لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۷

موسیقی متن فیلم «کسی از گربه های ایرانی خبرندارد» بهمن قبادی، بهترین آلبوم سال فرانسه!


موسیقی متن فیلم «کسی از گربه های ایرانی خبرندارد» بهمن قبادی، بهترین آلبوم سال فرانسه!
موسیقی متن فیلم «کسی از گربه های ایرانی خبرندارد» بهمن قبادی، بهترین آلبوم سال فرانسه!

با موفقیت کم نظیر فیلم «کسی از گربه های ایرانی خبر ندارد» بهمن قبادی در فرانسه، موسیقی متن این فیلم هم به عنوان بهترین آلبوم سال در این کشور شناخته شد.

با گذشت سه هفته از اکران تازه ترین اثر بهمن قبادی، فیلمساز کردتبار ایرانی، درفرانسه، به نام «کسی از گربه های ایرانی خبر ندارد» شرکت پخش کننده فرانسوی این فیلم – مارس فیلم- تعداد کپی های این فیلم را از ۸۵ كپی به ۱۱۰ كپی افزایش داده و به این صورت به تعداد سینماهایی که این فیلم را به نمایش گذاشته اند افزوده است.

«مارس فیلم» هم چنین اعلام کرده است که تا کنون بیش از۱۷۰ هزار تماشاگر فرانسوی این فیلم را بر روی پرده سینماها تماشا کرده اند و به دلیل همین استقبال کم نظیر، این شرکت پخش فیلم امیدوار است که تا پایان تاریخ نمایش فیلم «کسی از گربه های ایرانی خبر ندارد»، تعداد تماشاگران آن به دو برابر و بیش از۳۰۰هزار تن برسد که در این صورت این فیلم عنوان پر فروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران در خارج از کشوررا به دست خواهد آورد.

موسیقی متن فیلم «کسی از گربه های ایرانی خبر ندارد» هم اکنون به عنوان بهترین آلبوم سال در فرانسه شناخته شده است و به دلیل استقبال بی نظیری که از آن به عمل آمده ، این آلبوم هم اکنون در صدرجدول های پرفروش ترین ومحبوب ترین ترانه های این کشور قرار گرفته و آلبوم گروه معروف موسیقی جهانی Black Eyed Peas را در ردیف دوم پس از موسیقی متن فیلم تازه بهمن قبادی قرار داده است.

بهمن قبادی با فیلم نیمه ‌مستند «کسی از گربه های ایرانی خبر ندارد» با موضوع موسیقی زیرزمینی ایران جایزه ویژه «نوعی نگاه» و جایزه منتقدان فرانسوی جشنواره کن۲۰۰۹ را دریافت کرد.

نشریات فرانسوی در طول اکران فیلم «کسی از گربه های ایرانی خبر ندارد» در هفته های گذشته با عناوین مختلف از این فیلم استقبال کرده و آن را ستایش کرده اند. از جمله مجله «استدیوم» می نویسد: «بهمن قبادی دوربینش را همچون چریكی به كار می‌برد تا فیلمی بزرگ و تأثیر گذار بسازد به گونه‌ای كه تماشاگران را منقلب كند.»

روزنامه لیبراسیون، گربه‌های ایرانی را شوک بزرگ جشنواره كن و اكران آن را یک «واقعه پرشكوه»خوانده است. ماهنامه سینمایی «یوجی سی» نوشته است: «بهمن قبادی به شکلی بدیع و تازه که تا کنون در سینمای ایران سابقه نداشته فیلمی پرقدرت و تاثیر گذار می سازد و تماشاگر خود را در بهت و ناباوری شبیه به برق زدگی فرو می برد. فیلم کسی از گربه های ایرانی خبر ندارد شاهکاری است که در صحنه سینمای جهان ماندگار خواهد بود.»

روزنامه لوموند می نویسد: «بهمن قبادی در بهترین زمان ممكن فیلمی متفاوت از سینمای ایران را به جهان عرضه می كند.» این مجله در ادامه این مطلب می نویسد: «فیلم گربه های ایرانی قبادی به تنهایی معادل تمام فیلم‌های موزیكال اروپایی است.»

مجله «پوزیتیو» درباره فیلم «کسی ازگربه های ایرانی خبر ندارد» می نویسد: «این فیلم قوی و جسورانه درباره جوانان ایرانی کاری متفاوت از دیگر فیلم‌های بهمن قبادی در سینمای ایران است.» شرکت پخش فرانسوی «مارس فیلم» در نظر دارد تا این فیلم را امسال برای رقابت های جوایز سزار که حکم اسکار فرانسه را دارد نیز معرفی کند.

بهمن قبادی در فیلم «کسی از گربه های ایرانی خبر نداره» که یک فیلم نیمه مستند و نیمه داستانی است، چهره هایی از میان فعالان موسیقی زیرزمینی امروز ایران را معرفی می کند. قبادی در فستیوال سینمایی کن سال گذشته، چهره داغ این جشنواره بود. از جمله به دلیل ارتباط فیلم با چهره خبرساز روز، رکسانا صابری، و به خصوص به خاطر اینکه فیلم او فیلمی است که خارج از نظام جمهوری اسلامی و روند رسمی سینمایی کشور و در اعتراض به محدودیت ها و خط قرمز ها ساخته شده است.

دو شخصیت اصلی فیلم از طریق یک دلال زیرزمینی فیلم و نوار، با هنرمندان موسیقی زیر زمینی ایران آشنا می شوند و تماشاگر را همراه خود به زیرزمین ها و گاراژها و حتی یک گاوداری می برند که موزیسین های جوان برای تمرین و ضبط موسیقی از فضای آن ها استفاده می کنند.

قبادی می گوید در سی سال اخیر درایران، بیشتر ازهر هنر دیگری، موسیقی و به خصوص خوانندگان زن با دشواری های زیادی روبرو بوده اند. قبادی در مصاحبه ای که اخیرا با صدای آمریکا داشته است درباره سه سال دوندگی برای به دست آوردن اجازه فیلم برداری صحبت کرده است. مسئله ای که بنا بر گفته خود او زمانی او را به شدت دلسرد و دلزده کرده بود اما ساختن فیلم گربه های ایرانی در نهایت او را از این حالت نجات داده است.

بهمن قبادی در همین گفتگو با صدای آمریکا می گوید: «من تخلیه باید می کردم من باید یک کاری می کردم آروم شم. کار من فیلمسازی است. نه اهل سخنرانی ام نه اهل اعتراضم. باید فیلم بسازم و تنها چیزی که می توانست مرا مداوا کند آن هفده روز فیلم برداری بود. این هفده روز مثل بستری شدن در بیمارستانی بود که من خودم را در آن بستری کردم تا شفا پیدا کنم.»

قبادی با ساختن این فیلم و نمایش آن در کن، از میان رفتن خط قرمزها را عملا تجربه کرد. او می گوید: «دیگر نمی خواهم دروغ بگویم. من مشکلم همان مشکلاتی است که وزارت ارشاد برای ما به وجود می آورد، کاری می کنند که اکثر هنرمندان به سمت دروغگوئی بروند. باید دروغ بگوئی که بتوانی فکرت را جلو ببری. بسه. من دروغ گفتم تا این فیلمها را ساختم. خودسانسوری کردم .دیگر سانسوری کردم.»

بهمن قبادی در مورد خودسانسوری در فیلم «گربه های ایرانی» گفته بود: «مگر می شود در داخل مملکت خودسانسوری نکنی؟ اسلامی ترین فیلم های دنیا را ما می سازیم. اگر نگذارند باید بیائی اینجا فیلم هایی بسازی که آنها بدتر بدشان می آید. به همین دلیل فکر کردم هیچ چیز برای از دست دادن ندارم که از خط قرمزها عبور نکنم. خط قرمز معنی اش چی است؟ در جهان امروز خط قرمزی دیگر وجود ندارد. تو ظرف یک ثانیه می توانی همه اخبار و اطلاعات دنیا را بدست بیاوری.. ظرف یک دقیقه من می توانم این فیلمم را برای ایران بفرستم تا همه ببینند.»

امروزه در ایران در رابطه با موسیقی، امکان تحمیل قوانین به صورت انبوهش برای دستگاه عریض و طویل نیروهای انتظامی و مسلح وجود ندارد و آثار گروه های راک زیرزمینی مثل میرزا، اوهام، بالگرد، آلیاژ، فانوس و رپرهائی مثل زدبازی، عرفان، یاس، حس، فلاکت، رجز، و آن هایی که از ایران خارج شده اند، مثل کیوسک، سالهاست دارد پخش می شود. چه در ایران و چه در دنیا. چه از طریق آزاد به صورت فایل های اینترنتی که در سایتهای ایرانی برای دانلود مجانی گذاشته اند، چه به صورت آلبوم هائی که مثلا شرکت «بم آهنگ» در سیاتل درسطح جهانی توزیع می کند، چه از طریق iTunes وفستیوال های موسیقی زیرزمینی اینترنتی، که کیوسک و محسن نامجو را برای اولین بار به دنیا معرفی کردند.

هنرمندانی که در فیلم «کسی از گربه های ایرانی خبر ندارد» بهمن قبادی به آنها اشاره می شود، سالهاست که مشغول کار هستند و آثار آنها هزاران هزار بار از طریق اینترنت دانلود شده است. در نهایت، حقیقت این است که هنرمندان خود از این خط قرمزهاعبور می کننَد، همانطور که قبادی بعد از سه سال که برای اجازه رسمی صبر کرد، متوجه شد که برای کار کردن نیازی به اجازه ندارد.

XS
SM
MD
LG