لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۴۶

تحلیل ارتباط نقض حقوق بشر در ایران و تاثیر تحریم های بین المللی علیه مقامات جمهوری اسلامی


تحلیل ارتباط نقض حقوق بشر در ایران و تاثیر تحریم های بین المللی علیه مقامات جمهوری اسلامی
تحلیل ارتباط نقض حقوق بشر در ایران و تاثیر تحریم های بین المللی علیه مقامات جمهوری اسلامی

مجله کانادایی مک لینز در مقاله تحلیلی روزسه شنبه ( ۱۴ دسامبر) خود به تاثیر تحریم های بین المللی علیه ایران و توجه جامعه بین الملل، به ویژه کشورهای غربی همچون کانادا و ایالات متحده به وضعیت نقض حقوق بشر توسط مقامات جمهوری اسلامی پرداخته است.

مک لینز در مقاله ای زیر عنوان «ایران باید در قبال نقض حقوق بشر پاسخگو باشد» به نقل از پروفسور پیام اخوان، استاد حقوق دانشگاه مک گیل و یکی از بنیانگزاران «مرکز اسناد حقوق بشر ایران» می نویسد مقامات دولت ایران به جای این که به علت فعالیتشان در پرونده اتمی ایران هدف تحریم های بین المللی قرار بگیرند، باید به دلیل نقض حقوق بشر شهروندان ایرانی مجازات شوند.

این نشریه کانادایی ضمن اشاره به صدور حکم اجرایی باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده در ماه سپتامبر برای اعمال تحریم بر مقامات ایرانی مسئول نقض جدی حقوق بشر در ایران اشاره می کند و می نویسد دستور آقای اوباما از این نظر حائز اهمیت است که تحریم های ایالات متحده علیه ایران حتی تا چندی پیش فقط بر پرونده اتمی این کشور متمرکز شده بود و به نقش مقامات دولتی که نام آن ها در فهرست سیاه آمریکا قرار دارد، توجهی نشده بود.

مک لینز خاطرنشان می کند «به چالش کشیدن ایران در مورد برنامه هسته ای این کشور سبب می شود حکومت تهران از احساسات ملی گرایانه مردم سوء استفاده کند»، اما تحریم مقامات ایران به دلیل نقض حقوق بشر شهروندان کشور پیامد مشابهی به همراه نخواهد داشت.

پیام اخوان به خبرنگار این نشریه گفته است تحریم های هدفدار بر اساس نقض حقوق بشر مرحله پیش از محاکمه ( مقامات ) است و این پیام را به مقامات تهران ارسال می کند که روزی باید برای توجیه اعمال سبعانه خود علیه مردم ایران پاسخگو باشند.

این استاد حقوق دانشگاه مک گیل در مونترال در کانادا در ادامه مصاحبه خود به مک لینز گفته است پرسش این است که انگیزه اصلی ( اعمال تحریم ها )، تهییج حس همکاری در مورد پرونده اتمی ایران است و یا هدف محکوم کردن اعمال سبعانه مقامات تهران علیه شهروندان کشوراست؟

کانادا در تابستان گذشته بر ۴۹ تبعه ایرانی مقیم کانادا و ۲۷۹ شرکت فعال در این کشور تحریم اعمال کرد. بنا به گزارش این نشریه کانادایی، همه این افراد به دلیل همکاری در پرونده اتمی و یا سایر برنامه های تسلیحاتی ایران و یا ارتباط با مقامات بلندپایه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحریم شدند.

پروفسور اخوان افزوده است اشتباه بزرگ کانادا این بوده که این اتباع ایرانی را به طور خاص به دلیل نقض حقوق بشر هدف ( تحریم ) قرار نداده است.

دکتر اخوان افزوده است: «نکته بسیار مهم این است که کانادا باید مقامات ( حکومت ) ایران را به دلیل ارتکاب به نقض حقوق بشر هدف ( تحریم ها ) قرار دهد، زیرا بسیاری از آن ها در حال ریشه دواندن در این کشور هستند و کانادا احتمالاً یکی از بزرگترین مراکز پولشویی برای جمهوری اسلامی ایران است. مسئله فقط اعلام عدم تایید و یا ممنوع کردن فعالیت این افراد نیست، بلکه باید مقدمات مجازات آن ها فراهم شود.»

این فعال حقوق بشر تاکید کرده است: «دولت ( کانادا ) ادبیات تندی علیه تهران به کار می برد، اما اقدامات عملی اتاوا برای غیرممکن کردن ( حضور و فعالیت ) این افراد در کانادا بسیار محدود بوده اند، این افراد مسئول جنایت علیه بشریت هستند. بسیاری از آن ها اعضای خانواده ( مقامات جمهوری اسلامی ) خود را به کانادا اعزام کرده اند و نه تنها فرزندانشان در مدارس این کشور تحصیل می کنند، بلکه در نقاط مختلف کانادا سرمایه گذاری کرده اند. آن ها برای زمانی که در ایران تغییرات دموکراتیک رخ می دهد، برنامه ریزی کرده اند و احتمال فرار آن ها به کشورهایی همچون کانادا بسیار زیاد است. بنابراین هدف آن ها این است که این جا یک زندگی جدید را آغاز کنند.»

این استاد ایرانی دانشگاه مک گیل کانادا افزوده است جامعه بین الملل باید این پیام را به مقامات ایران ارسال کند که پس از متواری شدن از ایران، به این دلیل که در فهرست سیاه قرار دارند، کشورهایی همچون کانادا بهشت امن آن ها نخواهد بود و نمی توانند در هیچ نقطه ای از دنیا مخفی شوند.

پروفسور اخوان در پایان مصاحبه خود با مجله مک لینز گفته است مقامات حکومتی تهران استفاده از نقض حقوق بشر به عنوان یک ابزار سیاسی را زمانی جدی تلقی خواهند کرد که دریابند برای ارتکاب به اعمال خود باید هزینه بپردازند.

XS
SM
MD
LG