لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۰

يازده تن از بهاييان زندانی در ايران پس از دوماه بازداشت هنوز به وکيل مدافع دسترسی ندارند


يازده تن از بهاييان زندانی در ايران پس از دوماه بازداشت هنوز به وکيل مدافع دسترسی ندارند
يازده تن از بهاييان زندانی در ايران پس از دوماه بازداشت هنوز به وکيل مدافع دسترسی ندارند

پس از گذشتن بيش از دوماه از بازداشت و زندانی کردن ۱۱ نفر از بهاييان ايرانی به دليل تاسيس موسسه آموزش عالی بهايی، به خانواده های آنها گفته شده است که اين افراد به «توطئه عليه امنيت ملی» و «توطئه عليه نظام اسلامی» متهم شده اند.

جامعه جهانی بهايی اعلام کرد: «در ماه مه ماموران امنيتی به خانه ۳۹ تن از بهاييان در شهرهای مختلف تهران، کرج و شيراز يورش کرده و همزمان ۱۹ نفر از اعضای هئيت علمی يا کارکنان موسسه آموزش عالی بهايی را بازداشت کرده اند.» ۶ تن از اين افراد تا کنون آزاد شده اند.

به گفته مقامات اين سازمان اين افراد در ارتباط با اقدام برای آموزش در سطوح دانشگاهی به جوانان بهايی در ايران که بدليل بهايی بودن از تحصيل در دانشگاههای کشور محروم شده، بازداشت و زندانی شده اند.

حکومت جمهوری اسلامی بهاييان ايران را صرفا به دليل بهايی بودن از ادامه تحصيل در دانشگاهها کشور بطور رسمی ممنوع کرده است.

خانم مهناز پراکند وکيل دادگستری و از اعضای کانون مدافعان حقوق بشر در ايران درباره اتهامات جديد به اين افراد می گويد: «جرم اقدامعليه امنيت کشور از ماده ۴۹۸ يعنی از تشکيل يک گروه برای اقدام عليه امنيت کشور شروع ميشود تا ماده ۵۱۲ قانون مجازات اسلامی که شامل جاسوسی و محاربه با خداوند است.» به گفته خانم پراکند اين امر دست مسؤلان قضايی را باز ميگذارد تا تفسير گوناگونی از مفاد قانون داشته باشند.

خانم پراکند می افزايد سبک ترين جرم فعاليت تبليغی عليه نظام است که مجازات آن طبق ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی از سه ماه تا يکسال زندان است. به همين دليل اعلام جرم سنگين اتهام عليه امنيت کشور بدون ارائه اسناد و مدارک و بازجويی بدون حضور وکلای مدافع بالقوه می تواند برای افراد بازداشت شده خطرناک باشد.

پديده ثابتی، سخنگوی جامعه جهانی بهايی، می گويد: «مقامات قضايی جمهوری اسلامی هنوز اسامی اين ۱۱ نفر را منتشر نکرده اند.» از همه مهمتر به اين افراد تاکنون نيز اجازه دسترسی به وکيل مدافع داده نشده و تا چند روز پيش خانوداه هايشان نيز از وضعيت آنها کامل بی خبر بوده اند.

خانم ثابتی می افزايد به دليل کارنامه منفی رفتار مقامات قضايی و مسؤلان زندان در جمهوری اسلامی با زندانيان و بويژه زندانيان عقيدتی و همچنين وضعيت اسفبار زندان ها در ايران، خانواده اين بازداشت شدگان در طول اين ۹ هفته عميقاً در نگرانی بسر می برند.

دانشگاه غيرحضوری و يا آنلاين موسوم به «موسسه آموزش عالی» در سال ۱۹۸۷، بدليل ايجاد تسهيلات برای آموزش جوانان بهايی که بدليل بهايی بودن از ورود به دانشگاه منع شده اند در ايران تاسيس شد. اين موسسه در سالهای گذشته نيز سه بار مورد حمله مقامات امنيتی و انتظامی دولت جمهوری اسلامی قرارگرفته است.

XS
SM
MD
LG