لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۵

شورای همکاری خليج فارس در مورد بحران بحرين چه کار خواهد کرد؟


شورای همکاری خليج فارس در مورد بحران بحرين چه کار خواهد کرد؟
شورای همکاری خليج فارس در مورد بحران بحرين چه کار خواهد کرد؟

در گرماگرم درگيری ارتش و پليس بحرين با تظاهرکنندگان، اعزام دوهزار نيرو از سوی عربستان برای کمک به دولت بحرين، واکنش هايی را در منطقه و غرب در پی داشت.

به نوشته نيويورک تايمز، جمهوری اسلامی حضور نيروهای عربستان سعودی در بحرين را اقدامی «غيرقابل پذيرش» خوانده است، که مسأله را پيچيده تر می کند؛ و می تواند مناقشه سياسی داخلی بحرين را به درگيری منطقه ای با ايران تبديل کند. اين روزنامه می نويسد رسانه های دولتی ايران روز دوشنبه اعزام نيروهای سعودی به بحرين را حمله به خاک آن کشور قلمداد کردند. در مقاله آمده است که هرچند ارتش عربستان سعودی به دعوت دولت بحرين وارد آن کشور شده است، حضور نظامی سعودی بيانگر ميزان نگرانی پادشاه بحرين و پادشاه عربستان از نفوذ و مداخله فزايندهء دولت تهران در منطقه است.

نشريه فرانسوی نوول اوبسرواتور می نويسد همزمان با اعلام خبر استقرار نيروهای عربستان سعودی و امارات متحده عربی در بحرين، ايالات متحده، اعضای شورای همکاری خليج فارس را به «احترام به حقوق شهروندان بحرين، و حمايت از گفتگو به جای ويرانگری» فراخوانده است.

در همين حال، روزنامه ونکوور سان خبر می دهد که دولت اتاوا با اشاره به «وضعيت امنيتی غيرقابل پيش بينی» در بحرين، به شهروندان کانادا هشدار داده است از سفر به آن جزيره خودداری کنند.

فايننشال تايمز می نويسد در حالی که شعله جنبش های مردمی در خاورميانه دامان برخی از کشورهای عضو شورای همکاری خليج فارس را نيز گرفته است، بعضی از اقدامات اعضای شورا در رويارويی با تحولات منطقه تحسين برانگيز، و برخی ديگر پرسش برانگيز است. به نوشته اين روزنامه شورا در اقدامی تحسين برانگيز، رژيم معمر قذافی را نامشروع خواند؛ و از اعضای اتحاديه عرب خواست تا به مسئوليت خود برای جلوگيری از خونريزی در ليبی، عمل کنند. اما هنگامی که پای يک عضو شورای همکاری خليج فارس، يعنی بحرين به ميان آمد، به جای کمک به مردم آزاديخواه، نيروهايش را برای کمک به دولت سرکوبگر آن کشور اعزام کرد.

XS
SM
MD
LG