لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۶

چین نمایش فیلم «کریستوفر رابین» را به بهانه شباهت «خرس پشمالو» با رئیس جمهوری کشور ممنوع کرد


«وینی» در پارک، تصویری از فیلم کریستوفر رابین، محصول دیزنی
«وینی» در پارک، تصویری از فیلم کریستوفر رابین، محصول دیزنی

سانسور پیشرفته در چین هر نوع استفاده از تصویر و نام «وینی» خرس پشمالوی فیلم «کریستوفر رابین» را در پایگاه‌های اینترنتی و رسانه‌های اجتماعی، بلافاصله حذف می‌کند. مقامات چین نمایش «کریستوفر رابین» فیلم جدید استودیوی «دیزنی» را ممنوع کردند.

حزب کمونیست چین به تصویر «وینی» خرسک پشمالوی قهرمان مجموعه کتاب‌های «وینی د پو» (به انگلیسی Winnie the Pooh) حساسیت دارد، زیرا کاربران شبکه های اجتماعی در چین، این شخصیت را به «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین تشبیه می‌کنند.

«هالیوود ریپورتر» به نقل از رئیس واحد پخش فیلم استودیوی والت دیزنی لس آنجلس، گزارش داد که مقامات سانسور فیلم در چین، اجازه نمایش فیلم کریستوفر رابین را لغو کرده‌اند. این نشریه نوشت «وینی» به نماد مقاومت در برابر حکومت چین تبدیل شده است.

در داستان تلخ و شیرین فیلم «کریستوفر رابین»، با شرکت «یوان مک‌گرگور»، پسربچه‌ قهرمان کتاب‌های «ای. ای. میلن»، که به مرد بزرگسال مغمومی تبدیل شده، روی نیمکت پارک کوچکی در لندن سال ۱۹۴۹، ناگهان با «وینی» بازیچه دوران کودکی خود روبرو می‌شود، و همراه با او، به «جنگل صدهکتاری» افسانه‌ای باز می‌گردد.

از سال ۲۰۱۳، هنگامی که برای اولین بار «شی جین پینگ» به وینی تشبیه شد، حزب کمونیست چین، حساسیت خارق‌العاده‌ای نسبت به وینی و دیگر شخصیت‌های پشمالوی کتاب‌های «میلن» پیدا کرده است، و هر نوع اشاره به وینی مورد حذف کامل قرار می‌گیرد.

در سال ۲۰۱۳، در پی دیدار تاریخی پرزیدنت اوباما با «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین، کاربران، عکس قدم زدن این دو را در کنار یک عکس کارتونی از «وینی» و «تیگر»، شخصیت خیالی دیگر مجموعه «وینی د پو» گذاشتند.

یک میم چینی، تصویر شی و اوباما را با وینی و تیگر مقایسه می‌کند
یک میم چینی، تصویر شی و اوباما را با وینی و تیگر مقایسه می‌کند

مقامات چین اعلام کردند که از نمایش فیلم کریستوفر رابین به دلیل حدنصاب قانونی فیلم‌های خارجی به نسبت تولیدات داخلی در اکران سینماها، جلوگیری شده است.

جستجو برای روایت چینی اسم «وینی» در پایگاه «سینو وایبو» رسانه اجتماعی مورد استفاده بلاگرهای چینی، به بن بست بر می‌خورد، و پیامی ظاهر می‌شود، با این عنوان که «محتوای مورد نظر غیرقانونی است».

چین برنامه انتقادی شبکه «اچ بی او» با اجرای «جان آلیور» را که گزارش طنزآمیزی در باره حساسیت سانسور چین نسبت به تشبیه «شی جین پینگ» با «وینی» پخش کرد، بلافاصله مورد سانسور کامل قرار داد.

همچنین، کارتون‌های حاوی تصویر «وینی» در پایگاه پیام‌رسانی اصلی چین «وی چت» به کلی حذف شده‌اند.

یک میم چینی، وینی و ای‌یور را در کنار تصویر دیدار شی و شینزو آبه قرار می‌دهد
یک میم چینی، وینی و ای‌یور را در کنار تصویر دیدار شی و شینزو آبه قرار می‌دهد

در سال ۲۰۱۴، کاربران چینی، تصویر «وینی» را در کنار «ای یور» شخصیت کارتونی دیگر مجموعه «وینی د پو» با تصویر دست دادن «شی» با «شینزو آبه» نخست‌وزیر ژاپن، کنار هم گذاشتند.

فیلم کریستوفر رابین، بعد از فیلم «چروکی در زمان»، دومین فیلم بزرگ آمریکائی است که در سال ۲۰۱۸ مشمول سانسور کشور چین قرار می‌گیرد.

کریستوفر رابین از روز جمعه تا آخر وقت یکشنبه نزدیک به ۲۵ میلیون دلار در بازار آمریکا فروش کرد و بعد از فیلم «ماموریت ناممکن» با شرکت «تام کروز» در جدول فیلم‌های پرفروش هفته، به مقام دوم رسید.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG