لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۳:۲۸

مارک «بربری» بخشی از محصولاتش به ارزش ۲۸ میلیون پوند را آتش زد


مارک بریتانیایی «بربری» با سوزاندن اجناس اضافه اش به ارزش بالای ۲۸ میلیون پوند خبرساز شده است.

هدف از این کار، جلوگیری از راه یافتن محصولات «بربری» به بازار سیاه و یا حراج آنها به قیمت پایین است؛ امری که می تواند اعتبار این برند را خدشه دار کند.

در پانزده سال گذشته، یکی از دردسرهای بزرگ «بربری»، کپی شدن طرح مشهور «چهارخانه» این برند بوده که منجر به رونق بازار اجناس تقلبی و واردات خاکستری شد تا جایی که در سال ۲۰۰۶ این طرح «چهارخانه» در نود درصد از محصولات «بربری» تغییر شکل داد تا کپی کردن از روی آن دشوارتر شود.

بر اساس گزارش روزنامه «تایمز» بریتانیا، «بربری» در پنج سال گذشته محصولاتی به ارزش بالای ۹۰ میلیون پوند را از بین برده است.

برخی، «بربری» را به اسراف و تولید بیش از حد زباله متهم کرده اند.

«بربری» می گوید که برای سوزاندن اجناس خود از زباله سوزهای پیشرفته بهره می برد تا محیط زیست را آلوده نکند.

«بربری» با اقداماتی از جمله «ببینید و بخرید» در رژه های مد خود، این امکان را برای مشتری فراهم می کند تا هر آنچه را می بیند همان موقع بخرد و محصولات وارد پروسه شش ماهه عرضه به فروشگاه ها نشوند. با این حال، گزارشها حاکی از آن است که این کار باعث تولید بیشتر جنس و بالا رفتن میزان زباله شده است.

سنت سوزاندن اجناس به فروش نرفته

سنت سوزاندن اجناسی که فروخته نمی شوند، مختص «بربری» نیست ولی بسیاری از برندها این موضوع را مسکوت می گذارند.

در ماه مه سال ۲۰۱۸، شرکت «ریشمون» که صاحب برندهای معتبری چون «مون بلان» و «کارتیه» است با از بین بردن مدل های قدیمی ساعتهایش به ارزش ۴۳۷ میلیون پوند خبرساز شد.

همچنین در ماه اکتبر سال گذشته، یک تلویزیون دانمارکی، برند سوئدی «اچ اند ام» را که از سال ۲۰۱۳، حدود ۱۲ تن جنس را آتش زده رسوا کرد. «اچ اند ام» در واکنش گفت جنسهایی را از بین برده که در تستهای ایمنی به مشکل برخورده اند.

شرکت تولید محصولات ورزشی «نایکی» هم در گزارش روزنامه «نیویورک تایمز» رسوا شد؛ زمانی که اسنیکرهای مشهور و محبوب خود را برای اینکه وارد بازار محصولات تقلبی نشوند پاره کرد.

راه کارهای موجود برای کاهش اسراف

در سالهای اخیر، اقتصاد گردشی و تلاش برای استفاده دوباره از محصولات تولیدی به یکی از سوژه های داغ صنعت مد تبدیل شده است.

چندی پیش، تعدادی از برندهای مشهور از جمله «نایکی»، «بربری»، «گپ» و طراح برجسته بریتانیایی «استلا مک کارتنی» دست به دست هم دادند و با مشارکت بنیاد خیریه «الن مک آرتور» کارزاری به نام «مد را گردشی کنید» راه انداختند.

برخی از شرکت ها از جمله «کرینگ» که صاحب برندهایی چون «گوچی»، «بالینسیاگا» و «اچ اند ام» است نیز از طریق همکاری با شرکت نوپای Worn Again در بریتانیا اجناس غیرقابل استفاده خود را تبدیل به پارچه و کاموا می کنند.

به رغم تلاش هایی که صورت گرفته، این پرسش همچنان میان فعالان محیط زیست باقی است که چرا شرکت های بزرگی مانند «بربری» در محاسبات خود برای میزان تولید محصول دقیق نیستند و زباله بیش از حد تولید می کنند.

XS
SM
MD
LG