لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۰

هشدار کارشناسان در مورد روند صعودی قتل های ناموسی در کانادا


هشدار کارشناسان در مورد روند صعودی قتل های ناموسی در کانادا
هشدار کارشناسان در مورد روند صعودی قتل های ناموسی در کانادا

در حالی که گمان می رود قتل ناموسی پدیده ای ست که بیشتر درکشورهای اسلامی و جهان سوم به وقوع می پیوندد، اما کارشناسان نسبت به افزایش روند این نوع جنایت های ناموسی در کانادا هشدار داده اند.

کارشناسان پدیده قتل های ناموسی در کشورهای غربی را ناشی از چالش جدی نسل اول خانواده های مهاجر مسلمان برای برقراری تعادل و توازن بین سنت های کشورهای مادری شان و تمایل نسل جوان این خانواده ها برای همگونی و هماهنگی با جامعه میزبان که غالباً آزادتر و مدرن تر است، قلمداد می کنند.

درحالی که کانادا طی سال های اخیر شاهد روند صعودی قتل های ناموسی، به ویژه بین خانواده های مسلمان مهاجرمقیم این کشور بوده است، دین پژوهان و کارشناسان اسلامی این پدیده را یک امر فرهنگی و خانوادگی ارزیابی می کنند.

قتل اقصا پرواز، دختر پاکستانی تبار مقیم تورنتو در سال ۲۰۰۷ مباحث جدید و بحث برانگیزی را در مورد پدیده قتل های ناموسی در کانادا گشود.

اقصا دختر شانزده ساله ای بود که به دلیل پوشیدن لباس های غربی و تمایل به کار در خارج از منزل، با همدستی پدر و برادرش به قتل رسید. پدر و برادر مسلمان این دختر پاکستانی تبار روز ۱۶ ژوئن سال جاری در دادگاهی در تورنتو به حبس ابد محکوم شدند.

از سویی دیگر، طی هفته گذشته نیز یک مادر افغان تبار مقیم مونترال نیز به قتل دختر ۱۹ ساله خود که شب را در خارج از منزل سپری کرده بود، متهم شده است. ناظران کشته شدن این دختر افغان که با ضربه های چاقوی مادر به قتل رسیده است را جنایت ناموسی قلمداد کرده اند.

حامد شفیه، مرد مسلمان مقیم انتاریو نیز سال گذشته به قتل ناموسی همسر اول و سه دخترش و سقوط خودروی آن ها به رودخانه ای در این استان متهم شد.

دکتر امین محمد، روانشناس دانشگاه مموریال در نیوفاندلند که هم اکنون در مورد گزارشی پیرامون روند قتل های ناموسی در کانادا با دولت فدرال همکاری می کند، به روزنامه ونکوور سان گفته است از سال ۲۰۰۲ تاکنون، سیزده مورد جنایت ناموسی در این کشور به وقوع پیوسته و تعداد پرونده های حقوقی مربوط به قتل های ناموسی به دادگاه های کانادا روند صعودی طی کرده است.

دکتر محمد تاکید کرده است قتل ناموسی پدیده ای نیست که به عنوان نوعی مجازات در قرآن و اسلام مطرح شده باشد و بیشتر این نوع قتل ها درمسائل مربوط به سلامت روانی و اختلال های شخصیتی افراد ریشه دارد.

براساس گزارش « صندوق جمعیت سازمان ملل »، سالانه رقمی حدود پنج هزار زن و دختر در سراسر جهان جان خود را بر اثر قتل های ناموسی از دست می دهند.

در گزارش سال ۲۰۰۸ این سازمان خاطرنشان شده است که زمان ارتکاب به قتل های ناموسی به جوامع عهد عتیق بازمی گردد.

قانون اقوام «اینکا» به شوهران اجازه می داد تا برای مجازات همسران خائن خود، آن ها را تا سرحد مرگ گرسنه نگهدارند. اقوام « آزتک » نیز اجازه داشتند به عنوان مجازات گناه های ناموسی، همسران خود را سنگسار کنند.

دکترمحمد می گوید از زمانی که سازمان ملل اقدام جدی برای توقف قتل های ناموسی اتخاذ کرده است، هیچ کشوری در جهان دیگر به صورت رسمی این پدیده را به عنوان مجازات به کار نمی برد.

وی می گوید با وجودی که بسیاری از موارد قتل های ناموسی در جوامع غربی توسط مسلمانان به وقوع پیوسته اند اما پیروان مذاهب سیک، هندو و مسیحی نیز مرتکب چنین جنایاتی می شوند.

XS
SM
MD
LG