لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۷

ادامه تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا؛ چند مقام دولت بایدن به خاورمیانه سفر می‌کنند


خاورمیانه
خاورمیانه

همزمان با تداوم درگیری‌ها در غزه و احتمال رویارویی مستقیم حکومت ایران و اسرائیل، چند مقام ارشد دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، به خاورمیانه سفر می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری «آکسیوس»، مذاکرات درباره آزادی گروگان‌ها و برقراری آتش‌بس در غزه، و تلاش برای تنش‌زدایی و جلوگیری از ورود منطقه به یک جنگ گسترده از اهداف اصلی سفر مقام‌های آمریکایی به خاورمیانه هستند.

آکسیوس به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد که برت مک‌گورک، مشور ارشد بایدن در امور خاورمیانه، طی روزهای آینده به منظور گفت‌وگو با مقام‌های مصری و اسرائیلی با هدف نهایی کردن ترتیبات امنیتی در مرز غزه و مصر به قاهره سفر می‌کند.

هدف از این ترتیبات امنیتی، جلوگیری از قاچاق سلاح به غزه و بازگشایی گذرگاه مرزی رفح عنوان شده است.

همچنین برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز جمعه در گفتگوی تلفنی با یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرده است که طی روزهای آینده به خاورمیانه سفر خواهد کرد.

در صورت تشدید درگیری‌های منطقه‌ای ممکن است سفر این مقام‌های آمریکایی به خاورمیانه لغو شود.

  • تداوم درگیری‌ها در غزه

سفر احتمالی مقام‌های دولت بایدن به خاورمیانه در شرایطی است که ارتش اسرائیل روز شنبه ۲۰ مرداد اعلام کرد طی یک عملیات، نزدیک به ۲۰ شبه‌نظامی حماس و جهاد اسلامی را کشته است.

ناداو شوشانی، سخنگوی بین‌المللی ارتش اسرائیل، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت که کشته‌شدگان از داخل محوطه مورد حمله در مدرسه «التابعین»، حملات تروریستی انجام می‌دادند.

به گفته او، این محوطه و مسجد مورد حمله، مرکز نظامی فعال حماس و جهاد اسلامی بودند.

او با رد ادعای حماس مبنی بر کشته‌شدن نزدیک به ۱۰۰ تن، از ۱۱ کودک و ۶ زن، در این حمله افزود: این رقم با اطلاعات در دسترس ارتش اسرائیل، و سلاح‌های دقیق مورد استفاده و دقت حمله، هم‌خوانی ندارد.

همچنین حساب فارسی‌زبان ارتش اسرائیل در ایکس ضمن بازنشر گفته‌های این مقام نظامی اسرائیل اشاره کرد که حماس به طور نظام‌مند قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند، از پناهگاه‌های غیرنظامی عملیات انجام می‌دهد، و از مردم غیرنظامی به عنوان سپر انسانی به منظور پیشبردن فعالیت‌های تروریستی خود استفاده می‌کند.

در این حال، به نوشته خبرگزاری رویترز، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که از تصاویر این مدرسه «وحشت‌زده» شده است.

نبیل ابورودینه، سخنگوی محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطینی، از ایالات متحده به عنوان متحد اسرائیل خواست تا به آنچه «حمایت کورکورانه‌» از این کشور نامید، پایان دهد.

مصر، قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و ترکیه نیز حمله اسرائیل را محکوم کردند.

به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائیل و تهاجم اسرائیل به غزه به منظور نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و آزادی گروگان‌های ربوده‌شده، ده‌ها هزار تن در غیرنظامیان در این منطقه به طور موقت در مدارس این نوار پرجمعیت اسکان یافته‌اند.

منابع فلسطینی اعلام کردند که در دو حمله دیگر ارتش اسرائیل در روز شنبه، دست‌کم چهار فلسطینی در نصیرات و دیرالبلح کشته شده‌اند.

  • دور جدید مذاکرات

همزمان با افزایش نگرانی‌ها از احتمال بروز جنگ منطقه‌ای میان حکومت ایران و نیابتی‌هایش با اسرائیل، قرار است دور جدید مذاکرات آتش‌بس با میانجیگری سه کشور ایالات متحده، مصر، و قطر برگزار شود.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، که وعده داده است جنگ تا زمان پایان تهدید حماس علیه اسرائیلی‌ها ادامه خواهد داشت، گفت هیئت کشورش به مذاکرات اعزام خواهد شد.

یک مقام حماس به خبرگزاری رویترز گفت این گروه سرگرم بررسی پیشنهاد جدید برای مذاکرات است. او از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، ۱۲۰۰ شهروند عمدتا غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان به عنوان گروگان ربوده شدند.

اسرائیل، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، ژاپن و کانادا، حماس را یک گروه تروریستی می‌دانند.

XS
SM
MD
LG