لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۵

مهمانپرست: اخلال تحویل سوخت به هواپیماهای ایرانی تحمل نمی شود


مهمانپرست: اخلال تحویل سوخت به هواپیماهای ایرانی تحمل نمی شود
مهمانپرست: اخلال تحویل سوخت به هواپیماهای ایرانی تحمل نمی شود

جمهوری اسلامی درباره عدم تحویل سوخت به هواپیماهای مسافربری ایرانی در فرودگاه های خارجی هشدار داد.

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، در سخنان روز سه شنبه، ۲۷ مهر، ضمن تایید عدم تحویل سوخت به هواپیماهای مسافربری ایرانی در برخی فرودگاه های خارجی از جمله فرودگاه هیتروی لندن گفت تهران در حال بررسی «نحوه مقابله با این اقدام» است و در صورت ادامه این روند، تهران «مقابله به مثل» خواهد کرد.

آقای مهمانپرست، در کنفرانس خبری روز سه شنبه در تهران رفتار برخی شرکت های غربی در زمینه اخلال در روند سوخت رسانی به هواپیماهای مسافربری ایرانی را «نامناسب» و قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه تهران را «غیرقانونی» خواند و گفت: «این اقدام حتی خارج از چارچوب قطعنامه غیرقانونی شورای امنیت است و براساس مقررات بین المللی، صحیح نیست».

رامین مهمانپرست هشدار داد که «ادامه دادن اين رويكرد توسط برخی از شركت ‌ها، می ‌تواند منافع ‌شان را در رابطه با بازار گردشگری و تردد هواپيماها محدود كند و به آن‌ها خسارت مادی وارد كند».

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی همچنین هشدار داد: «حتما ما برخوردهای نسنجيده برخی از اين شركت‌ ها را تحمل نمی‌ كنيم و روش مقابله با اين برخوردها در دستور كار قرار دارد».

پیشتر در نیمه تیرماه گذشته، خبرگزاری های ایرانی گزارش هایی منتشر کردند مبنی بر این که چند کشور از جمله امارات متحده عربی، کویت و آلمان از تحویل سوخت به هواپیماهای مسافربری ایرانی خودداری کرده اند. به دنبال انتشار این اخبار، برخی از مقام‌ های ایرانی «تحریم فروش سوخت هواپیما به ایران» را در راستای تحریم‌ های یکجانبه آمریکا ارزیابی کردند و علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس از بررسی این مسئله در این کمیسیون خبر داد.

علاوه بر صدور چهارمین قطعنامه تحریمی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران که محدودیت‌های تازه‌ ای را علیه شرکت‌ها و افراد مرتبط با برنامه موشکی و هسته‌ ای جمهوری اسلامی در نظر گرفت، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا نیز تحریم ‌های جداگانه و یکجانبه ‌ای را علیه ایران وضع کردند که فراگیرتر و متمرکزتر از تحریم ‌های شورای امنیت است.

کاظم جلالی، مخبر کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس و نماینده حامی دولت گفته بود تهران می‌تواند با استناد به معاهده ‌های بين‌ المللی از کشورهایی که فروش سوخت هواپیما به ایران را تحریم کرده اند، به سازمان ملل متحد و سازمان بين ‌المللی هواپيمايی کشوری، ایکائو، شکايت کند.

او همچنین امتناع شرکت های خارجی از سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی را به تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران مرتبط دانسته بود.

پس از وضع این تحریم‌ های آمریکا، شرکت‌های بزرگ نفتی مانند شرکت رویال ‌داچ ‌شل اعلام کردند که تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران را رعایت خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG