لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۷

آمریکا تمرکز بر سوریه را شدت می بخشد


اوباما: فشار بر حکومت اسد را افزایش خواهیم داد.
اوباما: فشار بر حکومت اسد را افزایش خواهیم داد.
در پی شکست گفت و گوهایی که با سرپرستی سازمان ملل قرار بود به کشتار و خونریزی در سوریه پایان دهد، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا تمرکز سیاسیش بر این قضیه را شدت خواهد بخشید.

"راهبندان" های دیپلماتیک در این قضیه ایالات متحده را ناگزیر از ارزیابی مجدد پرونده سوریه ساخته است. باراک اوباما از نکات مهم همین ارزیابی مجدد یاد کرده است:

"برای یاری دادن به اوضاع انسانی در آن جا [سوریه]، گام های فوری چندی هست که باید برداریم. گام های فوری چندی هست که بر خواهیم داشت تا رژیم [بشار] اسد را در فشار بیشتری بگذاریم، و در تلاش برای پیشروی به سوی راه حلی دیپلماتیک، این قضیه را همراه همه طرف های درگیر آن بازبینی خواهیم کرد."

رئیس جمهوری آمریکا این گفته ها را هنگامی در میان گذاشت که اخضر ابراهیمی، نماینده سازمان ملل در امور سوریه، اعلام کرد که گفت و گوهای حکومت سوریه با مخالفانش بر سر حکومت دوران گذار ِ پس از برکناری بشار اسد، به بن بست رسیده است:

"بگمان من دو طرف [رژیم سوریه و مخالفانش] بهتر است بازگردند، تامل کنند، و مسوولیت بپذیرند. [و از خود بپرسند که] آیا خواهان وقوع این روند [صلح] هستند یا نه؟"

حکومت سوریه و مخالفانش یک دیگر را متهم به ایجاد بن بست در این مذاکرات کرده اند. همزمان، خونریزی در سوریه با شدتی بیشتر ادامه دارد.

نمایندگان کنگره آمریکا به این کشتار و خونریزی ها بی توجه نمانده اند، از جمله سناتور جمهوریخواه و با نفوذ ایالت آریزونا، «جان مک کین» خواهان واکنش شدیدتر ایالات متحده به رویدادهای سوریه شده است:

"کجاست پرزیدنت اوبامایی که گفته است از پذیرش خودکامگانی سر باز خواهد زد که بتوانند، بی واهمه از قانون و مجازات، مردمشان را سلاخی کنند، در حالی که قدرتمندترین کشور تاریخ جهان دست روی دست گذاشته و به تماشا ایستاده است؟ خشم ما چه شد؟ شرم ما کجاست؟"

این سناتور سالمند و رقیب نخست انتخاباتی باراک اوباما از دیرباز خواهان ایجاد منطقه «پرواز ممنوع» و تسلیح گروه هایی در سوریه بوده است که با القاعده ارتباطی ندارند. آقای مک کین می گوید:

"حقیقت دارد که گزینه های ما برای پایان دادن به جنگ و درگیری در سوریه هرگز مطلوب نبوده و شمار آن ها، هم اکنون، بدتر و کمتر هم شده است. اما هیچکس نباید فکر کند که حتی در حال حاضر هم بی گزینه مانده ایم."

«جی کارنی» سخنگوی کاخ سفید در گفت و گویی با «صدای آمریکا» به همین گفته های سناتور مک کین واکنش نشان داد:

"مطمئن نیستم که او [سناتور مک کین] مدافع چیست، اگر مدافع لشکر کشی به سوریه است؟ خبر ندارم. آیا مدافع برنامه یی برای بمباران [سوریه] است؟"

دولت آمریکا کاربرد و استقرار نیروهایش در خاک سوریه را صریحاً منتفی دانسته است.

سخنگوی کاخ سفید همچنین با تاکید بر این که دولت باراک اوباما حکومت بشار اسد را مسوول بگفته او "سبعیتی که با مردم سوریه در پیش گرفته"، می داند، گفت: "دیپلماسی بهترین راه امیدبخش برای رفع بحران سوریه و برقراری صلح در آن کشور است."
XS
SM
MD
LG