لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۱۴

پیام بان کی مون به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان و دختران


پیام بان کی مون به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان و دختران
پیام بان کی مون به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان و دختران

سازمان ملل متحد روز بیست و پنجم نوامبر ( پنجم آذرماه) هرسال را روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان اعلام کرده است.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی که به همین مناسبت منتشر کرده است ضمن تقدیر از تلاش های گسترده ای که برای رفع این مشکل انجام می شود، افزوده است: «دیگر سازمان های زنان تنها نیستند. در همه جای جهان، از آمریکای لاتین تا ایالات متحده آمریکا، از آسیا تا آفریقا، مردان و پسران، پیر و جوان، موسیقی دانان، شخصیت های مشهور و چهره های ورزشی، رسانه ها، سازمان های دولتی و خصوصی و شهروندان عادی بیش از پیش، در حمایت از زنان و دختران و افزایش توانمندی ها و رعایت حقوق آنان می کوشند».

دبیرکل سازمان ملل متحد می افزاید، بسیج اجتماعی شعار «با نه گفتن متحد شویم» حدود یک میلیون مورد فعالیت های افراد و جامعه مدنی را در این راه ثبت کرده است. به نوشته او، در پنجمین کنفرانس جهانی جوانان که در اوت امسال در مکزیکو برگزار شد، فعالان جوان سراسر جهان این پیام صریح خود را به همه جهان ابلاغ کردند: «وقت آن است که به خشونت علیه زنان و دختران پایان داده شود. دولت ها نیز در این جریان درگیر شدند. از نوامبر ۲۰۱۰ تاکنون در مخزن اطلاعاتی من که علاوه برماهیت، میزان، و عواقب خشونت علیه زنان سیاست ها و برنامه های مبارزه با این بلای جهانگیر را نیز گرد می آورد، بیش از یکصد گزارش درباره اقدام های دولت ها ثبت و ضبط شده است».

در پیام دبیر کل سازمان ملل آمده است: «ناظران، امسال، بویژه بر نقشی که جامعه بازرگانی می تواند در این زمینه داشته باشد، تاکید کرده اند. که این، از برنامه های مربوط به توسعه تا حمایت مالی مستقیم از سازمانهایی راکه در مبارزه با خشونت علیه زنان کار می کنند، دربر می گیرد».

«اصول توانمند سازی زنان» که به ابتکار و توسط مجتمع جهانی سازمان ملل و یونی فم (صندوق توسعه سازمان ملل برای زنان) تهیه شد، با افشای زیان های خشونت علیه زنان برای بازرگانی، توانسته است حمایت بیش از ۱۲۰ شرکت پیشرو را به دست آورد. اکنون رسانه ها بیش از پیش بر وقایعی چون «قتل های به اصطلاح ناموسی»، قاچاق دختران و خشونت های جنسی در جنگ ها پرتو می افکنند و آگاهی مردم را از فایده هایی که توانمند شدن زنان برای جامعه به بار می آورد، افزایش می دهند. اما هنوز کارهای زیادی باید انجام شود. در خانه، مدرسه، محل کار، در اردوگاه های پناهندگی، و در معرکه های جنگی، بخش تولید و تجارت می تواند از بسیاری از شکل های خشونت بر زنان جلوگیری کند.

بان کی مون در پیام خود می گوید : «کمپین اتحاد برای پایان دادن به خشونت بر زنان» که امسال آن را به راه انداخته ام، همراه با «شبکه رهبران مرد» که سال گذشته برپا کردم، شتاب بیشتری به این تعهدات داده است. اکنون این حرف همه جا پیچیده است که خشونت بر زنان و دختران دیگر جایی در هیچ جامعه ای ندارد و مصونیت عاملان آن تحمل پذیر نیست.

آقای بان در روز جهانی «ازبین بردن خشونت بر زنان»، از همه – دولت ها، جامعه مدنی، بخش تولید و بازرگانی، و فرد فرد مردم – خواسته است برای ازبین بردن خشونت بر زنان و دختران در جهان مسئولانه اقدام کنند.

XS
SM
MD
LG