در شرایطی که اعتراض های مردمی در شهرهای مختلف لیبی ادامه دارند، کانادا سرکوب خشونت بار معترضان بی گناه این کشور را قویاً محکوم کرد.
اعتراض های مدنی و تظاهرات ضد دولتی هفته گذشته در لیبی بیش از هزاران کشته و زخمی به جای گذاشته است.
لارنس کانن، وزیر امور خارجه کانادا با انتشار بیانیه ای از نیروهای امنیتی لیبی خواسته است تا به حقوق بشر تظاهرکنندگان احترام بگذارند و به رعایت آزادی بیان و آزادی تجمعات متعهد بمانند.
دولت کانادا از شهروندان خود خواسته است تا به دلیل وقوع ناآرامی های مدنی و تظاهراتی که احتمال خطر تروریسم را در لیبی افزایش می دهد، از سفر غیرضروری به این کشور خودداری کنند.
اتاوا همچنین با اعزام چندین هواپیما به لیبی درصدد است تا شهروندان کانادایی را از شهرهای آشوب زده این کشور خارج کند.
با وجودی که سیاستمداران کانادا اقدامات خشونت بار معمر قذافی، رهبر لیبی را محکوم کرده اند، اما هنوز اخباری مبنی بر تصمیم دولتمردان اتاوا برای اعمال تحریم علیه این کشور منتشر نشده است.
احزاب مخالف دولت محافظه کار کانادا خواستار ارسال درخواست اتاوا به سازمان ملل متحد برای اخراج لیبی از شورای حقوق بشر این سازمان شده اند.
با وجود اعتراض های جدی سازمان های بین المللی غیردولتی و گروه های مدافع حقوق بشر، نماینده لیبی برای اولین بار در ماه مه سال ٢٠١٠ به مدت سه سال به کرسی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تکیه زد.
در حالی که تعدادی از دیپلمات های طرابلس در کشورهای سراسر دنیا طی هفته گذشته به معمر قذافی پشت کرده و از مقام های خود استعفا داده اند، رسانه های کانادا گزارش می دهند سفیر لیبی در کانادا به طور اسرارآمیزی ناپدید شده و گزارش هایی در مورد استعفای حداقل یک دیپلمات بلندپایه سفارت لیبی در اتاوا در اعتراض به سرکوب معترضان منتشر شده است.
وزیر امور خارجه کانادا در مورد ناپدید شدن عبدالرحمان ابوتوته، سفیر جدید لیبی در اتاوا گفته است وی در مرخصی استعلاجی به سر می برد و طی چند هفته گذشته در خارج از کانادا بوده است.