لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۵

بلینکن: اولویت همچنان جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای است


نشست خبری آنتونی بلینکن و لیز تراس، وزیران خارجه آمریکا و بریتانیا
نشست خبری آنتونی بلینکن و لیز تراس، وزیران خارجه آمریکا و بریتانیا

آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا، در یک نشست خبری مشترک با وزیر خارجه بریتانیا با ابراز نگرانی نسبت به پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران، به وجود عزمی مشترک برای احیای برجام و بازگشت به مفاد مورد تعهد اشاره کرد.

وزیر خارجه آمریکا همچنین بر تعهد ایالات متحده و شرکا و متحدانش به «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای» تاکید کرد.

بلینکن همچنین با اشاره به وجود منافع مهم مشترک میان واشنگتن و کشورهای خلیج فارس در خصوص مهار تهدیدات ایران و حملات این کشور علیه عربستان سعودی و امارات متحده عربی، تاکید کرد که موضع آمریکا در قبال یمن همان موضع سازمان ملل و پایان جنگ در این کشور است. بلینکن همچنین با اشاره به تماس تلفنی روزگذشته‌اش با همتای اماراتی‌اش، بر وجود همسویی منافع در مورد امنیت انرژی میان واشنگتن و متحدانش در منطقه تاکید کرد و گفت که «همکاری‌های سازنده‌ای در جریان است.»

او در بخش دیگری از این نشست خبری که روز چهارشنبه در محل وزارت‌خارجه آمریکا در واشنگتن برگزار شد، همکاری جهانی در قبال مساله اوکراین را موضوعی مهم قلمداد کرد. او با اشاره به تاریخچه کهن همکاری مشترک بریتانیا و آمریکا در موضوعات مهم جهانی، گفت که فشار آمریکا به همراه دیگر متحدانش بر مسکو به صورت یکپارچه تداوم می‌یابد.

آقای بلینکن با اشاره به لزوم توسعه کریدورهای بشردوستانه برای کمک به خروج مردم اوکراین، پیشنهاد کرملین برای ایجاد کریدورهای بشردوستانه منتهی به روسیه را بی‌معنی خواند.

لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، نیز بار دیگر با اشاره به روند کند پیشروی ارتش روسیه در اوکراین گفت که بریتانیا تحریم الیگارش‌های روس وهم‌پیمانان مسکو را در دستور کار دارد. خانم تراس با انتقاد از حمله به بیمارستان ماریوپل، ابراز امیدواری کرد که همسویی جهانی علیه مسکو شکل بگیرد و «شاهد ممنوعیت کامل سوئیفت برای روسیه و پایان استفاده کشورهای گروه ۷ از نفت و گاز روسیه باشیم.»

آقای بلینکن در رابطه با ارسال جنگنده‌های لهستان به اوکراین گفت که پیشنهاد لهستان برای ارسال جت جنگی به اوکراین دارای پیچیدگی‌هایی است. او تاکید کرد: «آمریکا به رایزنی با لهستان و سایر متحدان ناتو در مورد چگونگی ارسال جت‌های جنگی به اوکراین ادامه می‌دهد.»

بلینکن همچنین در پاسخ به سوالی درباره کاهش تحریم‌های ونزوئلا در واکنش به آزادی اخیر زندانیان آمریکایی از این کشور گفت که منافع مشترک متعددی میان واشنگتن و کاراکاس وجود دارد و باید از طریق دیپلماسی این منافع، به خصوص در حوزه انرژی تامین شود.

ونزوئلا در نخستین ساعات روز چهارشنبه دو زندانی آمریکایی به نام‌های «گوستاوو کاردناس» و «خورخه فرناندز» را آزاد کرد. این اقدام کاراکاس با استقبال رئیس‌جمهوری بایدن مواجه شد. آمریکا پیش از این خواستار آزادی ۹ آمریکایی زندانی در ونزوئلا شده بود.

نیویورک تایمز در گزارشی پیشتر خبرداده بود که دولت بایدن در حال مذاکره با دولت نیکلاس مادورو برای کاهش احتمالی تحریم‌های ونزوئلا است تا نفت این کشور را جایگزین روسیه کند.

این کنفرانس خبری به طور زنده و با ترجمه همزمان از سایت و رسانه‌های اجتماعی صدای آمریکا پخش شد.

یوتیوب:

توئیتر:

فیسبوک:

XS
SM
MD
LG