هيئتی از سوی صندوق بين المللی پول به منظور بررسی راههای کمک مالی به جمهوری بلاروس، در مينسک، پايتخت اين کشور، به سر می برد.
جمهوری بلاروس اقدام در زمينه تأمين نيازهای مالی خود را با صندوق بين المللی پول آغاز کرده است.
از اين رو، صندوق بين المللی پول روز چهارشنبه هيئتی را برای مطالعه و ارزيابی اصلاحات اقتصادی و زيربنايی که پيش از اين بلاروس را ترغيب به انجام آن کرده بود، روز چهارشنبه به مينسک اعزام کرد.
بلاروس از جمهوريهای سابق اتحاد شوروی، در سال جاری با بحران شديد مالی، سقوط ارزش پول خود و افزايش سرسام آور بهای مواد غذايی روبروست.
اين کشور تا کنون موفق شده است با دريافت ۸۰۰ ميليون دلار اعتبار از صندوق مبارزه با بحران مالی که توسط روسيه هدايت می شود، برخی از شکافهای مربوط به تعديل بازپرداخت وامهای خود را پر کند.
از آنجا که بلاروس در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ بايد بخش زيادی از بدهيهای خارجی قديمی خود را پرداخت کند، در حال حاضر اميدوار است با دريافت ۷ ميليارد دلار اعتبار از صندوق بين المللی پول از عهده اين کار برآيد.
سرگئی روماس، معاون نخست وزير بلاروس، در زمينه کمک احتمالی صندوق بين المللی پول به خبرنگاران گفته است، ميزان اين اعتبار احتمالاً اکنون اعلام نخواهد شد. اما به آنها گفته شده بين سه تا هفت ميليارد دلار می توانند تقاضا کنند.
برخی از تحليلگران می گويند، مقامهای بلاروس اخيراً لحن خود را تغيير داده اند و به نظر می رسد اکنون حاضرند با هر پيشنهاد سخت صندوق بين المللی پول موافقت کنند.
سرگئی چالی، اقتصاددان روس، می گويد: پرواضح است که آنها اکنون به بلاروس به عنوان يک کتاب باز نگاه می کنند. کشوری که خيلی دير به سراغ اصلاحات رفت.
نتيجه نظرسنجيهای اخير در بلاروس نشان می دهد، بحران اقتصادی موجود تا حد زيادی از ميزان محبوبيت الکساندر لوکاشنکو، رييس جمهوری اين کشور، که از سال ۱۹۹۴ در قدرت بوده، کاسته است.
غرب به دليل کارنامه حقوق بشر لوکاشنکو تا کنون حاضر نشده در زمينه پرداخت اعتبار مالی به بلاروس کمک کند.