صدها مسيحی و عراقی های ديگر در آيين تدفين و ترحيم دو کشيش و دها نفر ديگر که در حمله ای به کليسای بغداد در ۹ آبان کشته شدند، حضور يافتند.
يک گروه وابسته به القاعده، که خود را حکومت اسلامی عراق می نامد، مسئوليت حمله را بر عهده گرفت. سيتزه گران به يک کليسای کاتوليک هجوم بردند، برخی از کسانی را که در مراسم دعا و نيايش شرکت کرده بودند کشتند و ديگران را به گروگان گرفتند. در معرکه خشونت دست کم ۳۹ نفر از اهالی محل همراه با تعدادی از افسران پليس که از کليسا محافظت می کردند کشته شدند؛ بسياری ديگر، مجروح شدند.
نيروهای امنيتی عراق قادر شدند در عمليات نجات که به خشونت پايان داد، جان بيش از نيمی از حاضران را حفظ کنند. نوری المالکی، نخست وزير، و ديگر اعضای رهبری سياسی و مذهی عراق حمله را محکوم کرده اند.
حمله به کليسا يکی از مرگبارترين هجوم ها عليه مسيحيان عراقی از سال ۲۰۰۳ بود، در آن زمان تندروهای اسلامی در يک سلسله بمب گذاری و ترور، هدف گيری جامعه مسيحی را آغاز کردند. از آن هنگام، هزاران مسيحی از کشوری که مسيحيان از قرن اول در آن زندگی می کردند، گريخته اند. القاعده در عراق اخيرا در يک بيانيه اينترنتی اعلام کرد حملات به مسيحيان ادامه خواهد يافت.
فيليپ کروالی، سخنگوی وزارت امور خارجه امريکا، حمله خشونت بار تروريست ها به کليسا را محکوم کرد:
*** ما از کشته شدن مردم در کليسای بغداد متاسف و اندوهگين هستيم، و به خانواده ها، دوستان و جوامع قربانيان تسليت می گوييم. حوادث روز يکشنبه، بدليل محلی که در آن روی داد، بويژه نکوهيده است.
اما مسيحيان تنها هدف های خشونت های دهشتناک اخير در عراق نبوده اند. در همان روزی که مراسم تدفين و ترحيم مسيحيان مقتول برگزار می شد، ده ها نفر در سلسله حملات و انفجارهای ظاهراً هماهنگ در محله های شيعه نشين بغداد، کشته و صدها نفر، مجروح شدند.
رابرت گيبس، سخنگوی کاخ سفيد، در بيانيه ای يادآور شد ايالات متحده کاملا آگاه است که اکثريت عظيم عراقی ها، از تمام جوامع عراق، خشونت را رد می کنند. بيانيه می گويد «ما در حالی که برای نبرد با تروريسم و حفاظت از مردم دو کشور با يکديگر همکاری می کنيم، در کنار آنها ايستاده ايم.»