لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۶

دولت استرالیا با تروریست های خانگی مقابله می کند


جورج برندیس، دادستان کل استرالیا (راست) در کنار همتای بریتانیایی اش - عکس از آرشیو
جورج برندیس، دادستان کل استرالیا (راست) در کنار همتای بریتانیایی اش - عکس از آرشیو

دادستان کل استرالیا می گوید نباید فکر کنیم تروریسم، مسأله کشورهای آن سر دنیاست؛ تروریسم در کوچه و پس کوچه های شهرهای سیدنی، ملبورن و بریزبین هم جوانه زده و دارد ریشه می دواند.

پلیس استرالیا حکم بازداشت دو تبعه آن کشور را به ظن همراهی با شورشیان «دولت اسلامی» در جنگ سوریه صادر کرد. تصویری از یکی از این دو نفر در حالی که تفنگش را در مقابل سربازان سربریده سوری تکان می دهد روی اینترنت منتشر شده است.

پلیس استرالیا دو فرد مظنون را خالد شروف و محمد العمر معرفی کرده است.

تصاویر اینترنتی العمر را در حالی نشان می دهد که سرهای بریده را در دست گرفته و می گوید سر کافران را از تن جدا می کند.

خالد شروف و محمد العمر ساکن سیدنی هستند و شناخته شده ترین اتباع استرالیایی هستند که همراه با گروه «دولت اسلامی» در سوریه و عراق در حال نبرد هستند.

نیل گوگن، معاون پلیس فدرال استرالیا می گوید این دو نفر در رابطه با اتهامات تروریستی تحت تعقیب قرار دارند:

«کلام از بیان این که تصاویر اینترنتی تا چه حد شنیع بودند قاصر است. در طول سی سالی که در خدمت پلیس بوده ام، این تصاویر اگر نه بدترین، که یکی از بدترین چیزهایی است که دیده ام. دولت استرالیا – کاملاً به حق – روز جمعه عملکرد منتسب به دو فرد مظنون را به شدیدترین لحنی محکوم کرد.»

آقای گوگن همچنین گفت: «به مردم استرالیا اطمینان می دهیم که حکم جلب این دو نفر را صادر کرده ایم و به محض این که پایشان به خاک این کشور برسد، بازداشت خواهند شد.»

مشخص شده که العمر و شروف با یک نوجوان ساکن ملبورن که او هم با گروه پیکارجوی «دولت اسلامی» همکاری می کرد، در ارتباط بوده اند. به گفته مقامات استرالیا، آدام دمن ۱۸ ساله هفته گذشته در یک حمله انتحاری در بغداد خود را منفجر کرد و پنج غیرنظامی را هم به کشتن داد.

وی سال گذشته پیش از سفر به خاورمیانه و پیوستن به گروه شورشی «دولت اسلامی»، مورد بازجویی سازمان اطلاعاتی استرالیا قرار گرفته بود. اما در آن زمان مقامات گفته بودند اختیارات کافی برای جلوگیری از خروج او از کشور را ندارند.

دولت استرالیا در حال تدوین قوانین جدیدی است که در پیگیری پرونده های مربوط به فعالیت های ترویستی تسهیلات بیشتری ایجاد کند.

تروریست های خانگی

جورج برندیس، دادستان کل استرالیا می گوید گروهی کوچک اما خطرناک از تروریست ها در آن کشور وجود دارد:

«هیچ استرالیایی نباید فکر کند که تروریسم مشکل آن سر دنیاست [نه کشور ما]، چون هر چند تروریسم در جای دیگری شکل می گیرد، شمار اتباع استرالیا که همراه با تروریست ها در سوریه و عراق در حال جنگ هستند، نشان می دهد که تروریسم در کوچه و پس کوچه های شهرهای سیدنی، ملبورن و بریزبین هم جوانه زده و دارد ریشه می دواند – هرچند گروه بسیار بسیار کوچکی را دربرمی گیرد، با این حال، نباید از آن غافلگیر شویم.»

سازمان اطلاعات امنیتی استرالیا برای زیر نظر گرفتن تلفن ها و ایمیل ها افراد مظنون به فعالیت های تروریستی، درخواست اختیارات بیشتری کرده است. به گفته دیوید ارواین، مدیرکل این سازمان: «همیشه از بابت رشد تروریست های خانگی نگران بودیم. در ده سال گذشته با اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه توانستیم چهار حمله تروریستی با هدف کشتار جمعی در داخل کشور را در نطفه خفه کنیم.»

دولت استرالیا برآورد کرده که در حدود ۱۵۰ تبعه آن کشور در خارج در کنار گروه های افراطی می جنگند.

ریچارد بارت، دیپلمات پیشین بریتانیا و معاون ارشد رئیس گروه اطلاعات استراتژیک «سوفان» می گوید این نگرانی وجود دارد که اتباع کشورهای غربی که در سوریه و عراق می جنگند موقع برگشتن خصومت ها را با خود به کشورشان ببرند: «چندی پیش بود که یک تبعه فرانسه هنگام برگشتن از جنگ در سوریه و عراق، به بلژیک رفت و چهار نفر را در بیرون موزه یهودیان به قتل رساند. این فرد با گروه «دولت اسلامی» همکاری می کرد. پر واضح است که نفس شرکت در جنگ همراه با گروه های اسلامگرا و افراطی باعث می شود که موقع برگشتن به کشور متبوعشان هم افکار و اعمال تروریستی را ادامه دهند. این نگرانی کاملاً به جاست.»

گروه های اسلامی در استرالیا می گویند سازمان هایی مثل «دولت اسلامی» با کمک تبلیغات ماهرانه روی اینترنت، در جلب توجه جوانان خیلی موفق هستند.

XS
SM
MD
LG