لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۹

آیا شرکت نفتی بی پی در آزادی «المقراهی» دخالت داشت؟


چهار سناتور آمریکایی از وزرات امور خارجه آمریکا خواسته اند درباره این که آیا شرکت نفت بی پی برای یک معامله نفتی با لیبی، بریتانیا را جهت آزاد ساختن تنها محکوم درانفجار هواپیمای مسافری پان آمریکن در سال ۱۹۸۸ زیر فشار گذاشت، تحقیق کند.

سناتور ها روز سه شنبه در نامه ای به هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفتند شواهد به دست آمده از فوران جاری نفت در خلیج مکزیک نشان می دهد که بی پی «منافع خود را بر منافع مردم ترجیح می دهد.»

قانون گزاران می گویند در ماه سپتامبر گزارش داده شد که بی پی با دولت بریتانیا تماس گرفته و ابراز نگرانی کرده است که احتمال تاخیر در آزاد ساختن «عبدالباسط المقراهی»، ممکن است یک معامله ۹۰۰ میلیون دلاری نفت با لیبی را به خطر بیاندازد.

روز سه شنبه، بی پی گفت مدارک علنی نشان می دهد که این شرکت در سال ۲۰۰۷ نگرانی خود را از کندی قطعی ساختن انتقال یک زندانی به لیبی با دولت بریتانیا درمیان گذاشته بود. اما از «مقراهی» نام برده نشده.

گوردون براون، نخست وزیر سابق بریتانیا، گفته است «چنین معامله ای» در ارتباط با آزادی «مقراهی» از زندانی در اسکاتلند در سال ۲۰۰۹ انجام نگرفته است.

مقامات اسکاتلند مقراهی را به دلایل انسانی و پس از آنکه پزشکان تشخیص دادند او به سرطان پروستات مبتلا است آزاد کردند. این اقدام با اعتراض شدید مقامات آمریکا و خانواده های قربانیان روبرو شد.

در انفجار هواپیمای پرواز ۱۰۳ پان آمریکن بر فراز لاکربی در اسکاتلند، ۲۷۰ تن کشته شدند.

XS
SM
MD
LG