لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۳:۵۳

تلفن همراه چهل ساله شد


مارتین کوپر در سال ۲۰۰۳. آقای کوپر در این تصویر پروتوتیپی از نخستین تلفن همراه را در دست دارد.
مارتین کوپر در سال ۲۰۰۳. آقای کوپر در این تصویر پروتوتیپی از نخستین تلفن همراه را در دست دارد.
سوم آوریل ۲۰۱۳، چهلمین زادروز تلفن همراه است. نخستین تماس تاریخی از تلفن همراهِ مارتین کوپر گرفته شد؛ که مهندس پروژه ایجاد تلفن همراه و مدیر سیستم های بخش ارتباطات کمپانی موتورولا بود.

آقای کوپر برای نخستین تماس تلفنی خود، رقیب اصلی اش، دکتر جول انگل را برگزید. دکتر انگل، در کمپانی بِل لَبْز کار می کرد.

کوپر این تماس تلفنی را در مقاله ای که بر این اساس نوشته شده، برای نویسنده مقاله این گونه توصیف کرده است:«داشتم در خیابانی در نیویورک قدم می زدم و همزمان با تلفن صحبت می کردم. چنین پدیده ای برای مردم نیویورک باورنکردنی بود. آن زمان(سال ۱۹۷۳) حتی تلفن بی سیم هم به بازار نیامده بود. از خیابان رد شدم، همزمان مشغول مصاحبه با خبرنگار یک شبکه رادیویی در نیویورک بودم. بعد هم با چند نفر دیگر تماس گرفتم.»

کمپانی موتورولا این تلفن را «تلفن دستی بی سیم»‌ نامید و اعلام کرد که با آن می توان با هر خط تلفنی در هر جای جهان که سیگنال وجود داشته باشد، تماس گرفت.
نخستین تلفن همراه کمپانی موتورولا را «پاره آجر» خوانده اند، چون تقریباً هم اندازه آجرهایی بود که در بنایی به کار می رود.

وزن این نوع تلفن نزدیک به یک کیلوگرم بود و ابعادش تقریباً ۲۲ سانتی متر در ۱۷ سانتی متر در ۴ سانتی متر. با شارژ کامل، می شد ۳۵ دقیقه از آن استفاده کرد. شارژ شدن آن اما، نزدیک به ده ساعت طول می کشید.

کمپانی موتورولا ده سال روی مدل بعدی تلفن خود کار کرد و در سال ۱۹۸۳ «پاره آجر جدید» را به بازار عرضه کرد. وزن این تلفن، کمتر از نیم کیلو و قیمت فروش آن ۳۹۹۵ دلار بود.

و البته از آن روز تا امروز، فن آوری تلفن همراه پیشرفت های شگرفی کرده و این ابزار را به شکلی باورنکردنی متحول و مجهز کرده است.

تلفن های هوشمند با کارایی های ویژه ای که دارند، به امکانات گوناگون و بسیار، از جمله دوربین های فیلم برداری و عکس برداری، امکان ضبط و پخش صدا و موزیک، و امکان دسترسی به اینترنت، مجهز شده اند.

یک نهاد بازرگانی با نام «انجمن تلفن همراه»، در گزارشی که به سازمان ملل متحد ارائه داده که اکتبر گذشته (نزدیک به شش ماه پیش) منتشر شد،‌ سیر صعودی مالکیت تلفن های همراه را طی چند دهه اخیر روشن کرده: شمار این نوع تلفن ها از حدود ۳۴۰ هزار و ۲۳۰ دستگاه در سال ۱۹۸۵ به رقم نجومی بیش از ۶ میلیارد در سال اخیر رسیده است.

این روزها تعداد شهروندانی که در جای جای جهان به ویژه در کشورهای غربی، به جای خط تلفن عادی، تنها از تلفن همراه استفاده می کنند، رو به فزونی است. در برخی کشورهای در حال توسعه که زیرساخت های کابل های تلفن عادی روزآمد نیست یا کارآیی لازم را ندارد، شرکت های ارتباطات برآنند که سرمایه گذاری و کوشش خود را بر تقویت گیرنده های آنتن تلفن همراه متمرکز کنند، که کارآمدتر و مقرون به صرفه تر است.

.
XS
SM
MD
LG