«العولقی» شهروند آمریکا بود و کشتن وی این پرسش را مطرح کرده است که آیا کشتن کسی که رهبری یک گروه تروریستی را بر عهده دارد، هر چند که شهروند آمریکا بوده کاملاً موجه است یا نه؟.
در کنفرانس خبری کاخ سفید، جی کارنی سخنگوی آقای اوباما در مورد کشتن «العولقی» در برابر این پرسش قرار گرفت که آیا رئیس جمهوری بر این باور بوده است که وقتی یکی از هدف ها شهر وند آمریکاست باید در باره وی استانداردهای متفاوتی در نظر گرفته شود و آیا رئیس جمهوری رهبر ارشد عملیاتی القاعده را با همان نگاه می نگرد یا نه؟ و آیا رئیس جمهوری از استانداردی متفاوت برای کسی که شهر وند آمریکاست استفاده می کند یا نه؟.
جی کارنی سخنگوی آقای اوباما گفت رئیس جمهوری در سخنانش هنگام اشاره به کشتن " العولقی " گفت انجام این امر مسئله مهمی بوده است.
جی کارنی سخنگوی کاخ سفید سپس به مطالبی در مورد العولقی و کشتن وی اشاره کرد و گفت العولقی رهبر اصلی القاعده در شبه جزیره عربستان بود که مهمترین شاخه عملیاتی القاعده است.
العولقی خود مستقیما در طرح های تروریستی علیه ایالات متحده آمریکا و شهروندان آمریکا دخالت داشت از جمله در طرح بمب گزاری یک هواپیمای باربری عازم آمریکا در ماه دسامبر ۲۰۰۹ که موفق نشد.
سخنگوی کاخ سفید گفت ما مدتهاست گفته ایم که شاخه عملیاتی شبه جزیره عربستان شبکه تروریستی القاعده، بسیار خطرناک است و نشان داده که قادر به انجام عملیات خطرناک است. ما همانطور که پس از کشتن اسامه بن لادن گوش بزنگ و هوشیار بودیم، اکنون نیز پس از کشتن العولقی همان گوش بزنگی شدیداً وجود دارد.
با این همه، جی کارنی سخنگوی کاخ سفید حاضر نشد در باره چگونگی کشتن وی یا این که آیا رئیس جمهوری آمریکا شخصاً دستور کشتن العولقی را داده یا آن را تصویب کرده است؛ سخن بگوید.
سخنگوی کاخ سفید سپس به اهمیت مسئله همکاری با دولت و ارتش یمن و همچنین دیپلومات های آن کشور در امر مبارزه با این گروه تاًکید کرد و گفت این همکاری همچنان ادامه خواهد داشت.
آقای کارنی همکاری با یمن را به همکاری با پاکستان در امر مبارزه با القاعده تشبیه کرد و گفت این همکاری پیچیده اما مهم است. اما گفت که موضع آمریکا نسبت به رئیس جمهوری یمن تغییری نکرده است. ما همچنان از آقای صالح و دولت وی می خواهیم که اعمال هر گونه خشونتی را علیه مردم یمن کنار گزارده و انتقال قدرت را بی درنگ شروع کند.