لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۱

یک دخترپانزده ساله ژاپنی ، نویسنده پرفروش ژانر تازه کتاب نویسی پیامکی روی تلفن همراه


یک دخترپانزده ساله ژاپنی ، نویسنده پرفروش ژانر تازه کتاب نویسی پیامکی روی تلفن همراه
یک دخترپانزده ساله ژاپنی ، نویسنده پرفروش ژانر تازه کتاب نویسی پیامکی روی تلفن همراه

سال گذشته «بانی» دختر ١٥ ساله ژاپنی اهل توکیو با نوشتن کتابی با استفاده از «ژانر» تازه ای از کتابنویسی تبدیل به پرفروش ترین نویسنده این نوع کتاب ها درژاپن شد. این ژانر تازه «کیتائی» خوانده می شود که معنی آن هم «نوول پیامکی روی تلفن همراه» است.

کتاب «بانی» که ابتدا به صورت پیامک تلفنی از راه تلفن برای دیگران ارسال شده و خوانندگان فراوانی پیدا کرده است «پسرگرگی و دخترطبیعی» نام دارد ومتن آن پس از محبوبیتی که درمیان پیام گیرندگان تلفن های همراه پیدا کرد به صورت جلد نازک به چاپ رسید و درهمان ابتدای انتشارتوسط شرکت چاپ «استارک پابلیکیشن» درماه مه گذشته، بیش از ١١٠ هزار خریدار داشته است.

نویسنده کتاب«پسرگرگی» که نام مستعارخود «بانی» را از روی یکی از قهرمانان داستان کارتونی «بمبی» والت دیسنی برگرفته است، از کلاس ششم ابتدایی آغاز به نوشتن کرده است. «بانی» با دریافت یک تلفن همراه که مادر و پدرش برای او خریده بودند به شدت هیجان زده شد. درآغاز، «بانی» شروع به ارسال پیامک های تلفنی برای دوستان و آشنایان خود کرد اما چندی بعد پس از آن که دریک آگهی تلویزیونی ازوجود سایت اینترنتی «کیتائی» یا نوول نویسی از راه پیامک های تلفنی باخبرشد تصمیم گرفت با گنجاندن هزارحرف درهرصفحه که یکی از قوانین ذکرشده برای نوشتن نوول پیامکی است، نخستین کتاب پیامکی تلفنی خود را روی تلفن همراه تازه ای که از پدرومادرخود هدیه گرفته است بنویسد.

اغلب نویسندگان پیامکی می توانند فورا نوشته های خود را از روی صفحه تلفن همراه به سایت اینترنتی«کیتائی» منتقل کنند. آن ها هم چنین حق دارند تا نوشته های خود را به سایت منتقل نکنند. برخی از این نویسندگان برای گرفتن عکس العمل ازخوانندگان بلافاصله نوشته های خود را از روی تلفن همراه به سایت می فرستند. خوانندگان هم با رفتن به این سایت اینترنتی می توانند به تمام نوشته های نویسندگان «پیامکی» دسترسی پیدا کرده و صفحات مختلف آن را بخوانند. برخی از این خوانندگان نظرات خود را برای نویسندگان پیامکی ارسال می کنند و نویسندگان هم به نوبه خود به آن ها پاسخ می دهند و گاه حتی خط داستانی خود را با درنظرگرفتن اظهارات این خوانندگان تغییر می دهند و اشتباهات خود را تصحیح می کنند.

جایزه اول برای نویسندگان پرخواننده این پیامک ها انتشارنوول پیامکی آنان به شکل یک کتاب جلد نازک است. در چند ماه گذشته، «بانی» درگوشه اطاق خود ضمن انجام درس و مشق مدرسه روی تلفن همراه خود به نوشتن نوول «پسر گرگی» اشتغال داشته است. او سپس این نوول را برای خوانندگان «کیتائی» به این سایت اینترنتی فرستاده است. داستان «پسر گرگی» ماجرای رومانتیک یک عشق و عاشقی دبیرستانی بین دختر زیبا و خجالتی به نام«میکو» و پسرقدبلندو خوش تیپی به نام «شاون» است که همیشه رفتاری موقرو آرام دارد اما درمقابل «میکو» خود را می بازد: «..من لباسم را عوض کردم و یک کت و شلوار پوشیدم. ناگهان میکو را دیدم که لباس صورتی زیبائی پوشیده است و با موهای کمی فر زده و کفش های ورنی سفید به زن جوان و جذابی تبدیل شده است. برایم مشکل است که خونسردی خودم را حفظ کنم وقتی میکو مرا با آن چشم های زیبا نگاه می کند!...»

کتاب پیامکی تلفنی«پسرگرگی» یک شبه تبدیل به یکی ازپرفروش ترین و محبوب ترین نوول های موجود دربازارکتاب ژاپن شد. مادر«بانی» که کوچکترین اطلاعی از وجود این کتاب نداشت با شنیدن خبرپیشنهاد چاپ آن تقریبا شوکه شد. این کتاب تاکنون بیش از ٦٠٠ هزار دلار فروش داشته است. اما هیچ یک از همشاگردی های «بانی» از وجود آن اطلاعی ندارند. چرا که «بانی» اسم مستعاری است که این دخترنوجوان ژاپنی نیز چون داستان نویس های پیامکی دیگر در سایت «کیتائی» از آن برای پنهان کردن هویت اصلی خود استفاده می کند.

بسیاری ازجوامع ادبی ژاپن از موفقیت تجارتی کتاب های پیامکی انتقاد کرده اند. چیاکی ایشی هارا استاد ادبیات دانشگاه واسدای توکیو می گوید:«اغلب این پیامک نویس ها نویسندگان آماتوری هستند که هرگز پیش از این دست به قلم نزده اند و داستان های آن ها یکنواخت است و اغلب یک تم واحد را دنبال می کنند.»

ناشرکتب پیامکی «آسی میدیا ورکز» که این آثاررا با هدف جلب توجه خوانندگان سنین بین چهارده تا هفده ساله به چاپ می رساند هم قبول دارد که این داستان های پیامکی شاهکارهای ادبی به شمار نمی روند:«این کتاب ها چیزی شبیه نوول های سبک و راحت خوانی هستند که درصحنه انتشارات حضوری دائمی داشته اند. مثل کتاب های رومانتک «هارلکوئین» که از سال ها پیش درمیان برخی از خوانندگان از محبوبیت برخوردارند.»

پدیده کتاب های پیامکی باوجود مدت کوتاهی که از ابداع آن می گذرد توانسته است از جایگاه و محبوبیت خاصی درمیان نسل جوان ژاپن برخوردارشود. برخی از پرخواننده ترین سایت های اینترنتی کتاب های «کیتائی» بیش از یک میلیون کتاب دراختیار بیش از ٦ میلیون خوانندگان خود قرار داده اند.

ژانرکتاب های پیامکی تلفنی با کتاب معروفی به نام «عشق عمیق» نوشته پیامک نویسی به نام «یوشی» آغازشد. کتابی که در آن دختر نوجوانی برای تهیه هزینه عمل جراحی قلب معشوق خود تن به خودفروشی می دهد اما خود او پس از شفای دوست پسرش ازبیماری قلبی جان خود را دراثرابتلا به بیماری ایدز ازدست می دهد.

اما امروزه با محبوبیت «پسرگرگی» ناشران کتاب های پیامکی تلفنی متوجه تغییرجهت این داستان ها از نوع رومانتیک به داستان های ترسناک وحتی کتاب های مصور و کمیک و سوژه های رویایی و غیرواقعی شده اند و دلیل آن هم می تواند وجود شرایط ناهمگون اقتصادی کنونی در ژاپن باشد.

درحال حاضر«بانی» مشغول درس خواندن برای امتحانات است. او درآمد حاصله از کتاب «پسرگرگی» را درصندوق پس انداز بانکی خود گذاشته است:«من دوست دارم یک روز بتوانم یک نویسنده واقعی و حرفه ای بشوم.»

XS
SM
MD
LG