درمراسمی که به مناسبت هشتادمین سالروز زندگی رضا بدیعی وjتجلیل از بیش از ٦٠ سال فعالیت های هنری این کارگردان ایرانی هالیوود در تالار«رویس هال» دانشگاه لس آنجلس برگزار شد، گروه کثیری از برجسته ترین چهره های سینما، تئاتر، مطبوعات، رادیو و تلویزیون ایران و آمریکا گردهم آمدند تا از این هنرمند که از سال ١٩٥٥ وارد حرفه کارگردانی سینما در آمریکا شده است قدردانی کنند.
رضا بدیعی که فارغ التحصیل دانشکده هنرهای دراماتیک تهران است در ١٧ آوریل ١٩٣٠ در تهران متولد شده است. او کار خود را به عنوان فیلمبردار آغاز کرد و در مدت کوتاهی توانست به دریافت مدال طلائی هنراز دست محمدرضاشاه پهلوی نائل شود. او به مدت سه سال به عنوان فیلمبردار با اداره فرهنگ و هنر وقت و سپس با استودیوی فیلمسازی «ایران نو» با جمشید شیبانی همکاری داشت و این دو دراغلب سفرهای رسمی شاه ایران با او همراه بودند و از وقایع این سفرها فیلم برداری کرده اند.
درهمین دوران بود که ساختن فیلمی درباره سیلاب فاجعه آمیزی در جنوب ایران به نام «سیل در خوزستان» برای رضا بدیعی جوایز بین المللی به همراه آورد و نهایتا در سال ١٩٥٥ این کارگردان جوان از سوی دانشگاه «سیراکیوس» در ایالات متحده آمریکا دعوت شد تا تحصیلات عالیه خود را در مدرسه سینمایی این دانشگاه ادامه دهد.
رضا بدیعی پس ازاتمام فیلم تز پایان تحصیلی خود در دانشگاه سیراکیوس، از سوی شرکت «کالوین» درشهر کانزاس در ایالت «میسوری» دعوت به همکاری شد. در آنجا بود که بدیعی با کارگردان جوان دیگری به نام «رابرت آلتمن» آشنا شد. کارگردانی که بعدها تبدیل به یکی از شاخص ترین چهره های سینمای معاصر آمریکا شد.
پس از آن که آلتمن راهی «هالیوود» شد، رضا بدیعی برای شرکت «هورایزن فیلم» مشغول به کار شد و سپس به کار با شبکه تلویزیونی «ان بی سی» پرداخت.
درسال ١٩٦٣، رضا بدیعی به دعوت «رابرت آلتمن» به هالیوود آمد تا درساختن فیلمی به نام «یک شب وحشی در شیکاگو» با این کارگردان برجسته همکاری کند. این فیلم آغازگریک دوره همکاری یازده ساله بین آلتمن و بدیعی بود.
رابرت آلتمن یکی از تجربه گراترین کارگردانان هالیوود به شمار می رود که فیلم های کم نظیری چون «مش»، «نشویل»، «بازیگر» و «گاسفوردپارک» تنها برخی از آثار مهم و اثرگذار او به شمار می روند.
رضا بدیعی با ساختن تیتراژ(بخش آغازفیلم) سریال های تلویزیونی چون«هاوایی فایو او»،«بارتا»، «مری تیلور مور» و بسیاری دیگر به معروفیت چشمگیری در هالیوود دست یافت. او نهایتا به کار کارگردانی روی آورد و در طول ٦٠ سال فعالیت هنری توانست بیش از ٤٠٠ فیلم تلویزیونی از جمله سریال معروف «بالاتراز خطر»، «مرد شش میلیون دلاری»، «پیشتازان فضا» و «هاک باورنکردنی» The Incredible Haulkو بعدها«بی واچ» Baywatch را به طور مداوم کارگردانی کند. او در طول سال ها توانسته است جوایزمتعدد سینمایی از جمله «جایزه کارگردانان آمریکا» را از آن خود سازد.
بدیعی هم چنین فیلمی را از روی کتاب معروف «موش ها و آدم ها» ی جان استاین بک برای تلویزیون ساخته است که مورد توجه منتقدین قرار گرفت. بدیعی با همسر آمریکایی خود در لس آنجلس زندگی می کند و این دو صاحب هفت فرزند هستند.
دربرنامه بزرگداشت و جشن تولد هشتادسالگی رضا بدیعی که به همت دوستان و دوستداران این کارگردان ایرانی از جمله پرویز قریب افشار، برنامه ساز تلویزیونی برگزار شد، ابتدا ارکستر نوازندگان و گروه کر به رهبری آهنگساز جوان ایرانی «فرزین فرهادی» قطعاتی از تم های موسیقی فیلم های معروفی که رضا بدیعی برای تلویزیون کارگردانی کرده است از جمله «بالاتر از خطر» و «هاوایی فایو او» را نواختند. این برنامه با خوش آمد گویی «جیمی دلشاد» شهردار شهر بورلی هیلز گشوده شد که با اهدای لوحه سپاسی به رضا بدیعی از طرف شهر بورلی هیلز روز ٢٥ آوریل را رسما روز «رضا بدیعی» نامگذاری کرد.
بخشی از کتاب خاطرات «رابرت آلتمن» درباره رضا بدیعی توسط کمدین ایرانی «پیتر پرشن» برای حاضران خوانده شد و سپس ترانه ای به نام «شب های رنگین» توسط «زویا ثابت» خواننده ساکن لس آنجلس به همراه ارکستر فرزین فرهادی اجراشد.
ایرج گرگین چهره سرشناس مطبوعات، رادیو و تلویزیون و یکی از قدیمی ترین دوستان رضا بدیعی فیلم «موش ها و آدم ها»ی این کارگردان را به حاضران معرفی کرد و بخش هایی از این فیلم برروی پرده برای حاضران به نمایش درآمد.
لو فریگنو، بازیگر و قهرمان زیبایی اندامی که در نقش «هاک باورنکردنی» در فیلم های تلویزیونی به همین نام ایفای نقش می کرد، خاطرات خود را از بیش از ٣٠ سال پیش و دوران همکاری با رضا بدیعی بازگو کرد و دربخش دیگری از برنامه، تهیه کننده و بازیگران سریال تلویزیونی قدیمی «فالکون کرست» Falcon Crest برروی صحنه آمدند تا پیام های شادباش خود را به رضا بدیعی کارگردان ایرانی این سریال موفق قدیمی ابرازکنند.
شیلا وثوق، بازیگر ایرانی ساکن لس آنجلس، حبیب زرگرپو و کامی اسگر دو تن از دست اندرکاران موفق بخش تکنیکی و مونتاژ هالیوود لوحه سپاسی را از سوی آکادمی جوایزسینمایی اسکار به آقای رضا بدیعی اهدا کردند.
اشعاری از شهریار، احمد شاملو و سهراب سپهری – شاعران مورد علاقه رضا بدیعی به دو زبان فارسی و انگلیسی توسط «نیلوفر طالبی» مترجم ساکن شمال کالیفرنیا برای حاضران دکلمه شد و بهروز وثوقی، بازیگر محبوب و قدیمی سینمای ایران که برای شرکت در این مراسم از ترکیه به لس آنجلس پرواز کرده بود نطق کوتاهی درباره رضا بدیعی و تاثیراتی که او برزندگی هنرمندان ایرانی داشته است ایراد کرد.
درپایان این برنامه سه ساعته ، دکترصدرالدین الهی، طنزنویس و روزنامه نگار ساکن کالیفرنیای شمالی قطعه طنزی را درباره روزهای نخست آشنایی با رضا بدیعی در مدرسه هنرپیشگی قرائت کرد. سپس با حضور رضا بدیعی، مهندس هوشنگ سیحون، طراح و آرشیتکت برجسته ایرانی، جمعی از هنرمندان تئاتر ایران از جمله عباس جوانمرد، جعفر والی و برنامه ساز و مدیردوبلاژقدیمی، هوشنگ لطیف پور، بازیگران جوان سینمای هالیوود و مجریان برنامه ، «شیوا رز» و «نوید نگهبان» کیک تولد بزرگی به روی صحنه آورده شد و در میان ابراز احساسات صدها تن از تماشاگران حاضر در این جلسه و اجرای موسیقی «تولدت مبارک» رضا بدیعی شمع روی کیک تولد هشتاد و یکمین سالگرد زندگی خود را خاموش کرد و به حاضران گفت:«معمولا این نوع برنامه ها برای کسانی است که دیگر کارشان تمام است و باید وارد دوران بازنشستگی بشوند. اما من به شما می گویم که من به این آسانی ها دست بردار نیستم وهم چنان به فعالیت های هنری ام در هالیوود ادامه خواهم داد.»