آمریکائیان در روز دوشنبه، ۱۱ سپتامبر در یادبودگاهها و مراکز آتش نشانی و تالارهای شهر و دیگر اماکن گردهم میآیند تا ضمن برگزاری مراسم بیست و دومین سالروز مرگبارترین حملات تروریستی به خاک ایالات متحده، پیرامون میراث آن روز فاجعه بار بیاندیشند.
مراسم یادبود در سه صحنه آن حملات، برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی در شهر نیویورک و ساختمان پنتاگون در ایالت ویرجینیا در حومه واشنگتن و مزارع «شنکسویل» در ایالت پنسیلوانیا ، برگزار میشود.
در حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی توسط ۳ فروند هواپیمای ربوده شده حدود ۳ هزار نفر جان باختند و در نتیجه آن، سیاست خارجی آمریکا و ملاحظات امنیتی در این کشور و گرداگرد جهان شکلی تازه به خود گرفت.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، در راه بازگشت به واشنگتن از سفرش به هندوستان و ویتنام در شهر آنکورج در ایالت آلاسکای آمریکا توقف میکند تا در مراسمی در یک پایگاه نظامی خاطره قربانیان را گرامی بدارد.
کامالا هریس، معاون ریاست جمهوری، به مراسمی در میدان یادبودگاه حملات در نیویورک میپیوندد و جیل بایدن، بانوی اول آمریکا، نیز در یادبودگاه حملات در پنتاگون تاج گلی نثار میکند.
دوشنبه در بسیاری از شهرهای آمریکا شهروندان در احترام به کشته شدگان حملات لحظاتی از سکوت را رعایت می کنند، ضمن اینکه ناقوسها به صدا درمیآید و بسیاری از افراد به خدمات داوطلبانه میپردازند. کنگره آمریکا سالروز حملات ۱۱ سپتامبر را به عنوان «روز میهن پرستان» و نیز «روز ملی خدمت و یادآوری» تعیین کرده است.
در این حال، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در بیانیه ای در ارتباط با حدود ۳ هزار قربانی و بیش از ۶ هزار مجروح حملات تروریستی میگوید: «امروز خاطره آنان را گرامی میداریم و در کنار خانواده ها و دوستان آنانی می ایستیم که در شهر نیویورک، آرلینگتون ویرجینیا، و شنکسویل پنسیلوانیا جان باختند.»
آقای بلینکن میافزاید: «خاطره آنانی که در ۱۱ سپتامبر از کف رفتند به ما یادآوری میکند که چرا باید به پیکار علیه افراد مرتکب اقدامات تروریستی ادامه بدهیم.» به گفته وزیر خارجه آمریکا، این کشور در سالیان متعاقب حملات در کنار شریکانش گرداگرد جهان ایستاده است تا بلای تروریسم پایان گیرد و اطمینان حاصل گردد که تروریستها بخاطر جنایات خود پاسخگو باشند.