شصت و هشتمین دوره جشنواره فیلم برلین با نمایش فیلم انیمیشن آمریکایی «جزیره سگها» به کارگردانی وس اندرسون، آغاز به کار کرد.
این، اولین فیلم انیمیشن است که جشنواره فیلم برلین را افتتاح می کند و چهارمین فیلم از «وس اندرسون» که در بخش رقابتی جشنواره شرکت می کند.
در مجموع ۲۴ فیلم در بخش اصلی جشنواره اکران میشوند که پنج تای آنها، خارج از رقابت نمایش داده می شوند.
ریاست هیئت داوران بخش رقابتی جشنواره برلین در سال ۲۰۱۸ را «تام تیکور»، کارگردان شناخته شده آلمانی برعهده دارد.
خرس افتخاری جشنواره امسال به «ویلم دفو»، بازیگر و صداپیشه پیشکسوت آمریکایی، تعلق خواهد گرفت.
برنده خرس طلایی برلیناله روز بیست و چهارم فوریه اعلام خواهد شد.
شصت و هشتمین جشنواره فیلم برلین زیر سایه اتهامات آزار جنسی
برلیناله ۲۰۱۸، نخستین رویداد بزرگ سینمایی اروپا پس از جنجال آزار جنسی هاروی واینستین، تهیه کننده بزرگ هالیوود است.
سینمای آلمان هم البته از این اتهامات پاک نیست. چندی پیش، کارگردان مطرح تلویزیون «دیتر ودل» پس از افشاگری چند زن که او را به آزار جنسی متهم کرده اند مجبور شد از ریاست جشنواره تئاتر استعفا دهد.
«مونیکا گروتز»، وزیر فرهنگ آلمان در حاشیه جشنواره فیلم برلین گفت وزارتخانه اش ۱۰۰ هزار یورو برای راه اندازی مرکز مشاوره برای قربانیان آزار و تبعیض اختصاص داده است. این مرکز در ماه مارس آغاز به کار خواهد کرد.
سازماندهندگان برلیناله می گویند در انتخاب فیلمها دقت کرده اند تا تنوع نژادی و برابری جنسیتی رعایت شود. چهار فیلم از نوزده فیلمی که در بخش رقابتی جشنواره هستند توسط زنان فیلمساز ساخته شده و تعدادی از سینماگرانی که به آزار جنسی متهم هستند از حضور در جشنواره محروم شده اند.
با این حال، بیش از صد گروه مدنی فعال در رابطه با مسائل کره جنوبی، از جشنواره برلین به خاطر دعوت از «کیم کیدوک»، کارگردان مشهور کره ای به شدت انتقاد کرده اند. این کارگردان ۵۷ ساله که جایزه شیر طلایی جشنواره فیلم ونیز را در کارنامه هنری اش دارد به آزار جنسی یک بازیگر و آسیب فیزیکی به او متهم شده است.
ردپای سینمای ایران در شصت و هشتمین جشنواره فیلم برلین
هر سال در جشنواره فیلم برلین،سینماگران ایرانی نیز حضور دارند.
فیلم "خوک" ساختهی مانی حقیقی، سینمای ایران را در بخش رقابتی نمایندگی میکند
در بخش «پانوراما»، فیلم «هجوم» از شهرام مکری قرار است نمایش داده شود؛ فیلمی که در پیچ و خمهای ارشاد گرفتار شد و سرانجام پروانه نمایشش را در گروه «هنر و تجربه» گرفت.
«هجوم» سومین فیلم بلند شهرام مکری است و مانند کارهای پیشین او، ساختاری تجربی دارد.
در بخش «پانوراما»، چهل و هفت فیلم از چهل کشور دنیا به نمایش در می آیند.
در بخش «نسل نو» که اشاره به مخاطب چهارده سال به بالا دارد، دو فیلم محصول ایران به نمایش در می آید. فیلم «درِساژ» از پویا بادکوبه، در خلال داستان دختر نوجوانی به نام «گلسا»، گوشه ای از آسیب پذیری های قشر متوسط جامعه ایران را تصویر می کند. این فیلم به جشنواره فجر راه پیدا نکرد.
در این بخش همچنین فیلم «هندی و هرمز» از عباس امینی ، محصول مشترک ایران و جمهوری چک نمایش داده خواهد شد.
بخش «نسل نو»، فیلمهایی را ارائه می دهد که زندگی روزمره جوانانی را که اغلب با مشکل و چالش روبرو هستند تصویر می کنند.
از دیگر سینماگران ایرانی حاضر در جشنواره فیلم برلین می توان به آرش نصیری اشاره کرد که با فیلم «شهر قصه ها» محصول کشور فرانسه در بخش فیلمهای کوتاه برلیناله حضور دارد. این فیلم، قصه ایرانیان ساکن لس آنجلس را روایت می کند.