کودکان خردسال علاقه زیادی به رنگ، نور، و صدای گوشیهای موبایل نشان می دهند. ولی به گفته پزشکان، سپری کردن مدت زمانی طولانی در برابر صفحههای نمایشگر دستگاههای الکترونیکی و ارتباطی، برای رشد و تکامل مغز کودکان خطرناک است.
به گزارش رادیوی عمومی ملی «انپیآر»، قرار گرفتن کودکان در مقابل گوشیهای موبایل در مدت زمان کوتاه، لزوماً خطرناک نیست. ولی گذراندن وقت زیاد در برابر این دستگاهها - خواه گوشی موبایل باشد و خواه تبلت یا تلویزیون - برای مغز در حال رشد کودکان مضر است.
دکتر مایکل مینتز، روانشناس در بیمارستان ملی کودکان، می گوید: «مغز جوان (در حال رشد) طوری طراحی شده است که با دنیای طبیعی اطرافش، یعنی دنیای سه بعدی، فعل و انفعال داشته باشد. وقتی کودک خردسال بیشتر به نگاه کردن به صفحه کامپیوتر علاقه نشان می دهد تا بازی کردن با اسباب بازیهایش، به اندازه کافی در مورد محیط اطراف یاد نمی گیرند، و با دنیای واقعی آن طور که باید ارتباط پیدا نمی کند.»
دکتر مینتز می افزاید بسیاری از والدینی که به بیمارستان می آیند، با افتخار از مهارت فرزندانشان در استفاده از دستگاههای دیجیتال می گویند. در حالی که این امر در یادگیری و رشد مغز تأثیر منفی می گذارد.
برخی از والدین حتی برای سرگرم کردن و آرام کردن بچه های خردسال از موبایل یا کامپیوتر استفاده می کنند. در حالیکه خیره شدن به نور کامپیوتر درست برعکس عمل می کند.
دکتر مینتز می گوید: «[تلفن های موبایل] در واقع مغز را بیش از اندازه تحریک می کند.»
به گفته کارشناسان، این باور که دنیای دیجیتال به یادگیری زبان و صحبت کردن به کودکان کمک می کند نیز، نادرست است.
علاوه بر آن نور صفحه کامپیوتر و موبایل در شب، موجب اختلال خواب کودکان می شود.
آکادمی پزشکی اطفال آمریکا، می گوید ویدیو چت کردن اشکالی ندارد، ولی هر نوع استفاده از صفحه کامپیوتر و موبایل برای کودکان زیر ۱۸ ماه، شدیداً منع شده است.