لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۶

بازداشت افراد به اتهام همکاری با بی بی سی فارسی


وبسایت باشگاه خبرنگاران، بنگاه های خبری وابسته به صدا و سیما و واحد مرکزی خبر اعلام کرد، شب گذشته تعدادی از همكاران بی بی سی در مكان های مختلف بازداشت و به دستگاه های مسئول تحویل شدند.

همین منبع دو روز پیش گفته بود، «شبکه گسترده ای» از افرادی که تامین کننده اطلاعات، فیلم، خبر، سوژه یابی و تهیه گزارش از محیط های مختلف ایران برای بی بی سی فارسی بوده اند شناسایی شدند و در بین این افراد «چند چهره مشهور هنری» نیز به چشم می خورد.

پرسش اینجاست که درصورت صحت همکاری افراد بازداشت شده با شبکه فارسی بی بی سی، آیا این اقدام طبق قوانین قضائی ایران جرم محسوب می شود؟ محمد مصطفایی، حقوق دادن در این باره به صدای آمریکا گفته است: «در هیچ کجای قوانین ایران، ارتباط و همکاری با رسانه های خارج از کشور جرم محسوب نمی شود.»

این بازداشتی ها بلافاصله پس از پخش مستندی درباره زندگی آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، از شبکه بی بی سی فارسی صورت گرفته است. هم زمان با پخش این مستند، انتشار امواج پارازیت به اوج خود رسید و شبکه بی بی سی فارسی در بسیاری از مناطق کشور، از دسترس خارج شد. حکومت ایران به چه چیز حساس است و چه عاملی آن را به واکنش وامیدارد ؟ مهدی آقا زمانی جامعه شناس و روزنانه نگار در این باره به صدای آمریکا گفت: «رسانه های خارج از کشور در فضای بسته کنونی ایران، اطلاعاتی را در اختیار مخاطبین قرار می دهند که حکومت ایران تمایلی به انتشار آن ندارد. این موضوع حساسیت آنها را نسبت به این رسانه بیش از پیش می کند.»

شبکه بی بی فارسی در واکنش به خبر این بازداشت ها، در وبسایت فارسی خود نوشته است: «با استناد به اساسنامه و خط مشی اعلام شده بی بی سی، این سازمان در بریتانیا یک موسسه خبررسانی مستقل از دولت، برای تهیه و انتشار بی طرفانه اخبار داخلی و بین المللی محسوب می شود، بی بی سی فارسی در ایران دفتری نداشته و کسی برای آن کار نمی کند.»

XS
SM
MD
LG