در کنگره ملاقات کرد.
اعضای کنگره از وضعیت حقوق بشر چین و سیاست های اقتصادی جاری آن، که به باور بسیاری از قانون گذاران موجب بیکاری آمریکاییان می شود، خشمگین هستند.
مذاکرات آقای هو با اعضای کنگره یک روز پس از استقبال رسمی از وی در کاخ سفید صورت می گیرد. او در آنجا درباره مجموعه ای از مسائل با پرزیدنت اوباما مذاکره کرد و در یک ضیافت رسمی حضور یافت.
اما دو رهبر ارشد کنگره - هری رید، رهبر اکثریت سنا، و جان بینر، رییس مجلس نمایندگان - دعوت شرکت در ضیافت را رد کردند.
هر دو سناتور گفتند آنها منتظر هستند روز پنجشنبه با آقای هو ملاقات کنند. اما خشم نسبت به چین در کنگره زیاد است. سناتور رید در یک مصاحبه تلویزیونی رییس جمهوری چین را یک «دیکتاتور» نامید. ولی بعدا از این گفته ابراز تاسف کرد.
رییس جمهوری چین در کنفرانس خبری مشترک با پرزیدنت اوباما در روز چهار شنبه امتیاز نادری در مساله حقوق بشر داد. پس از آنکه آقای اوباما آشکارا از چین خواست به «حقوق جهانی» پای بند بماند، آقای هو اعتراف کرد برای بهبود وضعیت حقوق بشر در کشورش هنوز باید کارهای زیادی انجام گیرد.
قرار است امشب آقای هو پیش از آنکه به شیکاگو برود، آنچه را مقامات چین " نطق عمده ای" توصیف کرده اند، در یک مجمع بازرگانی آمریکا در واشنگتن ایراد کند.
در شیکاگو او بر اهمیت تماس های فرهنگی بین دو کشور تاکید خواهد گذاشت و در مراسم امضای قراردادهایی حضور خواهد یافت.
در حالی که حقوق بشر یک مقوله احساسی برای بسیاری از اعضای کنگره است، مساله واحد پول چین منبع احتمالی تری برای اختلاف است. ۸۴ قانون گذار نامه ای امضا کرده اند که در آن به پرزیدنت اوباما گفته می شود شکیبایی آنها «نزدیک به پایان است.» قانون گذاران لایحه ای پیشنهاد کرده اند که اگر پکن به پایین نگاهداشتن مصنوعی ارزش برابری واحد پول خود، یوآن، ادامه دهد، تعرفه هایی بر واردات از چین وضع شود.
پرزیدنت اوباما نیز روز چهارشنبه گفت بالا رفتن ارزش برابری یوآن به کاهش نابرابری عظیم تجارتی بین دو کشور کمک خواهد کرد.
اما او همچنین ارزش همکاری بین دو بزرگترین اقتصاد جهان را ستود و گفت ده ها قرارداد بازرگانی که در این هفته امضا شد، صادرات آمریکا به چین را بیش از ۴۵ میلیارد دلار افزایش خواهد داد و چندین میلیارد دلار بر سرمایه گذاری های چین در آمریکا خواهد افزود.
آقای اوباما همچنین گفت آمریکا از گفت و شنود بیشتر بین چین و دالائی لاما، رهبر روحانی تبت، حمایت می کند. در مورد تنش های جاری در شبه جزیره کره، پرزیدنت اوباما گفت او و آقای هو موافقت کردند که کره شمالی باید از تحریکات بیشتر پرهیز کند.