لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۳

برگزاری انتخابات در برمه پس از دو دهه


معترضین به انتخابات در برمه
معترضین به انتخابات در برمه

در برمه برای نخستین بار پس از گذشت دو دهه، انتخابات برگزار می شود. برگزاری انتخابات در این کشور دارای حاکمیت نظامی، در حالی است که احزاب اپوزیسیون از انجام تقلب گسترده خبر داده اند و قدرت های بزرگ جهان گفته اند این انتخابات نه آزاد است و نه عادلانه.

چند ساعت پس از بسته شدن حوزه های رای گیری در روز یکشنبه، حاکمان نظامی برمه هیچ سخنی از کشیده شدن انتخابات به دور دوم یا زمان اعلام نتایج آن نگفتند. خبرنگاران در شهر تجاری «رانگون» گفتند میزان مشارکت مردم در رای گیری کم بود و پلیس ضد شورش، خیابان های خلوت شهر را تحت کنترل داشت.

ارتش برمه از نظارت اغلب خبرنگاران خارجی و ناظران بین المللی بر روند برگزاری انتخابات جلوگیری کرد. مقامات، یک روزنامه نگار ژاپنی را که برای یک آژانس خبری مستقر در توکیو کار می کند، بازداشت کردند. این خبرنگار برای پوشش خبری انتخابات برمه، از تایلند وارد جنوب این کشور شده بود.

قانون اساسی برمه یک چهارم کرسی های پارلمان ملی را برای شورای نظامی حاکم بر این کشور محفوظ نگاه داشته است. کمیته نظامی حاکم بر برمه، پنج دهه است که حاکمیت این کشور را در دست دارد.

اکثر کاندیداهای در نظر گرفته شده برای کرسی های محفوظ، اعضای دو گروه نظامی موسوم به «حزب توسعه و اتحاد همبستگی» و «حزب اتحاد ملی» هستند.

احزاب اپوزیسیون که درانتخابات شرکت کردند مقامات برمه را به اعمال فشار بر رای دهندگان در انتخاب کاندیداهای تحت حمایت دولت نظامی، متهم کرده اند.

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا و ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا، روز یکشنبه در اظهاراتی جداگانه انتخابات برمه را به دور از شرایط آزاد و عادلانه توصیف کردند.

آقای اوباما که اکنون در هند به سر می برد گفت مردم برمه مدت های مدید است که از حق تصمیم گیری درباره سرنوشت خود، محروم مانده اند.

حزب اصلی اپوزیسیون برمه، برگزاری انتخابات در این کشور را بر مبنای قوانین ناعادلانه توصیف و آن را تحریم کرد.

«اتحادیه ملی برای دموکراسی» در سال ۱۹۹۰ برنده انتخابات پیشین برمه شد اما ارتش این کشور از حکمرانی آن جلوگیری کرد.

ارتش برمه، اوایل سال ۲۰۱۰ این حزب را منحل اعلام کرد.

بسیاری از اعضای حزب «اتحادیه ملی برای دموکراسی» از جمله آنگ سان سوچی، رهبر حزب، یا در زندان و یا در بازداشت خانگی هستند.

به خانم آنگ سان سوچی اجازه مشارکت در انتخابات داده شد اما وی از رای دادن خودداری کرد و از حامیان خود نیز خواست تا انتخابات را تحریم کنند.

XS
SM
MD
LG