لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۴

حکم دادگاه استان کبک کانادا در مورد ارائه تسهیلات ویژه به زنان مسلمان روبنده پوش


حکم دادگاه استان کبک کانادا در مورد ارائه تسهیلات ویژه به زنان مسلمان روبنده پوش
حکم دادگاه استان کبک کانادا در مورد ارائه تسهیلات ویژه به زنان مسلمان روبنده پوش

دادگاهی در استان کبک کانادا دستور داده است زنان مسلمان مقیم این استان که صورت خود را با روبنده می پوشانند به منظور دریافت کارت بیمه خدمات درمانی و عکس روی آن باید نقاب را از چهره خود بردارند.

حکم روز چهارشنبه (۱۷ مارس) دادگاه کبک در پی جنجال های اخیر پیرامون ارائه خدمات به زنان مسلمان روبنده پوش پدید آمده است.

در شرایطی که برخی از زنان مسلمان روبنده پوش استان کبک خواستار دریافت تسهیلات ویژه آموزشی و دولتی شده بودند، رساانه های کانادا از مقاومت دولت استانی و برخی از اقشار جامعه در برابر چنین تقاضاهایی خبر می دهند.

خبرگزاری رسمی کانادا گزارش داده است زنان مسلمان برقع پوش مقیم استان کبک که متقاضی دریافت کارت بیمه خدمات درمانی هستند، برای عکس روی کارت، باید نقاب را از چهره خود بردارند و با درخواست آن ها برای عکسبرداری توسط یک کارمند زن وزارت بهداشت استان مخالفت خواهد شد.

براساس تصمیم کمیسیون حقوق بشر کبک، برداشته شدن نقاب و آشکار شدن چهره زن در برابر یک کارمند مرد برای مدت کوتاه عکس گرفتن را نقض حقوق زنان مسلمان قلمداد نمی شود.

طی سال های اخیر، وزارت بهداشت استان کبک برای زنان مسلمان نقاب دار تسهیلاتی فراهم می کرد تا کارمندان زن این وزارتخانه از آن ها عکس بگیرند. اما بر اساس تصمیم کمیسیون حقوق بشر کبک مبنی برای ملزم نبودن وزارت بهداشت استان به فراهم آوردن تسهیلات ویژه برای پیروان مذاهب خاص، دادگاه سیاست ارائه خدمات ویژه به زنان مسلمان روبنده پوش را ممنوع کرد.

تصمیم مقامات وزارت بهداشت استان کبک برای عدم ارائه تسهیلات ویژه به زنان روبنده دار با سیاست استان انتاریو مغایرت دارد. در انتاریو، کارمندان زن این وزارتخانه به زنان مسلمانی که برقع می پوشند، خدمات ارائه می کنند.

تصمیم اخیر دادگاه استان کبک درحالی اعلام شده است که اخراج مکرر یک زن مصری تبار از دو موسسه آموزش زبان فرانسه به عنوان زبان دوم، جنجال های خبری بسیاری در کانادا پدید آورده است.

درحالی که نعیمه احمد، زن ملسمان مصری تبار بر پوشاندن چهره خود با برقع اصرار ورزیده بود، مقامات اولین موسسه آموزشی مسئول اخراج وی ادعا کرده اند برقع مانع می شود که معلم مدرسه دهان دانش آموز و نحوه تلفظ او را ببیند.

مقامات این موسسه آموزشی گفته اند این زن مسلمان مصری در ابتدای کلاس با برداشتن نقاب در برابر معلم زن موافق بود، اما از نشان دادن چهره خود به هم کلاسی های مرد خودداری کرده بود.

خانم احمد در اعتراض به اخراج از دو موسسه فرانسه زبان کبک، در کمیسیون حقوق بشر این استان، پرونده شکایت تشکیل داد.

وزیر مهاجرت استان کبک، با ارسال نامه ای به خانم احمد، به جنجال های رسانه ای در مورد اخراج وی پایان داد. وی در این نامه تاکید کرده بود در صورت عدم موافقت با برداشتن نقاب از چهره، وی حق ادامه تحصیل نخواهد داشت.

یولانده جیمز، وزیر مهاجرت استان کبک در واکنشی به جنجال های خبری اخراج این زن مصری و پرسش سطح مدارا و تحمل در قبال اقلیت های مذهبی و قومی در این استان گفته است: «شرط همگونی و یکی شدن با جامعه کبک، احترام به ارزش های ماست.»

XS
SM
MD
LG