لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۷

کشف عظیم ترین ستاره تاریخ نجوم


متخصصان فیزیک نجومی بزرگترین ستاره و عظیم ترین توده گاز سوزان و درخشان کهکشان را کشف کرده اند.

اخترشناسان بریتانیایی اعلام کرده اند این ستاره عظیم که آن را «R136a1» نامگذاری کرده اند، حجمی ۳۲۰ برابر جرم خورشید دارد و تقریباً ده میلیون بار درخشان تر از خورشید است.

پال کروتر، متخصص فیزیک نجومی دانشگاه شفیلد در شمال انگلستان گفته است با وجودی که وزن این ستاره عظیم در دوران حیات آن کاهش یافته است، اما در حال حاضر وزن آن دو برابر همه ستارگانی ست که تا به حال کشف شده اند.

آقای کروتر گفته است: «این ستاره ها، برخلاف انسان ها، سنگین متولد می شوند و به مرور زمان وزن خود را از دست می دهند. «R136a1» یک ستاره میان سال است و بخش عظیمی از وزن و حجم خود را از دست داده است.»

وی خاطرنشان کرد این ستاره عظیم در مرکز انبوهی از توده ستارگان و در میانه ابری از غبار و گاز و در کهکشانی به فاصله حدود ۱۶۵ هزار سال نوری از کهکشان راه شیری کشف شد.

بررسی توده «R136a1» و گونه های مشابه آن حاکی از این واقعیت است که این ستاره ها، ده ها بار بزرگتر، گرم تر و درخشان تر از خورشید هستند.

پژوهشگران معتقدند دمای سطح این ستاره هفت برابر گرم تر از خورشید است و دمای آن می تواند از چهل هزار درجه سلسیوس فراتر رود.

این ستاره های عظیم الجثه هفت میلیون بار درخشان تر از ستارگانی هستند که در گذشته کشف شده اند.

اخترشناسان معتقدند درخشش بسیار زیاد این ستارگان به این دلیل است که این توده های عظیم کهکشانی، منابع انرژی خود را بسیار سریع تر از سایر اجرام آسمانی دیگر مصرف می کنند.

دانشمندان می گویند دوران حیات این ستارگان عظیم و خارق العاده به سرعت می گذرد و آن ها اغلب در سنین جوانی رو به افول می روند.

کروتر افزوده است دوره حیات بزرگترین انواع این ستاره ها، فقط سه میلیون سال است و در عالم اخترشناسی، سه میلیون سال زمان کوتاهی محسوب می شود.

XS
SM
MD
LG