ویلیام برنز، معاون وزارت امور خارجه آمریکا در امور سیاسی، در یک مجمع تجارت و سرمایه گذاری در اتاق بازرگانی آمریکا گفت: ایالات متحده برای ساختن مکانیسم های دو جانبه سطح بالا با هر یک از کشورهای آسیای مرکزی، کوششی هماهنگ را دنبال می کند که گفت و شنود سالانه و هدفمند در کانون آن قرار دارد.
برنز گفت: «در هر یک از این مناسبات، و در سراسر منطقه، چهار مقوله اساسی درهم آمیخته وجود دارند: انرژی، نوسازی سیاسی و اقتصادی، امنیت، و تماس های مردم با مردم.» ویلیام برنز تاکید کرد که «این یک منیوی مشخص برای آمریکا نیست، هدف ما این است که در مناسبات خود با کشورهای آسیای مرکزی در تمام این حوزه ها پیشرفت کنیم.»
آمریکا، همراه با بسیاری از شرکت های آمریکایی در منطقه، در تلاش بوده است مسلم سازد استراتژی انرژی بسود کشورهای سراسر منطقه باشد- خواه فروشنده، مسیری برای انتقال یا مصرف کننده.
ایالات متحده با هدف کمک به متنوع ساختن اقتصادها و تضمین رشد بادوام با کشورهای آسیای مرکزی کار می کند، و به فراهم آورن کمک های تکنیکی برای تقویت جریان داد و ستد و فضای بازرگانی در سراسر منطقه ادامه خواهد داد. در همین حال، یک جامعه مدنی فعال، رسانه های آزاد، و حکومت قانون بعنوان عواملی مهم برای نوسازی اقتصاد و اداره معقول و منطقی امور عمل می کنند. بمنظور رسیدن به این هدف، آمریکا برای ساختن شبکه های پویای سازمان های غیر دولتی، افزایش توان قوه قضاییه، و توسعه شهرداری ها در آسیای مرکزی کمک های تکنیکی فراهم می آورد.
ویلیام برنز معاون وزرات امور خارجه آمریکا گفت: «عامل مهم دیگر برای افزایش تجارت و سرمایه گذاری، امنیت است – حوزه ای که در آن ایالات متحده متحدان نیرومندی در آسیای مرکزی پیدا کرده است. ما از تمام کشورهای منطقه بخاطر سهیم شدن در کوشش های ائتلاف در افغانستان سپاسگزار هستیم.»
برنز یاد آور شد «یکی از بهترین راه هایی که ما می توانیم مناسبات خود و تفاهم دو جانبه را پیش ببریم، این است که افراد و جوامع را به یکدیگر مرتبط کنیم.» هر سال، دولت آمریکا صدها دانش آموز، معلم، روزنامه نگار، هنرمند و ورزشکار از آسیای مرکزی و افغانستان را به آمریکا می فرستد. افزایش استفاده از رسانه های اجتماعی مانند توئیتر، پاد کَست، و ویدیو، این کوشش ها را تقویت می کند.
معاون وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «توسعه سرمایه گذاری و تجارت و تقویت مناسبات در آسیای مرکزی فقط به اقدامات دولت متکی نخواهد بود. پیشرفت نهایتا به تقویت مشارکت هایی در میان جوامع پویا، افراد و بویژه شرکت های فعالی که در مورد سرمایه گذاری تصمیمات نهایی را می گیرند، بستگی دارد.» ویلیام برنز گفت ایالات متحده «آماده است در این تلاش بسیار مهم به بخش های عمومی و خصوصی در جامعه مدنی ملحق شود.»
ویلیام برنز: ایالات متحده برای ساختن مکانیسم های دو جانبه سطح بالا با هر یک از کشورهای آسیای مرکزی، کوششی هماهنگ را دنبال می کند
آمریکا، همراه با بسیاری از شرکت های آمریکایی در منطقه، در تلاش بوده است مسلم سازد استراتژی انرژی بسود کشورهای سراسر منطقه باشد- خواه فروشنده، مسیری برای انتقال یا مصرف کننده