لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۴

طی مراسمی در لس آنجلس از بهروز وثوقی، بازیگر اسطوره ای سینمای ایران تجلیل می شود


طی مراسمی در لس آنجلس از بهروز وثوقی، بازیگر اسطوره ای سینمای ایران تجلیل می شود
طی مراسمی در لس آنجلس از بهروز وثوقی، بازیگر اسطوره ای سینمای ایران تجلیل می شود

دوستان و دوستداران بهروز وثوقی، بازیگرصاحب سبکی که پس از وقوع انقلاب، در اوج معروفیت و محبوبیت تصمیم به ترک ایران گرفت ، شبی را در آمفی تئاتر مجلل «گیبسون» Gibson Amphitheatre در شهر لس آنجلس به مراسم بزرگداشت این هنرمند اختصاص داده اند.

این برنامه با همکاری و شرکت داریوش اقبالی، اندی و گروه کثیری از دیگر هنرمندان نام آور ایرانی برگزار خواهد شد، در این شب هم چنین بسیاری از همکاران بهروز وثوقی در طول سال ها زندگی حرفه ای از سراسر جهان چه با حضور خود و چه با ارسال پیام های ویدیویی در این مراسم شرکت خواهند داشت.

مهدی ذکائی، سر دبیر هفته نامه بین المللی «جوانان» چاپ لس آنجلس و یکی از حامیان برگزاری مراسم ویژه بزرگداشت بهروز وثوقی، از نوجوانی با این هنرمند دوستی و آشنایی دارد. از روزهایی که در دبیرستان دارالفنون تهران درس می خواند و در ضمن یکی از جوان ترین خبرنگاران مجله جوانان آن دوران بود: «بهروز وثوقی خیلی سریع پرواز بلند خود را آغاز کرد و یکی از نادر بازیگران سینمای ایران است که سبک و شیوه خاصی در بازیگری داشت. به هیچکس شبیه نبود و مانند ابرستاره هایی چون مارلون براندو، آل پاچینو و رابرت دنیرو، سبک ویژه خودش را داشت.»

ذکایی به یاد می آورد که چگونه بهروز وثوقی تنها بازیگری بود که علاوه بر بازی در فیلم های ماجراجویانه و «اکشن» دار که به هر صورت پیامی نیز به همراه داشت، در فیلم های هنری و جشنواره ای هم بازی می کرد و تماشاگران برای دیدن فیلم هایش جلوی سینماها صف می کشیدند: «بهروز وثوقی شاید تنها بازیگر سینمای ایران بود که بلیت فیلم هایش در بازار سیاه تا دوبرابر قیمت به فروش می رفت. او تنها بازیگری بود که از هر طبقه ای از افراد، از روشنفکر گرفته تا دانشجو، بازاری مرفه و حتی جوان ترها از فیلم هایش استقبال می کردند. بعدها هم که توانست به چند جایزه سینمایی جهانی دست پیدا کند، نخستین بازیگر معروف ایرانی بود که با بازیگران برجسته آن دوران هالیوود از جمله آنتونی کوئین هم بازی شد.»

مهدی ذکائی درباره خصوصیات بهروز وثوقی که در ابرستاره شدن او در آن زمان نقش اساسی ایفا می کرد می گوید: «بهروزی که ما از زاویه شغل خبرنگاری خود می شناختیم به قولی سرکش، جسورو حق طلب بود. بازیگری بود که برای دستمزد کار نمی کرد و ما می دیدیم که صدها هزار و حتی نیم میلیون تومان که در آن زمان پول هنگفتی به شمار می رفت را به خاطر ناتوانی کارگردان و یا ضعف قصه رد می کرد. او در واقع سمبلی از سینمای روشنفکرانه و موج نوی ایران بود و همین خصوصیات و امتیازات بود که از او یک اسطوره ساخته است.»

بهروز وثوقی در اوج جوانی، محبوبیت و موفقیت درحالی که یکه تاز صحنه فیلمسازی ایران بود و در شرایطی که هنوز امکان ماندن و بازی در فیلم ها را داشت تصمیم به ترک کشور گرفت. در طول ٣٠ سال گذشته علیرغم دریافت پیشنهاد بازی در فیلم های مختلف و نیز یکی دو تجربه نه چندان جالب و دلخواه او را چنان سختگیر و وسواسی کرد که دستمزدهای کلان هم او را وسوسه نمی کرد و در این میان در یکی دو فیلم هنری خوب در اروپا ظاهر شد و این فیلم ها در چند جشنواره سینمایی نیز مورد توجه قرار گرفت. اما در نهایت بهروز وثوقی ترجیح داد تا در انزوای طلایی خود بماند اما وارد معرکه فیلم های نافرجام و «شرکت در یک فیلم به هر قیمت» نشود.

ذکائی می گوید: «بهروز وثوقی هنرمندی مسئول و متعهد است. بهروز هنرش را ارزان نمی فروشد و اهل تجارت هنر نیست. او چشم خود را بر روی بسیاری از وسوسه های مادی بسته است. او در سال های گذشته می توانست به راحتی به ایران بازگردد، در فیلم ها بازی کند و میلیاردر شود اما دیدیم که بسیاری از پیشنهادات را رد کرد وتنها به دو سه کارگردان صاحب نام که قرار بود در خارج از ایران فیلم بسازند جواب مثبت داد. کارهایی که اغلب آن ها هنوز به انجام نرسیده است.»

با این همه مهدی ذکایی بر این مسئله تاکید دارد که «بهروز اهل بزرگداشت گرفتن هم نبود. بارها در مراسم مختلفی که تا این تاریخ به عنوان گرامی داشت او برگزار شده دعوت شده است و بارها از همان دور به یک سپاس گویی ساده اکتفا کرده است. اما این بار دوستان خوبی چون داریوش اقبالی، بیژن مرتضوی، لیلا فروهر، شاهرخ و اندی پشت این پروژه بوده اند. بیژن پاکزاد طراح معروف هم از این حرکت استقبال کرد و حمایت خود را نشان داده است. همه این افراد احترام وعلاقه خاصی نسبت به بهروز وثوقی در خود احساس می کنند.»

بهروز وثوقی هم در رابطه با این شب بزرگداشت احساس خوبی دارد و می گوید: «چند تن از عزیزترین دوستانم آن شب به روی صحنه می آیند. چه بازیگران تئاتر و سینما و چه دست اندرکاران هنرهای دیگر. خاطرات سال ها زنده خواهد شد. می دانم همه ما پر انرژی خواهیم شد. خوشبختانه این یک گردهم آیی دوستانه است و هیچ سهم مادی برای کسی در بر ندارد. دوست عزیزم داریوش اقبالی که همیشه به من لطف داشته هم چنین لیلا فروهر و اندی که در هر شرایطی لطف و محبت خود را نسبت به من ثابت کرده اند و شاهرخ نازنین همه برای حضور در این مراسم قدم پیش گذاشته اند. من از این همه دوستی این عزیزان به خود می بالم. همین و بس.»

برنامه بزرگداشت بهروز وثوقی به عنوان یکی از رویدادهای بزرگ هنری در شهر لس آنجلس در روز ٣١ جولای برگزار خواهد شد.

XS
SM
MD
LG