لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۳

پژوهشگران کانادایی درمان سرطان پروستات با تزریق ویروس به سلول های تومور سرطانی را با موفقیت آزمایش کردند


پژوهشگران کانادایی درمان سرطان پروستات با تزریق ویروس به سلول های تومور سرطانی را با موفقیت آزمایش کردند
پژوهشگران کانادایی درمان سرطان پروستات با تزریق ویروس به سلول های تومور سرطانی را با موفقیت آزمایش کردند

پژوهشگران دانشگاه آلبرتا در کانادا در تلاشی با هدف یافتن درمان برای بیماری سرطان پروستات، شیوه درمانی ویروسی جدیدی روی گروه کوچکی از مردان را با موفقیت آزمایش کردند.

دکتر دان موریسون، اونکولوژیست (متخصص تومورشناسی) در «مرکز سرطان تام بیکر» کالگری و همکارانش، از رئوویروس (نوعی ویروس که معمولاً در طبیعت یافت می شود) استفاده کردند تا سلول های سرطان پروستات را نابود کنند.

دکتر موریس می گوید وقتی مردم درمعرض این نوع ویروس قرار می گیرد، در حادترین شرایط به عفونت خفیف مجاری تنفسی و یا اسهال خفیف مبتلا می شوند.

محققان کانادایی این پژوهش، رئوویروس را به شش بیمار مبتلا به سرطان پروستات و نیز موش های آزمایشگاهی تزریق کردند و نتایج استفاده از این روش را مورد بررسی قرار دادند.

رئوویروس به طور طبیعی به موتاسیون های سلول های سرطانی واکنش نشان می دهد. این ویروس پیش از توانایی تکثیر در سلول های طبیعی، خنثی می شود.

پژوهشگران کانادایی دریافته اند زمانی که رئوویروس وارد سلول های تومورسرطانی می شود، شروع به تکثیر می کند. این امر سبب انفجار سلول سرطانی و ترشح هزاران ذره ویروسی می شود که سلول های سرطانی دیگر را می کشد. جریان خون نیز این ذرات ویروسی را به تومورهای مجاور منتقل می کند که در نهایت ممکن است به نابودی این تومورها منجر شود.

دکتر مت کافی، پژوهشگر مرکز «Oncolytics Biotech Inc» در کالگری که حق انحصاری اختراع رئوویروس را داراست و به فن آوری آن جنبه تجاری بخشیده است، می گوید: «عملکرد ویروس ها درهدف قرار دادن سلول ها بسیار ویژه است. اساساً در حین این که سرطان بیمار درحال درمان است، فرد بیمار فقط احساس یک سرماخوردگی خفیف و یا ناخوشی می کند».

سه هفته پیش از جراحی و برداشتن غده پروستات شش مرد شرکت کننده در این تحقیق، که به عنوان درمان استاندارد مبتلایان به این نوع سرطان انجام می شود، ویروس مستقیماً به تومورهای آن ها تزریق شد.

دکتر موریس می گوید: «علائم از بین رفتن سلول های سرطانی در تومور پروستاتی که از بدن این بیماران خارج شده بود، مشاهده شد. این درحالی ست که بخش های غیرسرطانی پروستات، نه تنها حداقل مسمومیت ناشی از تزریق ویروس را نشان می داد، بلکه ویروس ها نیز در این بخش ها تکثیرنشده بودند».

دکتر کوفی می گوید من فکرمی کنم به قابل درمان بودن سرطان قدمی نزدیک تر شده ایم. اگر نتایج این آزمایش در تعداد بیشتری از افراد مبتلا به سرطان پروستات مثبت باشد، حداقل دو سال طول می کشد تا استفاده از این روش به عنوان یک شیوه درمانی در بیماران مورد تائید قرار گیرد.

دکتر پاتریک لی که ١٢ سال پیش مقاله تحقیقی در مورد تزریق رئوویروس و نابود کردن سلول های سرطانی در موش آزمایشگاهی نوشته بوده است، می گوید: «درموارد بسیاری ثابت شده که این ویروس برای درمان انواع سرطان از جمله سرطان سینه، ریه، پانکراس و مغز موثر بوده است.»

لی کوفی، مدیر آزمایشگاه بیولوژی سرطان در دانشگاه دال هاوس هالیفکس می گوید این ویروس برای درمان حداقل هشتاد درصد سرطان های انسانی مورد آزمایش قرار گرفته است.

رئوویروس برای آزمایش بالینی فاز سه در سرطان سر و گردن در ایالات متحده و اروپا نیز آزمایش شده است. آزمایش بالینی درسرطان ریه نیز درحال ارزیابی ست.

این پژوهش که اخیراً در نسخه اینترنتی «مرکز سرطان کالگری»، ژورنال «انجمن آمریکایی برای تحقیق سرطان» منتشر شده، با بودجه «بنیاد سرطان آلبرتا»، «بنیاد پژوهش سرطان کانادا» و «Oncolytics Biotech Inc» انجام شده است.

XS
SM
MD
LG