بحران چین و فیلیپین برسر حاکمیت جزایر دریای جنوبی چین، ادامه دارد.
با وجود اعزام یک کشتی دیگر به دریای جنوبی چین از سوی دولت فیلیپین، مقامهای دو کشور گفتند همچنان به تلاشهای خود برای حل مسأله از راه گفتگو، ادامه می دهند.
سخنگوی وزارت خارجه فیلیپین می گوید یک قایق گارد ساحلی به منطقه اعزام شده است، تا به بزرگترین کشتی نیروی دریایی فیلیپین بپیوندد. نیروی دریایی فیلیپین از روز سه شنبه مقابل کشتیهای چینی به حالت آماده باش موضع گرفته اند.
چین و فیلیپین می گویند ترجیح می دهند موضوع از راه دیپلماتیک حل شود؛ اما هشدار داده اند که برای حفظ حقوق خود در جزایر دریای جنوبی چین، اقدام خواهند کرد.
روزنامه چینی گلوبال تایمز روز پنجشنبه نوشت پکن به تلاشهای خود برای حفظ صلح و ثبات در منطقه ادامه خواهد داد، اما «امتیاز غیراصولی در قبال بی ملاحظگی کشورهای دیگر نخواهد داد.»
در این روزنامه، آمریکا متهم شده است که با تشویق دولت های فیلیپین و ویتنام به «خطرپذیری» به وخامت موضوع، دامن می زند.
دولت فیلیپین می گوید روز یکشنبه مأموران امنیتی فیلیپین با ماهيگیران چینی درگیر شدند، و دو کشتی شناسایی چینی، خود را میان قایقهای ماهيگیران و رزمناو فیلیپین قرار دادند، و از بازداشت ماهيگیران جلوگیری کردند.
چین می گوید قایقهای ماهيگیری به دلیل نامساعد بودن هوا در کنار جزیره پناه گرفته بودند، و کشتیهای شناسایی تنها برای حفظ مصالح و حقوق دریایی چین دست به اقدام زده بودند.
در سالهای اخیر تنش میان چین و دیگر کشورهای منطقه بالا گرفته است ؛ زیرا چین مدعی است که تمام دریای جنوبی چین، به وسعت سه میلیون و پانصد هزار کیلومتر مربع که سرشار از منابع نفت و گاز است، به چین تعلق دارد، اما کشورهای ویتنام، مالزی، برونئی و تایوان و فیلیپین نیز ادعای مالکیت بخشهایی از این دریا را دارند.