بخش انگلیسی صدای آمریکا - از دهم فوریه بعضی استان ها و صنایع در چین به تدریج فعالیت خود را از سر گرفته اند، اما هیچ کس نمی داند این امر در استان هوبی که از پنج شنبه مورد جدیدی از ابتلا به ویروس کرونا در آن گزارش نشده است چه موقع رخ خواهد داد. شهر ووهان همچنان تحت قرنطینه است هر چند محدودیت ها در دیگر نقاط تخفیف یافته است.
یک کارگر ۲۸ ساله چینی که از زمان شیوع ویروس کرونا کار خود را از دست داده و برای تامین هزینه مسکن و مایحتاج خود مشکل دارد به صدای آمریکا گفت: «فشار روانی این وضع غیرقابل تحمل است.»
کند شدن رشد اقتصاد داخلی و جنگ تجاری ایالات متحده و چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان را تضعیف کرده است. کارشناسان می گویند اقتصاد چین ممکن است برای اولین بار از دهه ۷۰ میلادی دچار انقباض شود.
این وضعیت زندگی را برای مردم عادی در چین دشوار کرده است.
داده های «وزارت صنایع و فناوری اطلاعات چین» نشان می دهد که در آن کشور بیش از ۳۰ میلیون موسسه کوچک و متوسط وجود دارد و بیش از ۷۰ میلیون نفر خودفرما هستند.
قیمت سبزیجات و میوه در بعضی نقاط سه تا پنج برابر شده و قیمت گوشت سر به فلک گذاشته است. عده ای مصرف گوشت را متوقف کرده اند.
این اپیدمی زندگی خانواده های طبقه متوسط صاحب کسب و کار را هم مختل کرده است.
بنا بر یک گزارش منتشر شده در خبرگزاری دولتی شینهوا، تقریبا ۹۰ درصد شرکت های چینی سرمایه کافی برای سه ماه آینده ندارند و کمتر از ۱۰ درصد آن ها می توانند بیش از شش ماه دوام بیاورند. تقریبا نیمی از این شرکت ها به دنبال اخراج نیروهایشان هستند.