سرخط خبرها
مذاکرات رئیس جمهوری چین با اتحادیه اروپا
امضای قراردادهای تجاری به ازرش میلیاردها دلار با اتحادیه اروپاT در صدر اولویت های آقای شین در این گفتگوها قرار دارد.
چین بعد از آمریکا بزرگترین شریک تجاری اتحادیه اروپاست.
شماری از فعالان عفو بین الملل روز دوشنبه در مسیر حرکت شی جین پینگ به ساختمان شورای اروپایی با در دست داشتن پارچه نوشته هایی خواهان مطرح شدن کارنامه حقوق بشر چین در گفتگوهای تجاری رهبران اتحادیه اروپا با پکن شدند.
مهمترین خبرهای روز ایران و جهان
مایک پنس: زمان آن است تا کشورهای اروپایی از «برجام» خارج شوند

معاون رئیسجمهور آمریکا بار دیگر از کشورهای اروپایی خواست تا از برجام خارج شوند و برای اعمال فشار حداکثری به ایران به ایالات متحده بپیوندند.
مایک پنس در کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان ، روز شنبه ۲۷ بهمن، ایران را بزرگترین حامی تروریسم در جهان عنوان کرد و گفت «زمان آن است تا اروپا از برجام خارج شود و برای اعمال فشار حداکثری به ایران به ما بپیوندد تا صلح و امنیت برای مردم ایران و جهان فراهم شود.»
پیشتر نیز معاون رئیس جمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه در کنفرانس امنیت و آینده صلح خاورمیانه در ورشو گفته بود وقت آن است که برای «صلح جهانی» و «نفع مردم ایران» سه کشور اروپایی از توافق هستهای با جمهوری اسلامی ایران خارج شوند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، خرداد امسال با اعلام خروج واشنگتن از توافق هستهای با ایران دستور داد تحریمهای هستهای طی دو دوره ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه بازگردد.
ایالات متحده می گوید جمهوری اسلامی ایران با برنامه موشکی و همچنین حمایت از گروه های شورشی و تروریستی، موجب بی ثباتی در خاورمیانه است.
کنفرانس امسال مونیخ از جمعه در آلمان آغاز به کار کرده و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
جمعی از اعضای تعاونی مسکن ایثار مقابل وزارت کار تجمع کردند

جمعی از اعضای تعاونی مسکن ایثار کارکنان وزارت جهاد کشاورزی مقابل ساختمان وزارت کار ایران دست به تجمع اعتراضی زدند.
تجمع اعضای تعاونی مسکن ایثار کارکنان وزارت جهادکشاورزی روز شنبه ۲۷ بهمن در تهران مقابل وزارت کار برپا شد و تجمع کنندگان به تخلفات تعاونی مسکن ایثار معترض و خواهان مشخص شدن وضعیت زمینها و آپارتمان هایشان بودند.
این تجمع کنندگان به خبرگزاری ایلنا گفتهاند که از سال ۸۲ تا کنون وضعیت مسکن آنها بلاتکلیف مانده است.
در ماههای اخیر تجمعات اعتراضی گروههای صنفی مختلف در پی تداوم رکود اقتصادی در ایران، اوج گرفته و ادامه یافته است.
اسماعیل بخشی برای تکذیب شکنجهاش تحت فشار است

منابع کارگری از تحت فشار بودن اسماعیل بخشی فعال کارگری زندانی در ایران برای تکذیب شکنجه خود از سوی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی خبر می دهند.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه روز جمعه ۲۶ بهمن ماه اعلام کرد که اسماعیل بخشی مدتهاست بدون هیچگونه بازجویی در سلول انفرادی بازداشتگاه امنیتی وزارت اطلاعات در اهواز نگهداری می شود و برای تکذیب شکنجه خود تحت فشار روحی و روانی قرار دارد.
اسماعیل بخشی فعال کارگری در اول بهمن ماه برای دومین بار از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد.
پیشتر با شدت گرفتن اعتراضات کارگری در ایران و برخوردهای امنیتی و قضایی با کارگران، وزارت خارجه ایالات متحده امریکا این برخوردها را محکوم و اعلام کرده بود که رژیم حاکم بر ایران همواره حقوق مردم را نقض میکند.
بررسی لایحه کنوانسیون پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت باردیگر بینتیجه ماند

رسانه های داخل ایران گزارش دادند که رای گیری در مورد لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو) بار دیگر به تعویق افتاده است.
این لایحه قرار بود روز شنبه ۲۷ بهمن ماه در مجمع تشخیص مصلحت نظام به رای گذاشته شود اما رسانهها گزارش دادند که «به دلیل تعداد بالای موافقان و مخالفان این لایحه» بررسی آن بی نتیجه مانده و رایگیری به جلسه آتی مجمع موکول شده است.
بی نتیجه ماندن بررسی این لایحه در حالی است که گروه ویژه اقدام مالی تا پایان ماه فوریه به ایران فرصت داده تا با تصویب لوایح مورد نظر، از ورودش به فهرست سیاه این گروه جلوگیری کند.
دولت ایران که از سوی ایالات متحده به حمایت از تروریسم متهم است، برای خروج از فهرست سیاه گروه اقدام مالی مبارزه با پولشویی و حمایت مالی تروریسم (افایتیاف) نیازمند انجام اقداماتی است و تصویب لوایح پالرمو و سی اف تی از جمله این اقدامات بوده و دولت روحانی درخواست تصویب آن را داشته است.
دیدهبان حقوق بشر سوریه خبرداد: تسلط نیروهای مورد حمایت آمریکا بر آخرین منطقه تحت کنترل داعش در شرق سوریه

دیده بان حقوق بشر سوریه از تسلط نیروهای دموکراتیک سوریه بر آخرین منطقه تحت کنترل داعش در شرق فرات خبر داده است.
خبرگزاری رویترز روز شنبه ۲۷ بهمن ماه به نقل از دیده بان حقوق بشر سوریه که دفتر آن در لندن مستقر است، گزارش داد «نیروهای دموکراتیک سوریه» که از حمایت آمریکا برخوردارند، روز گذشته با محاصره آخرین منطقه دولت اسلامی عراق در شرق سوریه، این منطقه را تحت تسلط خود قرار دادند.
آخرین مرحله از عملیات نظامی نیروهای دموکراتیک سوریه تحت حمایت آمریکا با هدف آزادسازی مناطق باقیمانده تحت اشغال داعش در شرق سوریه از ۲۰ بهمن ماه آغاز شده است.
پیشتر دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایلات متحده اعلام کرده بود که «داعش را تقریبا به طور کامل شکست دادهایم، شاید تا هفته آینده خبر جدیدی بشنوید.»
در تیراندازی در یک کارخانه در ایالت ایلینوی آمریکا پنج نفر کشته شدند

در تیراندازی یک مرد مسلح در محوطه یک کارخانه در ایالت ایلینوی آمریکا پنج نفر کشته و تعدادی دیگر، از جمله پنج پلیس زخمی شدند.
به گزارش آسوشیتدپرس، گری مارتین ۴۵ ساله، کارمند کارخانه هنری پرت، روز جمعه در شهر آرورا در ۶۵ کیلومتری شیکاگو به روی افراد حاضر در محوطه کارخانه آتش گشود و خود در تیراندازی متقابل پلیس کشته شد.
«کریستن زیمن» رئیس پلیس آرورا، با اعلام این خبر گفت که ماموران پلیس حدود چهار دقیقه بعد از دریافت گزارش تیراندازی خود را به سوله تولید، که تیراندازی در آن جریان داشت، رساندند و بلافاصله به سمت فرد مهاجم آتش گشودند.
دقایقی پس از آغاز تیراندازی، چندین خودروی پلیس راهی محل تیراندازی شدند و پس از آن، آمبولانس ها و هلیکوپترهای امداد زخمی ها را به بیمارستان بردند.
این تیراندازی تنها یک روز پس از سالگرد تیراندازی در پارکلند فلوریدا صورت گرفت.
انتخابات ریاست جمهوری نیجریه یک هفته به تعویق افتاد

انتخابات ریاست جمهوری نیجریه که قرار بود شنبه ۲۷ بهمن برگزار شود، با تصمیم کمیسیون ملی انتخابات این کشور یک هفته دیرتر برگزار میشود.
به گزارش رویترز، محمود یاکوبو رئیس کمیسیون ملی انتخابات نیجریه، روز جمعه با اعلام این مطلب به خبرنگاران گفت که طی کردن روند انتخابات بر اساس برنامه قبلی امکان پذیر نبود.
او گفت که این تعویق برای برگزاری یک انتخابات آزاد و منصفانه لازم است.
هفته گذشته سفارت آمریکا در نیجریه از تصمیم محمد بوهاری، رئیس جمهوری این کشور برای تعلیق رئیس دیوان عالی در آستانه برگزاری انتخابات ابراز نگرانی عمیق کرده بود.
رئیس دیوان عالی نیجریه نقش کلیدی در حل و فصل اختلاف احتمالی در روند انتخابات بر عهده دارد و برخی تصمیم بوهاری را «کودتای قضایی» خوانده بودند.
جان بولتون: اکنون وقت آن است ارتش ونزوئلا «کار درست» را انجام دهد

مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه ۲۶ بهمن با بیان این که نظام مالی بینالمللی به روی نیکلاس مادورو رئیس دولت نامشروع ونزوئلا و نزدیکان او بسته میشود، گفت اکنون وقت آن است که ارتش ونزوئلا «کار درست» را انجام دهد.
جان بولتون در ادامه پیام خود در توئیتر نوشت، برای قرار گرفتن در جهت برقراری دموکراسی، ارائه کمکهای انساندوستانه، و ترسیم آینده ونزوئلا هنوز خیلی دیر نشده است؛ توصیهای که مخاطب آن ظاهرا نظامیان ونزوئلایی است.
ایالات متحده نخستین کشوری بود که ریاست جمهوری موقت خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا را به رسمیت شناخت و از مادورو – که مشروعیت ریاست جمهوری او به چالش کشیده است – خواسته است از قدرت کناره گیری کند.
وزارت خزانهداری آمریکا پیشتر در روز جمعه اعلام کرد در راستای حمایت از رئیس جمهوری موقت ونزوئلا و خواست مردم این کشور برای برقراری دموکراسی، پنج تن از مقامهای کنونی و پیشین رژیم مادورو را تحریم کرده است.
مایک پنس: تحریم رژیم مادورو اقدامی است علیه کسانی که آزادی و حقوق بشر را تهدید میکنند

معاون رئیس جمهوری ایالات متحده روز جمعه ۲۶ بهمن گفت تحریم مقامهای ارشد رژیم نامشروع ونزوئلا پیام روشنی است که ما به اقدام علیه کسانی که آزادی و حقوق بشر را تهدید میکنند ادامه خواهیم داد.
دولت آمریکا پیشتر اعلام کرد که در راستای حمایت از رئیس جمهوری موقت ونزوئلا و خواست مردم این کشور برای برقراری دموکراسی، پنج تن از مقامهای کنونی و پیشین رژیم مادورو را تحریم کرده است.
مایک پنس در واکنش در توئیتی نوشت، «ما کنار مردم ونزوئلا، قانون اساسی آنها، و رئیس جمهوری خوان گوایدو جهت حمایت از ارسال کمکهای بشردوستانه و یک گذار دموکراتیک (در ونزوئلا) میایستیم.»
واکنش رهبران دموکرات کنگره: از هر راه ممکن با وضعیت اضطراری اعلام شده مخالفت خواهیم کرد

رهبران حزب دمکرات در کنگره در واکنش به اعلام وضعیت اضطراری ملی توسط رئیس جمهوری ایالات متحده در روز جمعه ۲۶ بهمن ماه گفتند از هر راه ممکن که بتوانند با آن مخالفت خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان و چاک شومر رهبر اقلیت دموکرات مجلس سنا گفتند «در کنگره، در دادگاهها، و در حوزه عمومی، علیه این اعلام اقدام خواهند کرد.»
پرزیدنت ترامپ پیشتر در واکنش به مخالفت دموکراتهای کنگره برای تامین بودجه مورد نظر ۵.۷ میلیارد دلاری او جهت ساخت دیوار در امتداد مرزهای جنوبی کشور، اعلام وضعیت اضطراری ملی کرد.
به این ترتیب رئیس جمهوری امکان برداشت از منابع دیگر برای تامین بودجه درخواستی خود را بدون نیاز به تایید کنگره خواهد داشت؛ هر چند باید منبع تامین این مبلغ را به قانونگذاران کنگره اطلاع دهد.
آمریکا پنج مقام ارشد نزدیک به رژیم مادورو در ونزوئلا را تحریم کرد

وزارت خزانهداری آمریکا پنج مقام ارشد امنیتی ونزوئلا را در لیست تحریم قرار داد.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا که روز جمعه ۲۶ بهمن منتشر شد، علاوه بر رئیس «پترولئوس دی ونزوئلا» یا شرکت نفت این کشور، از یک مقام ارشد اطلاعاتی ونزوئلا و همچنین رافائل باستاردو رئیس پلیس ملی که آمریکا می گوید مسئول قتل مخالفان مادورو است، نام برده شده است.
استیو منوشن، وزیر خزانه داری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد این تحریم ها علیه مقامات امنیتی و اطلاعاتی مادورو است که به طور سیستماتیک با شکنجه و دیگر اقدامات بی رحمانه حقوق بشر را نقض و دموکراسی را سرکوب می کنند.
ایالات متحده مدتها است که مقام های ونزوئلا را تحریم کرده است.
از یک ماه پیش که خوان گوایدو خود را رئیس جمهوری موقت ونزوئلا نامید، آمریکا حدود پنجاه کشور از او حمایت کردند و خواستار کناره گیری مادورو شدند.
دبیرکل ناتو از سرمایهگذاریهای چین در پروژههای زیربنایی دیگر کشورها ابراز نگرانی کرد

دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، روز جمعه ۲۶ بهمن از سرمایهگذاریهای چین در پروژههای زیربنایی کشورهای مختلف جهان ابراز نگرانی کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، ینس استولتنبرگ در سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت کشورهای عضو ناتو باید با همکاری یکدیگر به این موضوع رسیدگی کنند.
وی خاطر نشان که متحدان ایالات متحده باید گستره نفوذ چین را بهتر بشناسند، و این امری است که به امنیت ما مربوط میشود و باید با هم با آن برخورد کنیم.
کنفرانس امسال مونیخ از جمعه در آلمان آغاز به کار کرد و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
سرپرست وزارت دفاع آمریکا پیشبینی کرد ائتلاف بینالمللی علیه داعش گسترش یابد

سرپرست وزارت دفاع ایالات متحده روز جمعه ۲۶ بهمن در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان پیشبینی کرد که ائتلاف بینالمللی که در چند سال اخیر با گروه افراطی داعش در جنگ بودهاند، گسترش خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پاتریک شاناهان در نشستی مشترک با اعضای کلیدی ائتلاف به رهبری آمریکا این مطلب را بیان کرد و گفت، داعش در سوریه بخش اعظم منابع و تصرفات خود را از دست داده است.
وی در ادامه همچنین گفت که پیشبینی میکند این ائتلاف «حتی بزرگتر و قدرتمندتر» شود و فعالیتهای آن بر تهدیدهای فراگیرتری از ناحیه این گروه تروریستی، از جمله در افغانستان و در فیلیپین، متمرکز خواهد شد.
به گفته آقای شاناهان، در حال حاضر ۷۹ کشور عضو این ائتلاف بین المللی هستند.
آمریکا ۶۰ میلیون دلار برای کمک به پناهجویان مسلمان روهینگیا در بنگلادش اختصاص داد

ایالات متحده روز جمعه ۲۶ بهمن اعلام کرد ۶۰ میلیون دلار برای کمک به پناهجویان اقلیت مسلمان روهینگیا، که از میانمار به بنگلادش رفتهاند، اعطا میکند.
نمایندگی آمریکا در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در توئیتی گفت، این تصمیم در پی درخواست بنگلادش برای کمک به ۹۰۰ هزار پناهجوی روهینگیایی اتخاذ شد.
در این پیام همچنین گفته شده که آمریکا مفتخر است در ارائه کمکهای بشردوستانه در این بحران پیشگام بوده و از سایر کشورها نیز میخواهد قدم جلو بگذارند.
در پی حمله شورشیان نزدیک به اهالی روهینگیا به یک پاسگاه ارتش در استان راخین، دو سال پیش درگیری خونباری بین ارتش و این شورشیان روی داد که در این بین مسلمانان روهینگیا مورد حمله ارتش میانمار قرار گرفت.
مسلمانان روهینگیا در راخین، غرب میانمار زندگی می کنند اما بعد از حمله ارتش میانمار حدود یک میلیون نفر آنها به بنگلادش مهاجرت کردند.
دولت میانمار مسلمانان روهینگیا را جزو اقوام تشکیل دهنده ملت میانمار محسوب نمی کند و آنها را از خدمات دولتی محروم کرده است.
ایالات متحده بارها به بدرفتاری میانمار با مردم روهینگیا در دو سال اخیر اعتراض کرده است.
پرزیدنت ترامپ: برای امنیت مرز جنوبی آمریکا اعلام وضعیت اضطراری ملی میکنم

رئیس جمهوری ایالات متحده درباره امنیت مرز جنوبی آمریکا، اعلام وضعیت اضطراری ملی کرد.
پرزیدنت دونالد ترامپ روز جمعه ۲۶ بهمن در یک سخنرانی اعلام کرد وضعیت بحرانی مرز مکزیک او را وادار کرده که وضعیت اضطراری اعلام کند.
کاخ سفید خواستار پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برای تقویت امنیت مرزهای جنوبی کشور شده بود و به دنبال مخالفت کنگره با تخصیص این مبلغ در لایحه بودجه و اعلام امروز وضعیت اضطراری ملی، دولت فدرال میتواند با دور زدن کنگره، مبلغ مورد نیاز خود را از منابع دیگر برای انجام این کار تامین کند.
پرزیدنت ترامپ روز جمعه گفت قصد داریم با بحران در مرز جنوبی مان مقابله کنیم. بخش زیادی از مواد مخدر وارد شده به آمریکا از مرز جنوبی می آیند. باید به امنیت ملی در مرزهای جنوبی آمریکا رسیدگی شود.
هر چند رئیس جمهوری باید محل برداشت مبلغ مورد نیاز را به قانونگذاران اطلاع دهد، اما نیازی به تایید آن در کنگره ندارد.
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حزب دموکرات اما از این تصمیم رئیس جمهوری انتقاد کرد و گفت، اگر قرار به اعلام وضعیت اضطراری باشد، مسئله خشونتهای ناشی از استفاده اسلحه در آمریکا در اولویت قرار دارد.
اختلاف میان کاخ سفید و دموکراتها بر سر تامین بودجه ساخت دیوار یا حائل در امتداد مرزهایهای مشترک با مکزیک باعث تعطیلی ۳۵ روزه دولت فدرال شده بود، که طولانیترین زمان تعطیلی دولت در تاریخ معاصر آمریکا است..
نماینده جدید سازمان ملل ابراز امیدواری کرد جلسه قانون اساسی سوریه به زودی برگزار شود

نماینده جدید سازمان ملل متحد در امور سوریه روز جمعه ۲۶ بهمن ابراز امیدواری کرد که بتواند «در سریعترین زمان ممکن» جلسه کمیته قانون اساسی سوریه را در ژنو برگزار کند.
به گزارش رویترز، گییر پدرسن در گفتوگو با خبرنگاران در مقر اروپایی سازمان ملل، با اشاره به شناسایی چالشهای موجود در جلسات قبلی، گفت ایدههایی برای اعتمادسازی بین دو طرف درگیر دارد.
وی که پس از کوفی عنان، اخضر ابراهیمی و استفان دی میستورا، چهارمین نماینده ویژه سازمان ملل برای پایان دادن به جنگ و آغاز روند سیاسی در سوریه است، اواسط دی ماه کار خود را رسما آغاز کرد.
چین اعلام کرد مذاکرات تجاری با آمریکا هفته آینده در واشنگتن ادامه مییابد

دولت چین روز جمعه ۲۶ بهمن اعلام کرد که مذاکرات تجاری این کشور با ایالات متحده، هفته آینده در واشنگتن ادامه خواهد یافت.
به گزارش آسوشیتدپرس، این خبر پس از اظهارات رئیس جمهوری چین که گفته بود دو طرف منافع مشترک گستردهای دارند، اعلام شد.
با نزدیک شدن به ضربالاجل ۱۱ اسفند برای اعمال تعرفههای تجاری، مقامهای ارشد دو کشور مذاکرات جدیدی را آغاز کردهاند.
پیشتر وزیر خزانهداری آمریکا نیز در پیامی در توئیتر، گفتوگوها با مقامهای چینی درباره تعرفههای تجاری را «سازنده» خواند.
پمپئو: آمریکا قصد دارد تا آن جا که می تواند مباحث را با کره شمالی به جلو ببرد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، می گوید ایالات متحده قصد دارد، تا قبل از نشست پیش رو با کره شمالی در ویتنام، تا آن جا که می تواند مباحثات را با پیونگ یانگ به جلو ببرد.
پمپئو گفت در روزهای آتی مشاوران خود را برای گفتگوهای بیشتر به آسیا می فرستد تا بر سر همه مسائل مورد بحث در نشست تاریخی سنگاپور در ژوئن گذشته با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، تبادل افکار بیشتری صورت بگیرد.
پرزیدنت ترامپ هفته پیش اعلام کرد دومین نشست خود با کیم حونگ اون را ۲۷ و ۲۸ فوریه (۸ و ۹ اسفند) در هانوی انجام خواهد داد.
پمپئو در کنفرانس خبری در ورشو گفت که ترامپ و کیم در ویتنام محور خلع سلاح هسته ای مورد توافق در نخستین نشست در سنگاپور و دیگر مسائل را مورد نظر قرار خواهند داد.
روسیه بنیانگذار آمریکایی یک شرکت تجاری را به اتهام کلاهبرداری بازداشت کرد

دادستانهای روسیه روز جمعه ۲۶ بهمن بنیانگذار آمریکایی یک شرکت تجاری خصوصی را که روز گذشته در مسکو بازداشت شده است، به کلاهبرداری متهم کردهاند.
به گزارش رویترز به نقل از سخنگوی دادگاه باسمانی، مایکل کالوِی بنیانگذار شرکت سهامی «بارینگ وُستوک» به اتهام کلاهبرداری ۳۷ میلیون دلاری بازداشت شده است.
وی به همراه سه تن از مدیران و کارکنان این شرکت دستگیر شده و اتهام آنها در جلسه امروز دادگاه در پایتخت روسیه، انجام معاملات سهام به قیمتهای غیرواقعی عنوان شد.
یک ماه پیش نیز روسیه یک تفنگدار پیشین نیروی دریایی آمریکا را به اتهام جاسوسی بازداشت کرد، که خانواده او این اتهام را رد کرد.
وزیر خارجه آمریکا: گوایدو با برگزاری انتخابات می تواند ونزوئلا را در مسیر درست قرار دهد

وزیر خارجه آمریکا می گوید خوان گوایدو رئیس جمهوری موقت ونزوئلا با برگزاری انتخابات می تواند این کشور را در مسیر درست قرار دهد.
مایک پمپئو روز جمعه در کشور ایسلند با مقام های این کشور دیدار کرد و عصر با وزیر خارجه این کشور در یک نشست خبری شرکت کرد.
آقای پمپئو بار دیگر با انتقادات از اقدامات نیکلاس مادورو، به ادعای او درباره مذاکره با آمریکا واکنش نشان داد و گفت: این که مادورو درخواست مذاکره با آمریکا را داشته، چیز تازهای نیست. اما او باید بداند که گوایدو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا است.
وزیر خارجه آمریکا همچنین با انتقاد از عملکرد دولت قبل ایالات متحده، به اهمیت منطقه شمالگان اشاره کرد و گفت دولت ترامپ به این اهمیت واقف است و دشمنان خود را زیر نظر دارد. تحرکات آنها به ضرر ایسلند و اروپا هم هست.
اسپانیا در فضای دو قطبی ناشی از کاتالونیا به سوی انتخابات می رود

بخش انگلیسی صدای آمریکا - «پدرو سانچر» نخست وزیر اسپانیا، خواستار برگزاری انتخابات سراسری در آن کشور در ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت ۱۳۹۸) شده است. این مهم پس از آن رخ می دهد که بودجه پیشنهادی دولت اقلیت او از سوی قانونگذاران رد شد.
این سومین انتخابات اسپانیا در کمتر از چهار سال گذشته و نشانه ای از تشتت فزاینده در صحنه سیاسی و ادامه حساسیت بر سر کاتالونیا برای رهبر بعدی اسپانیا است.
مخالفت جدایی طلبان کاتالونیا و احزاب راست با بودجه ملی پیشنهادی نخست وزیر پس از آن اتفاق افتاد که سانچز از پذیرش گفتگو بر سر خودمختاری کاتالونیا، حقی که قانون اساسی اسپانیا به رسمیت نمی شناسد، سر باز زد.
سوسیالیست ها در نظرسنجی ها پیشتاز هستند، اما نه آن چنان که بدون کمک احزاب ملی گرای منطقه ای قادر به تشکیل یک دولت اکثریت در پارلمان اسپانیا باشند.
انتشار ویدئویی از یک نشست در حاشیه کنفرانس ورشو؛ انتقاد کشورهای عربی از رفتار ایران

بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، یک ویدئوی سی دقیقهای را از نشست وزرای خارجه فعلی و پیشین سه کشور عربی منتشر کرد که در آن، این سه مشغول بیان انتقادهای تند از تهران و حمایت از تلآویو هستند.
به گزارش تایمز اسرائیل، این ویدئو مربوط به نشستی در کنفرانس ورشو میشود که پشت درهای بسته برگزار شد. در این ویدئو عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات متحده عربی، حملههای اسرائيل به سوریه را قابل درک دانسته و گفته است که هر ملتی در مقابل تهدیدها حق دفاع از خود را دارد.
خالد بن احمد، وزیر خارجه بحرین، هم در این نشست گفته است که مسئله صلح اسرائیل و فلسطین در صورت عدم دخالت جمهوری اسلامی، به پیش رفته بود. او اضافه کرد که حضور ایران در سوریه، یمن، عراق، و هر کشور دیگری مانع رسیدن به توافق و پیشرفت در گفتوگوها است و این «چالشی است که باید با آن مقابله کنیم تا قادر به حل دیگر مشکلات خود باشیم.»
عادل الجبیر، وزیر خارجه پیشین عربستان سعودی، هم با اشاره به فعالیتهای بی ثباتکننده ایران در منطقه، گفت فعالیتهای شیطانی و بیثباتکننده ایران در منطقه باعث میشود تا صلح میان اسرائیل و فلسطین دور از دسترس باشد.
حساب کاربری نخستوزیر اسرائیل در یوتیوب پس از نزدیک به سی دقیقه و به دنبال انتشار ویدئو از سوی خبرنگاران و رسانهها، اقدام به حذف آن کرد.
یک فعال صنفی معلمان در کردستان بازداشت شد

مختار اسدی، عضو کانون صنفی معلمان استان کردستان، از سوی نیروهای امنیتی در شهر سنندج در استان کردستان بازداشت شد.
هرانا گزارش کرده است که اسدی روز پنجشنبه ۲۵ بهمنماه ۱۳۹۷ بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. ماموران حکم بازداشتی به او ارائه نکردند و از اتهامهای احتمالی یا محل نگهداری او خبری در دست نیست.
روز گذشته فعالان صنفی معلمان در چند شهر مختلف ایران، از جمله سنندج و مریوان دست به تجمع اعتراضی زدند. آنها خواستار توجه به مطالبات صنفی خود و همچنین آزادی معلمان زندانی شدند.
مختار اسدی پیشتر هم به یک سال زندان محکوم شده بود و تیرماه سال جاری پس از پایان یافتن مدت حبس، از بازداشت آزاد شده بود.
دولت اسپانیا انتخابات پیش از موعد برگزار میکند

پدرو سانچز، نخستوزیر اسپانیا، اعلام کرد که دولت او در روز ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت ماه) انتخابات سراسری پیش از موعد برگزار میکند.
به گزارش آسوشیتدپرس، سانچز امروز جمعه ۲۶ بهمن ماه و پس از آنکه پارلمان اسپانیا اقدام به رد کردن لایحه بودجه دولت او کرد، این مسئله را اعلام کرد.
نخستوزیر سوسیالیست اسپانیا تابستان سال جاری و پس از رای عدم اعتماد پارلمان به ماریانو راخوی، نخستوزیر دست راستی اسپانیا، قدرت را در دست گرفت.
سانچز در دوران هشت ماهه حضور خود در قدرت با بحرانهای مختلفی، از جمله مسئله استقلال کاتالونیا و ادامه بازداشت و محاکه رهبران آن دست و پنجه نرم کرد.
پرزیدنت ترامپ برای ساخت دیوار مرزی «وضعیت اضطراری» اعلام میکند

کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ، رئيس جمهور ایالات متحده، تصمیم گرفته است که ضمن اعلام وضعیت اضطراری در این کشور، دستور ساخت دیوار را در مرزهای جنوبی این کشور با مکزیک صادر کند.
سارا هاکبی سندرز، سخنگوی کاخ سفید، اعلام کرد که دونالد ترامپ ضمن امضای طرح بودجه دولت، چند فرمان دیگر هم امضا میکند، از جمله «اعلام وضعیت اضطراری تا بدین وسیله وضعیت بحرانی انسانی و امنیت ملی در مرز را سامان بخشد.»
نانسی پلوسی، رئیس محلس نمایندگان آمریکا اما از این تصمیم انتقاد کرد و گفت اگر قرار به اعلام وضعیت اضطراری باشد، مسئله خشونتهای ناشی از استفاده اسلحه در آمریکا در اولویت قرار دارد.
اختلاف میان کاخ سفید و دموکراتها پیشتر باعث تعطیلی ۳۵ روزه دولت فدرال شده بود که طولانیترین زمان تعطیلی دولت در تاریخ معاصر آمریکا است.
رسانهها پیش از این گزارش کرده بودند که چهرههای اصلی قانونگذار آمریکا به توافقی دست پیدا کردهاند که مانع تعطیلی مجدد دولت شود. براساس این توافق نزدیک به ۱.۴ میلیارد دلار برای ایجاد حصارهای مرزی بیشتر اختصاص مییابد. بودجه درخواستی دولت ترامپ برای ساخت دیوار مرزی ۵.۷ میلیارد دلار بوده است.
ادعای مادورو: با آمریکا گفتوگوهای مخفیانهای داشتیم

نیکلاس مادورو اعلام کرده است که مقامهای دولت او طی هفتههای اخیر «گفتوگوهای مخفیانهای» با مقامهای آمریکایی داشتهاند.
مادورو در گفتوگویی با آسوشیتدپرس خبر داد که وزیر خارجه دولت او الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا گفتوگو و از او دعوت کرده است «خصوصی، علنی یا مخفیانه» از این کشور دیدار کند.
مادورو اضافه کرده است که او آماده است با پرزیدنت ترامپ هم ملاقات کند: «اگر او میخواهد ملاقات کند فقط به من بگوید کی و کجا. من سر قرار حاضر خواهم بود.» آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام دولت آمریکا نوشت که واشنگتن حاضر است با «مقامهای سابق ونزوئلا» از جمله مادورو درباره کنار کشیدنشان از قدرت گفتوگو کند.
از یک ماه پیش که خوان گوایدو اعلام ریاست جمهوری موقت کرده، پنجاه کشور از جمله آمریکا از او حمایت کردهاند. در مقابل روسیه، ایران، کره شمالی، سوریه و چین حامیان نیکلاس مادورو هستند.
وزیر خزانهداری آمریکا: گفتوگوها با چین سازنده بود

استیو منوچین، وزیر خزانهداری ایالات متحده آمریکا، در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت که گفتوگوها با مقامهای چینی درباره مسئله تعرفهها «سازنده» بود.
وزیر خزانهداری آمریکا توضیح بیشتری درباره این دیدار و نتایج آن نداده است. اختلافات تجاری چین و آمریکا باعث شده است که این دو کشور علیه کالاهای وارداتی یکدیگر تعرفه بگذارند.
در صورتی که دو طرف تا اول ماه مارس به توافق نرسند، میزان تعرفه های آمریکا بر ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای وارد شده از چین از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
پرزیدنت ترامپ روز سهشنبه گفته بود که ممکن است کمی ضربالاجل تعیین شده برای رسیدن به توافق را جابهجا کند، گرچه اضافه کرده بود که ترجیح شخصی او آن است که دست به انجام چنین کاری نزند.
یک فعال محیط زیست در کامیاران بازداشت شد

سیروان قربانی، فعال محیط زیست اهل شهر کامیاران در استان کردستان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
آژانس خبری کردپا گزارش داده است که ماموران امنیتی روز سهشنبه ۲۳ بهمن ماه به منزل این فعال محیط زیست رفته و پس از تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی «با کشیدن گونی بر سر» وی را بازداشت کردهاند.
این وبسایت به نقل از یک منبع آگاه نوشت که ماموران امنیتی گوشی موبایل این فعال محیط زیست را هم توقیف کرده و از او خواستهاند که طی روزهای آینده خود را به ستاد خبری اداره اطلاعات کامیاران معرفی کند.
از دی ماه سال جاری تاکنون دستکم ده نفر از فعالان مدنی و محیط زیست در شهرهای کامیاران و سنندج از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند. براساس گزارشها این افراد برای «اعتراف اجباری» تحت فشار قرار دارند.
مایک پمپئو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کرد

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش رویترز، این دیدار امروز جمعه ۲۶ بهمن ماه در بروکسل انجام شد. ملاقات بین این دو یک روز پس از آن انجام شد که مایک پنس، معاون رئيس جمهوری آمریکا، اتحادیه اروپا را متهم به تلاش برای کم کردن تاثیر تحریمهای آمریکا کرد و از آنها خواست از توافق هستهای با ایران خارج شوند.
هنوز جزییات بیشتری از ملاقات طرفین منتشر نشده است. موگرینی پیش از آغاز این جلسه هم از پاسخ دادن به سوالهای خبرنگاران امتناع کرد.
موگرینی روز گذشته و پیش از سخنان مایک پنس، گفته بود که اروپا و آمریکا درباره برخی مسایل مربوط به ایران با یکدیگر همنظر و در موارد دیگر با هم اختلاف دارند. او اشاره کرده بود که برجام از جمله مسایل مورد اختلاف و برنامه موشکی ایران از جمله نگرانیهای مشترک دو طرف است.
آمریکا از موفقیت کنفرانس کشورهای آمریکایی در حمایت از مردم ونزوئلا استقبال کرد

مشاور امنیت ملی کاخ سفید و وزیر خارجه آمریکا از موفقیت در جمع آوری ۱۰۰ میلیون دلار کمک برای مردم ونزوئلا در کنفرانسی به میزبانی سازمان کشورهای آمریکایی، ابراز خرسندی کردند.
جان بولتون، روز پنجشنبه ۲۵ بهمن، در پیامی توئیتری نوشت که در این روز ۲۵ کشور حاضر در کنفرانسی به میزبانی سازمان کشورهای آمریکایی درباره کمکهای انساندوستانه، به طور یکپارچه متعهد به اختصاص یکصد میلیون دلار کمکهای انسانی به ونزوئلا شدند.
آقای بولتون در ادامه پیام خود از همه کشورها خواست که خوان گوایدو، رئیس جمهوری موقت ونزوئلا را به رسمیت بشناسند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز در پیام توئیتری به خوان گوایدو، رئیس جمهوری موقت ونزوئلا به دلیل موفقیت کنفرانس سازمان کشورهای آمریکایی برای کمک به مردم ونزوئلا تبریک گفت. او همچنین نوشت که وقت آن است به محموله کمکها اجازه ورود داده شود.
روز پنجشنبه، کارلوس وچیو، نماینده رئیس جمهوری موقت ونزوئلا در آمریکا، در این کنفرانس که در واشنگتن دی سی برگزار شد نیکلاس مادورو را متهم کرد که مانع رسیدن کمک های انسانی شده است.