کانادا انتخاب ایران برای یکی از کرسی های «کمیسیون جمعیت و توسعه سازمان ملل متحد » را رقت آور خوانده است.
ایران روز ۲۶ مه با اکثریت آرا برای یک دوره چهار ساله به عضویت «کمیسیون جمعیت و توسعه سازمان ملل متحد» درآمد. این کمیسیون ۴۶ عضو دارد.
جان برد، وزیر امور خارجه دولت محافظه کار کانادا با انتشار بیانیه ای ضمن محکوم کردن انتخاب جمهوری اسلامی ایران در «کمیسیون جمعیت و توسعه سازمان ملل متحد» نوشته است کانادا مخالفت خود با نامزدی ایران در این کمیسیون سازمان ملل متحد را آشکارا ابراز کرد و با همکاری کشورهای متحد و همفکر خود برای شکست این نامزدی تلاش کرده بود.
رسانه های بین المللی از کارزار اتاوا و واشنگتن در سازمان ملل متحد به هدف پیشگیری از انتخاب مجدد ایران در «کمیسیون جمعیت و توسعه سازمان ملل متحد» خبر داده بودند.
وزیر امور خارجه دولت فدرال کانادا گفته است ما در این انتخابات، با رای منفی خود علیه ایران، مخالفت خود را قویاً ابراز کرده بودیم.
وی خاطرنشان کرده است کانادا کماکان عمیقاً نگران موارد نقض آشکار و گسترده حقوق بشر مقامات جمهوری اسلامی ایران علیه شهروندان این کشور است و تهدیدها و اقدامات ایران سلامت، امنیت و ثبات همسایه های این کشور را تهدید می کند.
جان برد در بیانیه خود نوشته است همسایه های ایران شایسته هستند تا فرصتی داشته باشند در فضایی آکنده از آزادی، دموکراسی، جامعه مدنی و بدون هراس و نگرانی از مداخله و یا اقدامات تلافی جویانه این کشور روزگار بگذرانند.
آقای برد در بخشی از این بیانیه تاکید کرده است کانادا انتظار دارد که همه اعضای «کمیسیون جمعیت و توسعه سازمان ملل متحد» و سایر نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد به اصولی که این سازمان بر آن بنیان شده اند، متعهد بمانند و از تداوم حفظ اعتبار این کمیسیون اطمینان حاصل کنند.
در پایان این بیانیه آمده است کانادا کماکان مصرانه از ایران می خواهد تا به وضعیت حقوق بشر، به ویژه وضعیت آزادی مذهبی و حقوق زنان در این کشور بهبود بخشد.
آمریکا نیز به عضویت جمهوری اسلامی ایران در «کمیسیون جمعیت و توسعه سازمان ملل متحد» معترض بوده و سوزان رایس، نماینده ویژه ایالات متحده در سازمان ملل متحد در مورد انتخاب ایران برای عضویت در این کمیسیون «ابراز تاسف عمیق» کرده است.
ژاپن، قزاقستان، چین، هند، بنگلادش، اندونزی، پاکستان، فیلیپین و ترکمنستان به عضویت ایران در این کمیسیون ویژه «شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد» رای مثبت دادند.