لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۹

ارتباط بین استفاده از تلفن همراه و سرطان مغز هنوز قطعی نیست


سی بی سی، تلویزیون دولتی کانادا روز دوشنبه ( ۱۷ مه ) گزارش داد ارتباط بین استفاده از تلفن همراه و ابتلا به تومورهای مغزی، پرسشی ست که هنوز پاسخ قطعی برای آن هنوز داده نشده است.

براساس نتایج « اینترفون »، تحقیق « آژانس بین المللی پژوهش سرطان در سازمان بهداشت جهانی »، خطر ابتلای بیشتر افرادی که از تلفن همراه استفاده می کردند، به « منینگلوما » که رایج ترین نوع تومور خوش خیم و یا « گلیوما »، نوع نادرتر اما کشنده تر سرطان است، افزایش نیافته است.

پروفسور دانیل کروسکی، استاد دانشگاه اتاوا و یکی از پژوهشگران این تحقیق بزرگ که سیزده هزار کاربر تلفن همراه را در یک دوره ده ساله مورد بررسی قرار داده است، می گوید: « به طور کلی شواهدی مبنی بر افزایش خطر ابتلا به سرطان مغزمشاهده نشده است ...اما در این گروه خاص، استفاده بیش از ۱۶۴۰ ساعت از تلفن همراه، خطر احتمالی ابتلا به « گلیوما » را افزایش داد.»

وی می گوید به این دلیل درمورد اهمیت برجسته این تحقیق اطمینان نداریم که ادعای برخی از شرکت کنندگان در این بررسی در مورد سطوح استفاده از تلفن همراه درحدی بود که احتمال آن بعید به نظر می رسید.

بنا به گفته پروفسور کروسکی، نتایج کلی این تحقیق از نظر سلامت عمومی « اطمینان بخش » است اما احتمال افزایش خطر ابتلا به « گلیوما » بین افرادی که ساعت های طولانی از تلفن همراه استفاده می کنند، به تحقیق و بررسی دقیق نیاز دارد.

نویسندگان این پژوهش خاطرنشان کرده اند که « تعصبات و خطا از تعابیر سطحی در مورد نقش تشعشعات و ابتلا به تومور پیشگیری می کند.»

این تحقیق میزان استفاده ۱۳ هزار کاربر تلفن همراه، از جمله ۲۴۰۹ مورد ابتلا به « منینگیوما » و ۲۶۶۲ مورد شرکت کننده که جنسیت، سن و موقعیت جغرافیایی یکسان داشتند و ۲۷۰۸ مورد « گلیوما » با ۲۹۷۲ مورد مشابه و هماهنگ را مورد بررسی قرار داده است.

ظهور و رشد بسیاری از تومورهای سر و گردن ده تا بیست سال طول می کشد و به همین دلیل، این تحقیق به گونه ای طراحی شده بود که تعداد بسیاری از کاربران را مورد آزمایش قرار دهد.

این مقاله تحقیقی حاصل پژوهش محققان سیزده کشور از جمله کانادا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و ژاپن است و در « ژورنال بین المللی علم امراض مسری » منتشر شده است.

مایکل میلیگان، دبیرکل مجمع تولیدکنندگان تلفن همراه می گوید: « اینترفون بزرگترین پروژه در نوع خود است که تاکنون در این زمینه انجام شده است، در مورد امنیت استفاده از تلفن های همراه به کاربران اطمینان خاطرمی دهد.

منتقدان این پژوهش معتقدند این تحقیق منابع دیگر تشعشات فرکانس رادیویی همچون تلفن های بی سیم را درنظر نگرفته است.

آیلین اوکانر، مدیر « شرکت پژوهش تشعشع » خاطرنشان کرده است: « ۴ میلیارد کاربر در سراسرجهان از تلفن های همراه استفاده می کنند که بسیاری از آن ها کودک هستند. دولت های مسئول باید ضمن حمایت از شفافیت عمومی خطرات استفاده از تلفن های همراه را به آگاهی مردم برسانند.»

XS
SM
MD
LG