مراسم یادروز حافظ که در حافظیه شیراز برگزار شد، بدون سخنرانی اسین چلبی، بیست و سومین نواده مولانا روز دوشنبه پایان یافت. اسین چلبی که بعنوان سفیر فرهنگی ترکیه برای حضور در كنگره «حافظ با محوريت پيوند فرهنگی شمس و حافظ»، از قونیه ترکیه به شیراز رفته است، بنا به قرار قبلی، آخرین سخنران یادروز حافظ در روز دوشنبه ۱۹ مهرماه بود؛ اما به دلیل نه چندان روشنی نام وی از برنامه حذف شد و او موفق به سخنرانی خود نشد.
خبرگزاری ایسنا در گزارش خود از حافظیه، نبود هماهنگی ها را دلیل حذف این سخنرانی دانسته؛ اما اسین چلبی، اعلام کرد: بدون اطلاع وی سخنرانی وی را از برنامه های مراسم حذف کرده اند. اما وی وعده داد این سخنرانی را در شهر خوی، و بر مزار شمس تبریزی انجام خواهد داد.
شماری از گزارش ها در این باره موید مخالفت جدی مقامات محلی دولتی با سخنرانی اسین چلبی در این مراسم است.
اسین چلبی از نوادگان مولای بلخ در سخنان كوتاهی، مردم را به محبت، صلح و مهربانی دعوت كرد و گفت: به عنوان شهروند افتخاری خوی در مراسم يادروز حافظ شركت دارم و شهر شيراز را به عنوان شهر فرهنگ، ادب و شهر شاعران نامدار میشناسم.
چلبی هنگام ورود به فرودگاه شيراز گفت: به عنوان شهروند افتخاری خوی، از قونيه برای حضور در مراسم بزرگداشت حضرت حافظ برای پيوند فرهنگي شمس و حافظ به شيراز آمده است.
چلبی افزود: اكنون از شهر عرفان شمس تبريزی و مولانا دنيا سيراب میشود و با پيوند فرهنگیای كه بين مقبره شمس تبريزی در خوی و مقبره حافظ شيرازی انجام میشود، جهانيان به عظمت و ژرفای عرفان پی میبرند.
بيستوسومين نواده مولانا اظهار كرد: در عالم معنا، شمس تبريزی، مولانا، حافظ، عطار، خيام و بسياری از عرفا و ستارگان عرفان افراد جدا از هم نيستند و بايد با پيوند معنوی و فرهنگی بتوانيم سلسله حلقه اين عارفان و بزرگان را به جهانيان بشناسانيم و در اين راه، بنياد جهانی مولانا با تمام توان در خدمت فعالانی و مسؤولانی است كه میخواهند در اين وادی عشق و عرفان پيشقدم باشند.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) در فارس، كاووس حسنلی، دبیرعلمی یادروز حافظ در نشست علمی حافظشناسی كه در تالار حافظ شيراز برگزار شد، گفت: در سال۸۰ يك ميليون و۶۸۲ هزار نسخه و در سال۸۸، پانصدوچهل هزار نسخه كتاب راجع به حافظ چاپ شده است كه اين آمار قابل تأمل است و بايد به آن فكر كرد.
در مراسم یادروز حافظ همچنین، محمدرضا سعيد آبادی، دبير كل كميسيون ملی يونسكو، نيز در سخنانی گفت: «سخن راندن از شخصيتی كه شناسنامه زرين و هويت فرهنگی ما ايرانيان را به وجهی احسن و طريقی ايمن آراسته است، كاری بس سنگين و سترگ است؛ چرا كه آنچه حافظ را از كوی خاك به ملكوت افلاك رهنمون داشت، شوريدگی جان به شوق واصل شدن به حريم يار و دل بريدن از اغيار بود.»
مراسم یادروز حافظ شیرازی امسال در حالی برگزار شد که بازهم عده ای بدون اینکه بتوانند کارت دعوتی تهیه کنند، پشت درهای بسته آرامگاه حافظ ماندند.
به گزارش خبرگزاری مهر در شیراز، هر ساله در ایام مهر ماه همایشی برای یادروز حافظ شیرازی در جوار آرامگاهش برگزار می شود.اما هر ساله مشکلاتی جهت ورود به این مراسم برای مردم و حافظ دوستان به وجود می آید که به هیچ عنوان شایسته یک مراسم فرهنگی نیست. امسال نیز مقابل درهای آرامگاه حافظ مردمی منتظر ایستاده بودند که بدون اینکه کارت دعوتی به همراه داشته باشند قصد داشتند از این مراسم فرهنگی استفاده کنند اما درهای بسته آرامگاه فقط برای آنهایی باز می شد که کارت داشته باشند.
خبرگزاری مهر با اشاره به بی نظمی و اخلال در برنامه های می افزاید: «همایش یادروز حافظ عمومی ترین مراسم برای بزرگداشت این شاعربه شمار می رود که مردم عادی می توانند از آن بهره ببرند و دیگر مراسم به جهت انکه تخصصی و علمی برگزار می شود شاید برای عموم جذابیت چندانی نداشته باشد اما گویی برای مسئولان امر این موضوع چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.»