لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۳:۴۷

گزارش دیده بان حقوق بشر از پاکسازی مسلمانان برمه


یک زن مسلمان برمه ای در اردوگاه آوارگان، اکتبر ۲۰۱۲
یک زن مسلمان برمه ای در اردوگاه آوارگان، اکتبر ۲۰۱۲
دیده بان حقوق بشر می گوید دولت برمه و مقام های محلی در آن کشور در کمپینی برای پاکسازی قومی مسلمانان (موسوم به روهینگیا) در آن کشور شرکت داشته اند.

این نهاد فعال حقوق بشر طی گزارشی ۱۵۶ صفحه ای که امروز دوشنبه در بانکوک منتشر شد، می گوید که مقام های دولت برمه آگاهانه در آواره کردن این گروه از مسلمانان برمه دست داشته اند.

متیو اسمیت که در دیده بان حقوق بشر به عنوان پژوهشگر امور برمه فعالیت می کند، می گوید مقام های برمه اقدام مؤثری علیه ریخته شدن خون مسلمانان آن کشور نکردند، و در میان مسلمانانی که کشته شدند، شماری نوجوان، و حتی کودکانی ۸ ساله بوده اند.

گزارش دیده بان حقوق بشر که روز دوشنبه ۲۲ آوریل منتشر شده و بر مبنای مصاحبه با بیش از ۱۰۰ تن از مسلمانان روهینگیا و بوداییان راکهاین برمه تهیه شده است، «کاری جز دعا نمی توان کرد» نام یافته است. این گزارش گفت و گوهایی را با بسیاری از شاهدان کشتار مسلمانان در برمی گیرد.

در این گزارش برخی از رویدادهای مرگباری ذکر شده که به کشتار مسلمانان انجامیده است، که یکی از بدترین آنها قتل عام ۷۰ مسلمان روهینگیا بوده که روز ۲۳ اکتبر ۲۰۱۲ در روستای یان ته ئی انجام شده است. ۲۸ تن از این عده کودک بوده اند و بیش از نیمی از این ۲۸ تن کمتر از ۵ سال داشته اند.

آمار رسمی حاکی از آن است که شمار مرگ و میر طی ماه های ژوئن و اکتبر گذشته حدود ۲۰۰ تن بوده است و طی همین کشتارها بیش از ۱۰۰ هزار نفر بی خانمان شدند که اغلب آنها مسلمانان روهینگیا بوده اند.

دیده بان حقوق بشر در پی انتشار این گزارش در خصوص تازه ترین وضعیت مسلمانان و بوداییان برمه، از جامعه جهانی خواهان واکنش و از مقام های برمه خواهان جوابگویی در قبال عملکردشان شده است.

دولت برمه به این اتهامات پاسخی نداده، اما مقام های آن کشور در گذشته این نوع اتهامات را قویاً رد کرده و گفته اند که این گونه کشتارها نتیجه درگیری های قومی بوده است و حمله به مسلمانان یا اعمال خشونت نسبت به آنها را انکار کرده اند.

گزارش دیده بان حقوق بشر در خصوص برمه همزمان با برگزاری نشست اتحادیه اروپا برای به بحث گذاردن لغو تحریم های اقتصادی علیه برمه منتشر شده است.
بسیاری از تحلیلگران و ناظران برآنند که هنوز برای برداشتن تحریم ها از دولت برمه زود است، به ویژه از آن روی که اقدام روشن و قاطعی برای اعمال اصلاحات از جانب دولت برمه گزارش نشده است.

سال گذشته ایالات متحده و اتحادیه اروپا تحریم های اقتصادی علیه دولت برمه را موقتاً لغو کردند.

گفتنی است که مسلمانان روهینگیای برمه در آن کشور شهروند شناخته نمی شوند و از سوی سازمان ملل به عنوان یکی از اقلیت های جهان شناخته شده اند که بیش از هر گروه اقلیت دیگری در جهان قربانی داده اند.

هزاران تن از اعضای این جمعیت اقلیت برمه از آن کشور گریخته اند و بسیاری از آنها با قایق های چوبی راهی تایلند، اندونزی یا مالزی شده اند و صدها تن دیگر از آنها به دنبال خشونت های سال گذشته در برمه از کشورشان فرار کرده اند.

دیده بان حقوق بشر می گوید همسایگان برمه، از جمله اندونزی و مالزی، در قبال مردم آن کشور به ویژه اقلیت های آن مسئولیت دارند و باید به دولت برمه خاطرنشان کنند که اقلیت های دینی آن کشور هم انسانند و هم شهروند برمه.

آسه آن (اتحادیه آسیای جنوب شرقی) تاکنون در این خصوص سکوت کرده است. دیده بان حقوق بشر از آسه آن خواسته تا برگزاری نشست های آینده خود را (در سال ۲۰۱۴) در برمه مورد تجدید نظر قرار دهد.

در این حال رهبران آسه آن این هفته در برونئی گرد می آیند، اما از آنجا که وضعیت کنونی اقلیت های دینی در برمه در صورت جلسه دیدار آنها نیست، انتظار نمی رود که در این خصوص گفت و گو کنند.
XS
SM
MD
LG