وزیر امور خارجه بحرین از سرکوب تظاهر کنندگان ضد دولت در یک میدان اصلی در منامه پایتخت بحرین دفاع کرد.
شیخ خالد بن احمد خلیفه روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت اعتراضات در میدان ُلوُِلو، عصیان علیه دولت و ملت بود. وی افزود نیروهای امنیتی پیش از آن که در حمله سحرگاهی وارد میدان شوند، از معترضین درخواست کردند آنجا را ترک کنند.
معترضینی که خواهان دگرگونی سیاسی فراگیرهستند، در میدان اردو زده بودند. نیروهای امنیتی که گاز اشک آور، نارنجک های ارتعاشی و گلوله های لاستیکی شلیک می کردند، پیش از سحرگاه پنجشنبه وارد میدان شدند و به تظاهر کنندگان که بیشتر آنان شیعه بودند، از جمله زنان و کودکان، حمله کردند.
منابع خبری به نقل از وزیر بهداری بحرین می گویند درعملیات پلیس برای پراکنده ساختن معترضین میدان ُلوُلو، سه تن کشته و ۲۳۱ نفر مجروح شدند. گزارش ها حاکی است بسیاری مفقود هستند.
بان کی – مون دبیر کل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری، گزارش هایی را که از بحرین می رسد «بسیار ناراحت کننده» خواند و گفت خشونت نیاید علیه تظاهرکنندگان صلحجو بکار رود.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در تماسی با همتای بحرینی خود نسبت به سرکوب تظاهرات ابراز نگرانی کرد. همچنین پنتاگون می گوید رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه تلفنی با شیخ سلمان آل خلیفه ولیعهد بحرین تماس گرفت و درباره وضعیت امنیتی با او گفت و گو کرد.
دراین میان، در گزارش های خبری به نقل از یک رهبر الوفاق، گروه اصلی مخالفان شیعه، می گوید گروه های مخالف می خواهند دولت استعفا دهد.
پیشتر، قانون گذاران الوفاق گفتند آنان قصد دارند پارلمان را در اعتراض به اقدام پلیس ترک کنند.
همچنین، رهبران حزب گفتند ۱۸ نماینده گروه به پارلمان که ۴۰ عضو دارد بازنخواهند گشت تا هنگامی که حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین با انتقال کشور به یک دموکراسی مشروط با یک دولت انتخابی موافقت کند.
وال استریت جورنال گزارش داد هفت گروه اپوزیسیون، شامل الوفاق، اعلام کرده اند برای کمک به هماهنگ ساختن فعالیت های اعتراضی و یکپارچه ساختن درخواست های معترضین کمیته ای تشکیل داده اند. گزارش حاکی است که کمیته تظاهرات بزرگی را برای روز شنبه تدارک می بیند.
روز چهارشنبه، نیروهای امنیتی در حالی که ده ها هزار بحرینی جمع شده بودند و اعتراضات طرفداران دمکراسی گسترش یافت، کنار ایستادند. تا رسیدن شب، جمعیتی انبوه میدان را در پی یک روز اعتراضات مسالمت آمیز پر کرده بودند. پیشتر، صدها نفر در مراسم ترحیم یکی از دو تظاهر کننده ای که روز دوشنبه کشته شده اند شرکت کردند.
خانواده خلیفه، که از قرن ۱۸ بر بحرین حکومت کرده اند، سنی بوده و از دیرباز مناسبات تنش آلودی با اکثریت شیعه کشور، که حدود ۷۰ درصد جمعیت را تشکیل می دهند، داشته است.
در سال ۲۰۰۱، رای دهندگان با اکثریت آرا یک منشور ملی را برای هدایت کشور به سوی تغییرات دموکراتیک تصویب کردند. اما یک سال بعد، پادشاه با صدور فرمانی، یک قانون اساسی را به اجرا گذاشت که به گفته رهبران شیعه حقوق مندرج در منشور را کاهش داده و راه آنان را برای کسب اکثریت در پارلمان بسته است.