لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۱

با لغو پناهندگی از سوی اکوادور؛ جولیان آسانژ بنیانگذار سایت ویکی‌لیکس بازداشت شد


به دنبال لغو پناهندگی جولیان آسانژ، بنیان‌گذار وب‌سایت افشاگر ویکی‌لیکس، از سوی اکوادور، پلیس بریتانیا با حضور در سفارت این کشور در لندن او را بازداشت کرد.

پلیس لندن با اعلام خبر بازداشت آسانژ، اعلام کرده است که او در «اولین فرصت ممکن» به دادگاه خواهد رفت.

پیش از بازداشت آسانژ، دولت اکوادور اعلام کرد پناهندگی آسانژ را لغو می‌کند.

براساس ادعای سایت ویکی‌لیکس، پلیس بریتانیا به داخل سفارت اکوادور دعوت شده و آسانژ را بازداشت کرده است.

آسانژ از سال ۲۰۱۲ و از بیم بازداشت در سفارت اکوادور به سر می‌برد. او پس از آنکه دادگاهی در بریتانیا رای به استرداد او به سوئد داد، به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شد.

ویکی لیکس هفته گذشته هم به نقل از «یک مقام عالی‌رتبه در دولت اکوادور» خبر داده بود که دولت این کشور قصد دارد آسانژ را از سفارت خود در بریتانیا اخراج کند و با بریتانیا برای بازداشت او به توافق رسیده است.

دلیل این مسئله انتشار گزارش‌هایی درباره «فساد مالی» لنین مورانو، رئیس جمهوری اکوادور از سوی ویکی لیکس اعلام شده بود.

رئیس جمهوری اکوادور پیشتر گفته بود که آسانژ شرایط پناهندگی خود را نقض کرده است.

آسانژ در سال ۲۰۱۰ در سوئد متهم به آزار جنسی شد، اما این پرونده در سال ۲۰۱۷ مختومه اعلام شد. با این حال دولت بریتانیا به دنبال بازداشت او به دلیل نقض آزادی مشروط است.

دولت ایالات متحده هم خواستار استرداد آسانژ به آمریکا به دلیل انتشار اسناد دولتی و نظامی در وب‌سایت ویکی‌لیکس است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG