لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۴۳

گزارش: پناهندگی هزاران نفر از اهالی برمه به تايلند


گزارش: پناهندگی هزاران نفر از اهالی برمه به تايلند
گزارش: پناهندگی هزاران نفر از اهالی برمه به تايلند

هرساله هزاران نفراز کشور برمه از زندگی تحت حکومت نظاميان فرار می کنند و به تايلند، کشور همسايه، پناه می برند. اينها که از پيگرد حکومتی فرار می کنند در کشور ميزبان جويای شغل هستند. اغلب آنها در کارخانه ها يا مزرعه ها کار موقتی پيدا می کنند. بعضی هم بصورت پناهنده دراردوگاههای واقع در مرز مستقر می شوند.

دانيل شی يرف، از صدای آمريکا، از شهر مرزی مايسوت گزارشی دارد از زندگی پناهجويان برمه ای و چالشهايی که در برابر آنها قرار دارد.

شرح گزارش خبرنگار صدای آمريکا به شرح زير است:

هر روزه صدها برمه ای از کشورشان فرار می کنند. به تايلند می آيند تا هم از وضعيت بد و نابسامان آنجا رها شوند و هم کاری در کشور ميزبان پيدا کنند.

به مهاجران برمه ای برمه ای ها دريک کارخانه در مرز مزدی کمتر درمقايسه با کارگران تايلندی پرداخت می شود اما برای اين فراريان بازهم وضعيت بهتر است تا ماندن در کشور خودشان.

ساتورا ۲۰ سال پيش در برمه باربری می کرده است. وی می گويد سربازان به او تيرانداز ی کرده اند و پايش را براثر آن تيراندازی از دست داده است. حالا در يک کلينيک توان بخشی در اين اردگاه درمرز دو کشور اقامت دارد.به گفته او بسياری از هم کشوريهايش براثر عبور از روی مين ها يا بر اثر تيرانداز ی سربازان ارتش برمه پايشان را از دست می دهند.

دکتر سينتيا مانگ مدير کلينيک می گويدهرساله ۱۵۰ هزار بيمار به کلينيک او می آيند ونيمی از آنها از برمه آمده اند.اين رقم در ۱۵ سال گذشته افزايش چشمگيری د اشته است. خيلی از اين بيماران از نقاط بسيار دوردست برمه آمده اند.خانم مانگ می گويد وضعيت بهداشت در برمه اسف بار است و درگيری ارتش با شبه نظاميان مخالف هم کمکی به بهبود وضعيت نمی کند.

بيش از ۱۰۰ هزار برمه ای پناهجو در اردگاههای تايلند زندگی می کنند. کيتی مکينزی، سخنگو ی سازمان ملل متحد در امور آوارگان، می گويد فراريان از وضعيت وحشتناک زندگی در برمه، داستانها دارند.

به گفته او جوانان از ترس آنکه به اجبار برای خدمت سربازی، بيگاری، و کار اجباری برده شوند درخانه هاشان نمی مانند. بعضی از اين جوانان را مجبور می کنند در مناطق مين گذاری شده پيشاپيش سربازان راه بروند تا درصورت انفجار مين آنها آسيب ببينند يا کشته شوند.

خانم مکنزی می گويد عمده ترين چالش اين افراد آنست که بتوانند ازجايی پناهندگی بگيرند.

ناوی ماه و خانواده او از ۷ سال پيش به تايلند آمده اند چون روستايشان مورد حمله ارتش واقع شد.حالا او توانسته است پناهندگی آمريکا را بگيرد و راهی اين کشور است. اين روستايی می گويد اگر در تايلند بماند بهبودی در زندگيش ايجاد نمی شود به همين سبب می خواهد به آمريکا برود تا کار ی پيدا کند و روزی بتواند به ديدار خانواده اش بازگردد.

سازمان بين المللی مهاجرت می گويد در ۵ سال گذشته بيش از ۶۶ هزار پناهجو -- پناهندگان در مسير فرودگاه-- از برمه عمدتا به آامريکا رفته اند و تازمانی که وضعيت در برمه بهبود نيابد اين روند همچنان رو به افزايش است.

XS
SM
MD
LG