بنا بر گزارش سایتهای خبری وعکسها و فیلمهای منتشرشده در اینترنت، اعتصاب در بازار تهران که از پانزدهم تير ماه آغاز شده است ، همچنان ادامه دارد. گروه وسیعی از بازاریان تهران، در واکنش به رویکرد مالیاتی دولت، دست از کسب و کار خود کشیده اند، و حتی برخی از بازاریان تصمیم به قطع برق یکی از راسته های معروف بازار تهران گرفته ا ند تا اعتراض خود را نمایان تر کنند.
بر اساس اخبار انتشار یافته، با وجود پایان یافتن تعطیلات چهار روزه در ۱۹ استان کشور از جمله تهران، که دولت پیش از این به دلیل گرمای شديد هوا روزهای یکشنبه و دوشنبه را تعطيل اعلام کرده بود، بازار تهران همچنان در تعطیلی به سر می برد.
حد فاصل سبزه میدان تا خود بازار تهران تعطیل است، و فقط برخی از واحدهای صنفی حاشیه این مسیر مشغول به فعالیت هستند. این دسته از بازاریان نيز از خرید و فروش خودداری کرده و تنها برای رسیدگی به کارهای خود در مغازه هايشان حضور دارند.
این در حالی است که همزمان با تداوم اعتصاب در بازار بزرگ تهران، بازار سرپوشیده شهر تبریز -- بزرگترین بازار مسقف خاورمیانه -- دیروز و امروز نيز همچون هفته گذشته شاهد تعطيلات گسترده ای بود.
سایت جرس در گزارشی پيرامون اعتصاب بازار تبریز آورده است این اعتصابات که در روزهای نخست از بازارچه های فرش فروشان، کفاشان و زرگران بازار سرپوشیده تبریز آغاز شده بود، دیروز تمامی بازارچه های راسته بازار، امیر، بلورفروشان، چینی فروشان، پارچه فروشان و لوازم التحریر را نیز به تعطیلی کشاند.
این تعطیلی تنها بازار سرپوشیده را شامل نشد، و درعرض چند ساعت تمامی مغازه های خیابان جمهوری اسلامی، تربیت، فردوسی، و میدان نماز را نیز دربر گرفت. گزارشهای تأييد نشدهای هم از آغاز اعتصاب در بازار اصفهان خبر می دهند.
اعتصاب بازاریان تهران و دیگر شهرهای ایران از زمانی آغاز شد که مسولان امور مالیاتی وزارت بازرگانی ایران طرح افزايش ۷۰ درصدی ماليات های اصناف در سال ۱۳۸۸ را اعلام کردند. هر چند که پس از آن این میزان افزایش را پس گرفته و به افزايش ۱۵ درصدی ماليات رضايت دادند.
بازاريان معترض عقب نشينی دولت را ترفندی برای به تعويق انداختن افزايش ماليات اصناف می دانند و می گويند تا زمانی که دولت تضمينی برای محدود ماندن افزايش ماليات ارائه نکند، به اعتراض و اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
بازاريان در عین حال میزان خريد و فروش در سال ۸۸ را به مراتب پایین تر از سال پیش می دانند.
اعتصابات اخیر بازاریان ایران و تداوم آن جدا از مسایل اقتصادی با توجه به نقش تاریخی بازار در تحولات سیاسی ایران، توجه سیاستمداران ایرانی از جناحهای مختلف را نیز جلب کرده است.