جان برنن، مشاور ارشد کاخ سفيد در امور ضدتروريستی، در زمينه استفاده از هواپيماهای بدون خلبان در حملات هوايی پاکستان و چگونگی تشخيص و نشانه گيری اهداف القاعده توضيحاتی ارائه کرد.
اين نخستين بار است که دولت اوباما بطور علنی و مشروح در مورد جزئيات مربوط به استفاده از هواپيماهای بدون خلبان در عمليات ضدتروريستی زبان به سخن گشوده است.
مشاور ارشد رييس جمهوری آمريکا در امور ضدتروريستی روز سه شنبه در واشنگتن دی سی گفت، آقای اوباما مايل است بعد از گذشت يک سال از مرگ اوسامه بن لادن، رهبر پيشين القاعده، با افکار عمومی آمريکا شفاف تر باشد.
آقای برنون گفت: دولت آمريکا برای جلوگيری از حملات تروريستی در داخل ايالات متحده و برای حفظ جان شهروندانش طبق قانون حق دارد حملات حساب شده ای را عليه برخی از تروريستهای شاخص القاعده اجرا کند و گاهی اوقات مجبور است در مناطق دورافتاده از هواپيماهای بدون خلبان استفاده کند.
مشاور ارشد رييس جمهوری آمريکا گفت: اهداف نظامی معمولاً بر اساس نوع و ميزان تهديدی که از طرف آنها عليه شهروندان آمريکا احساس می شود، سبک سنگين و انتخاب می شوند.
وی در قياس با فرماندهان جنگهای سابق نتيجه گرفت که استفاده از سلاح مرگبار عليه تروريستهای القاعده از لحاظ قانونی کاملاً درست و منطقی است.
جان برنن گفت: در اين درگيری نظامی، هر فرد وابسته به القاعده و هر نيروی مرتبط با آن بطور منطقی يک هدف نظامی به حساب می آيد. ما اين حق را داريم مثل جنگهای قبلی همانطور که در جنگ جهانی دوم با فرماندهان نيروهای متخاصم، مثلاً فرماندهان ژاپنی و آلمانی رفتار می شد، با اسلحه مرگبار به آنها حمله کنيم.
از نظر مشاور ارشد کاخ سفيد در امور ضدتروريستی، استفاده از هواپيماهای بدون خلبان اقدامی کاملاً معقول و اخلاقی تلقی می شود، چون در اين ميان نه خطری متوجه پرسنل نظامی آمريکاست و نه افراد غيرنظامی آسيب می بينند.
آقای برنن افزود: در حملات حساب شده فقط اهداف نظامی بطور مشخص مورد حمله قرار می گيرند و در اين ميان حتی الامکان سعی می شود از آسيب به افراد غيرنظامی خودداری شود.
وی در عين حال اذعان داشت که نشانه گيری هواپيماهای بدون خلبان گاهی به خطا رفته است و تعدادی از مردم عادی نيز کشته شده اند، اما غير از اين چند مورد، اکثر حملات هوايی با هماهنگی و همکاری دولت پاکستان صورت می گيرند.
جان برنن در طول اين سخنرانی به عمليات پنهانی سی آی ای در پاکستان که به سردی مناسبات دو کشور دامن زده، هيچگونه اشاره ای نکرد.