تونی ابوت رهبر حزب محافظه کار را حتی هم حزبی های وی هم چندان جد ی نمی گرفتند و او را يک بازنده تلقی می کردند اما اکنون نظرسنجی ها نشان می دهد که اين حزب پا به پای حزب رقيب کارگر، پيش می رود.
تونی ابوت با آنکه ۳۶ ساعت گذشته را بی وقفه در مبارزه انتخاباتی بوده است می گويد «وضعيت من نوميدکننده است. مردم به اعتقاد من از دولت سرخورده شده اند. مردم بسيار نگران روند دموکراسی در اين کشورند. و البته افراد بی چهره گروههای حزب کارگر موجب چنان نگرانی اند.»
جوليا گيلارد گفته بود که «استراليا فردا يکی از دوراه را برمی گزيند. مردم ممکن است با تأييد سياست مثبت من به آينده، به سرمايه گذاری در بهداشت وآموزش و پرورش و ايجاد شبکه اينترنتی باند پهن ملی رأی بدهند يا آقای ابوت را با همه مخاطره هايی که دارد برگزينند. به افزايش قيمت مواد غذايی، افزايش ماليات شرکتها و کاهش بودجه بهداشت و آموزش و پرورش رأی بدهند. يک دوراهی انتخاب درپيش داريم.»
در عين حال کسانی هم هستند که با استناد به برخی نظرخواهی ها می گويند حزب کارگر با يک اکثريت اندک برای سومين بارپياپی درقدرت باقی خواهد ماند. انتونی گرين تحليلگر استراليايی می گويد «همه نظر سنجی ها نشان می دهد حزب کارگر با اکثريت ۵۱ يا ۵۲ در صد برنده می شود.اما فاصله دو حزب بسيار اندک است. بسياری از کرسی هايی که رقابت برسر آنها تنگاتنگ است در ايالتهای کوئينزلند و نيوساوث ولز قرار گرفته اند. حالا اگر دراين دوايالت استقبال مردم و هجوم آنها به حوزه های رای گيری زياد باشد حزب کارگر رقابت را می بازد هرچند حزب در اين دوايالت هم آنقدر کار کرده است که مثل ساير نقاط استراليا ۵۰ درصد رای مردم را داشته باشد.»
تونی ابوت ۵۲ سال دارد و زمانی می خواست کشيش کاتوليک بشود اما ازدواج کرده و دارای ۳ دختر است.
انتخابات استراليا در ساعت ۶ بعداز ظهر به وقت محلی پايان مييابد. تعداد واجدين شرايط رأی دادن در اين انتخابات ۱۴ ميليون نفر است.