خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی اعلام کرد که براساس اسنادی که به دست آورده و تخمین متخصصین، بیش از ۳هزار نفر در چین طی تقریبا یک هفته سکوت دولت این کشور به کرونا مبتلا شده بودند.
به گزارش آسوشیتدپرس، رئیس جمهوری چین در روز هفتم یعنی ۲۰ ژانویه به مردم درباره ویروس جدید کرونا هشدار داد اما براساس اسناد داخلی که از سوی آسوشیتدپرس به دست آمده و تخمین متخصصین، بیش از ۳هزار نفر در طی تقریبا یک هفته سکوت عمومی به این ویروس آلوده شده بودند.
آسوشیتدپرس نوشت تاخیر نخستین کشوری که با این ویروس جدید مواجه شد، در زمان بحرانی - آغاز شیوع آن - رخ داد. قصد چین برای ماندن در خط هشدار و جلوگیری از هراس، زمینه همهگیری این ویروس برای تقریبا ۲میلیون نفر و مرگ بیش از ۱۲۶هزار نفر را در جهان رقم زده است.
زو فنگ ژانگ، اپیدمیولوژیک در دانشگاه کالیفرنیا گفت که اگر آنها شش روز زودتر اقدام میکردند، تعداد بیماران بسیار کمتر و امکانات پزشکی نیز کافیتر بود و ما ممکن بود که بتوانیم از فروپاشی سیستم پزشکی ووهان جلوگیری کنیم.
آسوشیتدپرس نوشت که پس از ۶روز تاخیر مقامات چین، طبق اطلاعات بولتنهای داخلی که به دست این خبرگزاری رسیده، نشان می دهد که تا حدود دوهفته مرکز ملی کنترل بیماری هیچ موردی را از سوی مقامات محلی ثبت نکرده است. این در حالی است که از ۵ ژانویه تا ۱۷ ژانویه، صدها نفر در بیمارستان ها نه فقط در ووهان بلکه در سراسر کشور بستری بودهاند.
پیش از این شبکه تلویزیونی بلومبرگ در گزارشی اعلام کرد سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در گزارشی محرمانه به پرزیدنت ترامپ گفتند چین در اعلام آمار مبتلایان و مرگ در ویروس کرونا، مخفی کاری کرده و اطلاعات را دستکاری شده و غیرواقعی منتقل کرده است.
پرزیدنت ترامپ نیز با انتقاد از سازمان بهداشت جهانی گفته بود که این سازمان اطلاعات چین در مورد شیوع ویروس را نیازمود و حتی ممنوعیتی برای سفر به چین اعلام نکرد.
همچنین بیش از پنج هزار آمریکایی، طی کمتر از یک ماه، به یک شکایت حقوقی در ایالت فلوریدا پیوسته اند. این شکایت حقوقی از دولت چین میخواهد برای آسیبهای ناشی از شیوع «کووید ۱۹» غرامت بپردازد.
شاکیان ادعا میکنند که آنها، به دلیل مسامحهکاری پکن در مهار ویروس کرونا، متحمل خسارات سنگینی شده اند. شکایتهای حقوقی مشابهی نیز در دادگاههای ایالت های نوادا و تگزاس ثبت شده است.