لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۰

حمایت ایالات متحده از مردم تبت؛ وزارت خارجه چین هشدار داد


دالای لاما، رهبر تبتی‌ها
دالای لاما، رهبر تبتی‌ها

چین روز شنبه ۲۳ تیر با انتقاد از قانون جدید آمریکا در دفاع از مردم تبت هشدار داد که «قاطعانه» از آنچه منافع خود نامید، دفاع خواهد کرد.

وزارت خارجه چین این اقدام آمریکا را «دخالت در امور دخلی» این کشور و تضعیف‌کننده منافع پکن خواند و افزود: پیامی کاملا اشتباه به «نیروهای استقلال‌طلب تبت» می‌فرستد.

دستگاه دیپلماسی چین هشدار داد چنانچه آمریکا به این رویکرد خود ادامه دهد، پکن «اقدامات قاطعانه‌ای برای دفاع از حاکمیت، امنیت، و منافع» خود انجام خواهد داد. در بیانیه وزارت خارجه چین به ماهیت این اقدامات اشاره نشده است.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز جمعه ۲۲ تیر با امضای «قانون ترویج حل و فصل مناقشه تبت-چین» خواستار خودمختاری بیشتر منطقه تبت شد.

بایدن با انتشار بیانیه‌ای گفت از تعهد فراحزبی کنگره برای پیشبرد حقوق بشر مردم تبت و تلاش‌ها برای حفظ میراث زبانی، فرهنگی، و مذهبی آنها حمایت می‌کند.

رئیس جمهوری آمریکا در بیانیه خود افزود دولت او همچنان از چین خواهد خواست که «مذاکرات مستقیم، بدون پیش شرط، با دالای لاما و یا نمایندگانش» را به منظور جستجوی راه‌حلی به منظور حل اختلافات و رسیدن به توافقی مبتنی بر مذاکره از سر بگیرد.

مذاکرات میان رهبران تبتی‌ها و دولت چین از سال ۲۰۱۰ میلادی متوقف شده است.

اگرچه ایالات متحده، تبت را به عنوان بخشی از چین به رسمیت می‌شناسد اما همواره از حقوق مذهبی و فرهنگی تبتی‌ها حمایت و چین را متهم به نقض حقوق بنیادین بشری آنها کرده است.

دالای لاما، رهبر تبتی‌ها، که هفته گذشته ٨٩ ساله شد از عمل پزشکی اخیرش بهبود می‌یابد. رهبر در تبعید تبتی‌ها گفته است در جشن تولد ۹۰ سالگی درباره جانشینی‌اش توضیح خواهد داد. چین اصرار دارد جانشین دالای لاما را انتخاب کند.

پیشتر روسای جمهوری آمریکا در دیدار با همتای چینی خود در آبان سال گذشته و در حاشیه نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اپک) در سان‌فرانسیسکو، درباره برخی موضوعات از جمله تبت و نگرانی های حقوق بشری در مورد این منطقه گفتگو کرده بود.

ایالات متحده همواره از نقض حقوق بشر از سوی دولت چین ابراز نگرانی کرده است. در این ارتباط نیز آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در خرداد سال ۱۴۰۱ گفته بود که واشنگتن به همراه متحدانش نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت توسط دولت چین علیه ساکنان سین‌کیانگ را محکوم می‌کند که بیش از یک میلیون تن از اهالی‌ آن منطقه به دلیل هویت دینی و قومی‌شان در اردوگاه‌هایی حبس شده‌اند.

او همچنین گفته بود واشنگتن پشتیبان مردم تبت در برابر سرکوب گری دولت چین علیه دین، زبان، و فرهنگ‌شان است.

XS
SM
MD
LG